חיתוכיות שוקולד שקדים, תפוז ומרציפן

18 תגובות לפוסט

  1. אור הגיב:

    בעניין אחר: איזה תחליף אפשר למצוא לטעמו של הדומיננטי של הבשר בחמין?

    המון תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי אור, יש כמה דרכים להכין חמין עשיר ונהדר ללא בשר, כמובן שהרעיון הוא לא להחליף את טעם הבשר – אלא להגיע לעומק טעמים ומרקמים, כך שלא יהיה שום צורך בבשר 🙂 אני משתמשת בעלי מרווה, בפפריקה מעושנת, בפירות יבשים, המון בצל מטוגן, מקפידה על טיגון של המרכיבים לקירמול והעמקת טעמים ועוד.. יש כמה מתכונים חמין באתר, מציעה להציץ בהם ולקבל רעיונות 🙂

  2. עדי הגיב:

    רק רציתי להגיד שהכנתי היום ויצא מעולה!
    לגמרי צריך להכפיל כמויות במקרה הזה 🙂
    ממש קל יחסית למרציפן וטעים.
    מה שכן, השוקולד הרגיש לי אישית טיפה מתוק מדי, אולי כדאי את ה55 גרם הנותרים של השוקולד לעשות עם מריר כדי לאזן 🙂
    תודה על המתכון!

  3. עדי הגיב:

    היי, נראה מעולה!
    אפשר לעשות בלי התפוז למי שלא אוהב שילוב של שוקולד-תפוז? או להחליף במשהו אחר (לא פרי) שלא ייחסר בטעם?

    תודה רבה! 🙂

    • אורי הגיב:

      היי, תודה! אפשר בהחלט. החליפי את התפוז במרציפן במיץ לימון ומהשוקולד פשוט תשמיטי 🙂

  4. מיטל הגיב:

    היי,
    האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום השקדים ?

  5. סביון הגיב:

    למה צריך שקדים מולבנים? מה קורה אם אני משתמשת בשקדים עם הקליפה שלהם?

    • אורי שביט הגיב:

      היי סביון, לא ניסיתי האמת – ברור שזה ייצא מרציפן מנוקד 🙂 אבל גם המרקם של הקליפות פחות חלק ועלול לצאת קצת יותר גרגרירי. עדכני אם תנסי

      • טל הגיב:

        תודה רבה!
        בשביל מה הניילון הנצמד? האם אפשר לוותר עליו?
        קראתי את התגובות ועדיין לא הבנתי למה לטחון שקדים עדיף על קמח שקדים? לאיזה מרקם צריך להגיע אחרי טחינה שלהם?
        והאם הנינג'ה יספיק לצורך הטחינה הזו?

        • אורי שביט הגיב:

          היי, צריך לכסות את המרציפן שלא יתייבש – אפשר לכסות במשהו אחר, אין בעיה.
          אם משתמשים בקמח אז אני מציעה להתחיל בטחינה שלו בנפרד – המטרה היא לרענן אותו ולשחרר מחדש את השמנים והטעמים, שמתפוגגים כשהטחינה לא טרייה. לדעתי הנינג'ה יעשה את זה, אבל תללוי בדגם – הכיוון הוא מעבד מזון ולא בלנדר (סכין רחבה ולא קטנה, כי אין לך כאן כמעט נוזלים, זה כמו בצק).

  6. מיטל הגיב:

    יצאו מושלמות! מתכון מדויק, פשוט וטעים.
    השתמשתי מראש בשקדים לבנים טחונים ופיזרתי מעל השוקולד מעט מלח גס.
    תודה

  7. גלית הגיב:

    למה עיסת השוקולד נשברת? ניסיתי פעמיים והשוקולד לא מתאחד עם הקרם קוקוס, יוצאת גרגירית ואי אפשר לעבוד איתה

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |