חיתוכיות שוקולד שקדים, תפוז ומרציפן

13 תגובות לפוסט

  1. אור הגיב:

    בעניין אחר: איזה תחליף אפשר למצוא לטעמו של הדומיננטי של הבשר בחמין?

    המון תודה 🙂

    • אורי הגיב:

      היי אור, יש כמה דרכים להכין חמין עשיר ונהדר ללא בשר, כמובן שהרעיון הוא לא להחליף את טעם הבשר – אלא להגיע לעומק טעמים ומרקמים, כך שלא יהיה שום צורך בבשר 🙂 אני משתמשת בעלי מרווה, בפפריקה מעושנת, בפירות יבשים, המון בצל מטוגן, מקפידה על טיגון של המרכיבים לקירמול והעמקת טעמים ועוד.. יש כמה מתכונים חמין באתר, מציעה להציץ בהם ולקבל רעיונות 🙂

  2. עדי הגיב:

    רק רציתי להגיד שהכנתי היום ויצא מעולה!
    לגמרי צריך להכפיל כמויות במקרה הזה 🙂
    ממש קל יחסית למרציפן וטעים.
    מה שכן, השוקולד הרגיש לי אישית טיפה מתוק מדי, אולי כדאי את ה55 גרם הנותרים של השוקולד לעשות עם מריר כדי לאזן 🙂
    תודה על המתכון!

  3. עדי הגיב:

    היי, נראה מעולה!
    אפשר לעשות בלי התפוז למי שלא אוהב שילוב של שוקולד-תפוז? או להחליף במשהו אחר (לא פרי) שלא ייחסר בטעם?

    תודה רבה! 🙂

  4. מיטל הגיב:

    היי,
    האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום השקדים ?

  5. סביון הגיב:

    למה צריך שקדים מולבנים? מה קורה אם אני משתמשת בשקדים עם הקליפה שלהם?

    • אורי שביט הגיב:

      היי סביון, לא ניסיתי האמת – ברור שזה ייצא מרציפן מנוקד 🙂 אבל גם המרקם של הקליפות פחות חלק ועלול לצאת קצת יותר גרגרירי. עדכני אם תנסי

  6. מיטל הגיב:

    יצאו מושלמות! מתכון מדויק, פשוט וטעים.
    השתמשתי מראש בשקדים לבנים טחונים ופיזרתי מעל השוקולד מעט מלח גס.
    תודה

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות