סלק ודלעת צלויים על אורז בניחוח זעפרן

ינואר 12, 2013 מאת:

דנה מלמד

צלי צבעוני ומתקתק שממלא את הבית בניחוחות משכרים. אפשר להחליף את האורז באורז בר, אורז מלא או שילוב של שניהם.

חומרים ל-4 סועדים

2 סלקים בגודל בינוני שבושלו בקליפתם עד ריכוך, קלופים וחתוכים לפלחים
(אפשר להשתמש בסלק ארוז בואקום)
250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
מיץ מתפוז אחד
1/2 כוס שמן זית
1 כף סוכר חום (או סילאן או סירופ אגבה)
עלים מ-2 ענפי טימין
2 עלי מרווה
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
100 גרם משמשים מיובשים (מומלץ אורגניים, הם חומים ולא כתומים והרבה יותר טעימים)
100 גרם שקדים או פיסטוקים קלופים

גיוון: אפשר להוסיף לתערובת הסלק-דלעת תפוז חצוי ופרוס על קליפתו.

לאורז:
1 ספל אורז בסמטי
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר גס
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון
מלח
1/4 כוס שמן
כ-10 חוטי זעפרן מומסים ב-2 כפות מים רותחים

מכינים אורז: מזהיבים בשמן את הבצל והגזר במשך כ-5 דקות. מוסיפים האורז ומערבבים. מוסיפים עלי דפנה, מקל קינמון וזעפרן ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עד שהאורז לוהט למגע אצבעות. מוסיפים 1/4 1 כוסות מים רותחים, מערבבים, מכסים היטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים את הסלק והדלעת: שמים בקערה שמן זית, מיץ תפוז, סילאן, מלח, פלפל עלי מרווה וטימין. מערבבים ומוסיפים את הסלק והדלעת. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 30-40 דקות עד שהדלעת רכה. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים משמשים מיובשים ואת הפיסטוקים או השקדים.
מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בצלחת הגשה ערימה של אורז ועליה את תערובת הסלקים והדלעת הצלויים. יוצקים מעל מהנוזלים שהצטברו בתבנית.

דנה מלמד מגישה: צלחת מושלמת. הצלחת עצמה מעשה ידיה של מיכל קורן.

דנה מלמד מגישה: צלחת מושלמת. הצלחת עצמה מעשה ידיה של מיכל קורן.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

5 תגובות לפוסט

  1. יפעה הגיב:

    שלום, אפשר להשתמש בבטטה במקום דלעת? (חבר שלי שונא דלעת)

    • אורי הגיב:

      אני לא רואה סיבה שלא, זה בטח יקצר קצת את זמן הצליה, כי בטטה מתרככת מהר והיא פחות תשמור על הצורה (אז מה! טעים נורא).

  2. חיה הגיב:

    נראה מופלא באמת
    חייבת לנסות
    תודה
    חיה

  3. יואש הגיב:

    מעבירים את הדלעת והסלק לתבנית יחד עם כל הנוזלים (מיץ תפוז, חצי כוס שמן וכו') – או מסננים?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות