אבי ביטון מכין כנאפה טבעונית

הכנאפה מתוקה גם כשהיא טבעונית

ספטמבר 11, 2016 מאת:

עד שלא ראיתי את השף אבי ביטון מתקתק כנאפה טבעונית לא עלה בדעתי כמה קל יהיה להכין את הקינוח הממכר הזה בבית. קבלו את המדריך המלא

השף ביטון בפעולה. כך סוגרים את הקצוות של הכנאפה

השף ביטון בפעולה. כך סוגרים את הקצוות של הכנאפה

במסגרת ההכנות הקדחתניות של השף אבי ביטון ושלי למסיבה הטבעונית הראשונה שאנחנו מרימים יחד השבוע, דיברנו הרבה על קינוחים. אז היה לנו ברור שיהיו שם הפרלינים המשגעים של "מזל טלה" שהם גם ככה טבעוניים וגם מלבי כי אנחנו שנינו ממש אוהבים, וקראמבל תפוחים כי ראש השנה וזה. אבל עדיין חיפשנו עוד משהו מעניין וכיפי לסיים איתו ארוחה פרועה של אינסוף מנות ללא הגבלה.. בהנחה שיישאר למישהו מקום. "אולי נכין כנאפה?" אבי שאל. ואני בתמורה סיפרתי לו על נפלאות הטופו החדש (יחסית) שכבש את הארץ בסערה – טופו משי, שמכינים בטכניקה של אידוי המעניקה לו את המרקם הרך והגמיש הזה, שמזכיר פלאן או גבינת ריקוטה. הטופו הזה אידאלי לרטבים, משקאות, מוסים ועוגות וכן, גם להכנה של כנאפה בגרסה טבעונית, הרבה פחות שמנה, הרבה יותר מזינה (בכל זאת, חלבון מלא), פריכה ומתוקה מתוקה, כמו שכנאפה צריכה להיות.

כמה מילים על טופו משי שאפשר לקנות בארץ – בחנויות ניתן למצוא שני סוגים עיקריים של טופו משי: מצונן (במקררים) של חברת unicurd ועמיד, שמגיע בקופסאות קרטון שנקרא muri-nu ויש לו שלושה סוגים: מוצק, חצי-מוצק ורך. למתכון הזה מומלץ להשתמש בטופו משי מוצק.

הכנאפה ועוד המון מנות נהדרות יוגשו ללא הגבלה במסיבה שתיערך ביום חמישי 15.9.16 בבית "מזל טלה". לחצו כאן לפרטים ולהזמנת מקום

כנאפה טבעונית
מי שרוצה יכול להשתמש בשמן קוקוס בלבד או בשמן קנולה בלבד, אני חושבת שהשילוב של שניהם יביא לתוצאה המוצלחת ביותר. מי שנרתע מארומה קוקוסית יכול להשתמש בשמן קוקוס מזוכך, שהוא נייטרלי לחלוטין. את מי הזהר אפשר להחליף במי ורדים.

חומרים ל-4 מנות

250 גרם שערות קדאיף מופשרות
250 גרם טופו משי
4 כפות שמן קוקוס
4 כפות שמן קנולה

לסירופ:
4 כפות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות מי זהר (שימו לב! אם משתמשים בתמצית מי זהר מוסיפים 2 טיפות בלבד)

להגשה: פיסטוקים קצוצים

מפרידים את השערות ומשמנים אותן בידיים

מפרידים את השערות ומשמנים אותן בידיים

+ מניחים את שערות הקדאיף בקערה ויוצקים 3 כפות שמן קנולה. מפרידים בין השערות ומערבבים בידיים, כך שהשמן יצפה את כל שערות הקדאיף.
+ מחממים במחבת בינונית 2 כפות שמן קוקוס ומניחים עליה מחצית משערות הקדאיף בשכבה אחידה.
+ פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ ומניחים את הפרוסות על שערות הקדאיף, כך שיישארו שוליים של 1/2 1 ס"מ מסביב. מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה.

טופו רך אך עדיין מוצק. פורסים בסכין חלקה לפרוסות יציבות

טופו רך אך עדיין מוצק. פורסים בסכין חלקה לפרוסות יציבות

 

מקפידים להשאיר שוליים פנויים

מקפידים להשאיר שוליים פנויים

+ מניחים את יתרת שערות הקדאיף על גבי הטופו בשכבה אחידה. בעזרת כף עץ (אבי השתמש בידית של הכף) מקפלים פנימה את השוליים העליונים ומהדקים לשוליים התחתונים סביב, כך ששערות הקדאיף ייסגרו על הגבינה.
+ ממשיכים לטגן מעל להבה נמוכה 10-12 דקות, עד שהשכבה התחתונה שחומה ופריכה. מניחים צלחת על גבי הקדאיף והופכים בזהירות.

הופכים לצלחת רק אחרי שהקדאיף מזהיב

הופכים לצלחת רק אחרי שהקדאיף מזהיב

+ יוצקים את יתרת השמן למחבת ומחליקים חזרה את הקדאיף על צידו השני. מטגנים מעל להבה נמוכה 7-8 דקות עד שגם הצד השני שחום ופריך. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
+ במקביל מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ומי זהר. מבשלים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב, עד שהנוזל מצטמצם מעט.
+ יוצקים את הסירופ הרותח על הכנאפה החמה עד שכל הסירופ נספג. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.

יש לכם אורחים?
אפשר להכין את הכנאפה מראש ולהשאיר אותה במחבת. כשהאורחים מגיעים מחממים את הכנאפה מעט, מעבירים לצלחת ומגישים.

הכנאפה מתוקה, יש ריח עדין של קטורת באוויר..

הכנאפה מתוקה, יש ריח עדין של קטורת באוויר..

 

 
Print Friendly, PDF & Email

9 תגובות לפוסט

  1. זוהר הגיב:

    נראה מדהים! שאלה: הטופו-משי "נמס" או משנה איכשהו את המרקם שלו? מניחה שזה לא כמו כנאפה מקורית אבל תוהה לגבי המרקם הסופי..

    • אורי הגיב:

      היי, הטופו לא נמס (גם הגבינה של הכנאפה הלא טבעונית לא ממש נמסה) – הוא מקבל מרקם קצת יותר רך וגמיש כזה וכמובן מתחמם. זה יוצא ממש טעים וכיפי, יותר קליל מהגבינה.

  2. איה הגיב:

    היי,
    באזור שלי מצאתי רק שערות קדאיף מיובשות, אני יכולה להשתמש בהן במתכון?

    • אורי הגיב:

      לצערי זה לא מתאים.. בדרך יש טריות קפואות בסופרים הרגילים.

      • אירית הגיב:

        אז אולי זה הסוד. השתמשתי בשערות קדאיף מיובשות ויצאה תוצאה כל כך מחרידה, שהכל עף לפח.
        ניתן לזה עוד הזדמנות עם השערות הקפואות.

  3. גילה הגיב:

    אפשר להשתמש בטופו של קדיתא?

  4. שרית הגיב:

    היי –

    במה ניתן להשתמש במקום טופו משי ?
    לצערי לא מוצאת אותו… ):
    או לחילופין – במה ניתן להמירו – אולי ברכיב שווה אחר ?

    • אורי הגיב:

      היי שרית, חבל! לטעמי הוא מושלם למשימה. יש בחצי חינם, טיב טעם, מזרח מערב.. אלה חלק מהמקומות. לגבי החלפה שלו, אני מניחה שאפשר לנסות להכין קרם קשיו או להשתמש באחת הגבינות הטבעוניות שנמכרות בסופרים.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games