ברצלונה לטבעונים. צילום: אסף מבורך

ברצלונה לטבעונים: מדריך מסעדות ידידותיות

מרץ 7, 2014 מאת:

טבעונים בברצלונה. צילום: אסף מבורךאסף מבורך חזר מביקור שני בברצלונה עם שתי תובנות: לא, העיר איננה ידידותית לטבעונים וכן, יש בה אוכל טבעוני נהדר

מאת אסף מבורך

עוד מדריכים לאוכל טבעוני בחו"ל

זה הביקור השני שלי בברצלונה, ולכן אתחיל בלומר שברצלונה מדהימה, אבל היא לא עיר ידידותית לטבעונים. המטבח הקטלוני בהיותו ים תיכוני כולל אמנם הרבה מאכלי ירקות על כל צורותיהם, ומנות הטאפאס הפופולריות מזכירות לא מעט את האוכל הישראלי והמזרח תיכוני בצורת ההגשה ובסגנון, אבל אל תשלו את עצמכם – בניגוד לברלין ואפילו לניו יורק ולוס אנג'לס, אין כאן "סצינה טבעונית" ואוכל טבעוני איננו באופנה. גם אם במטבח הקטלוני יש מנות טבעוניות הרי שבמסעדות כאן פוגשים רק את הגרסאות הבשריות שלו, אולי כי זה מה שהקהל, התיירותי ברובו, דורש. לכן קחו בחשבון שבמסעדה טיפוסית בברצלונה פשוט לא תמצאו בתפריט מה לאכול, למעט אולי הלחם עם ממרח עגבניות ושמן זית האלוהי שלהם, ולעתים רחוקות סלט ירוק (אם השכילו להוציא ממנו עבורכם את הדגים הביצה או המיונז).

תרבות השירות במסעדות בספרד היא איטית, אדישה ומסורבלת. השליטה באנגלית נמוכה מאוד, ובקשות מיוחדות – גם אם היו בספרדית – מתקבלות בצורה מאוד לא אוהדת. כך שאם תכננתם להכנס למסעדה ולתפוס דיבור עם השף כדי שיכין לכם משהו ספיישל, כדאי שתשכחו מזה. ואם לא די לכם בכל זה, אז כדאי לדעת שהדקורציה המקובלת במסעדות מקומיות אותנטיות היא רגלי חזיר שלמות (חמון), שתלויות להן בשורות ארוכות ומתייבשות באוויר הפתוח של המסעדה ממש מעל ראשי הסועדים. עבור מי שמגיע לעיר יחד עם אוכלי כל, שעבורם האוכל הוא חלק חשוב מהחוויה, זה לא קל למצוא מסעדות שיתנו מענה מספק גם לכם וגם להם.

למרות זאת, באופן מפתיע בברצלונה יש אוכל טבעוני, ואפילו אוכל טבעוני מעניין מקורי ומרגש, כזה ששווה להכיר לאוכלי כל שמתלווים אליכם. אוכל מהסוג שיעזור לכם להוכיח פעם נוספת שטבעונים נהנים יותר 🙂 את האוכל הטבעוני בברצלונה אפשר לחלק לכמה קטגוריות:
1. מסעדות טבעוניות –אין המון ובכל זאת יש כמה, תמצאו אותן באפליקציה של Happy Cow או ב YELP. רובן נמצאות ברובע הגותי, מסתתרות בין הסמטאות העתיקות ומשתלבות נהדר בתוך טיול רגלי שממילא תעשו באזור. מי שמכיר מסעדות טבעוניות בוודאי לא יופתע לגלות שלרוב מדובר במסעדות קטנטנות, בהן האוכל איננו בעל מאפיין קולינרי מוגדר מעבר לעובדה שהוא טבעוני, ולכן ניתן למצוא בהן מנות מכל סוגי המטבחים. האוכל במסעדות האלה נוטה להיות ברמה חובבנית, והעיצוב והאווירה הכללית הם משהו שנע בין מחתרתי מתוך החלטה, לבין אוסף אקלקטי של אלמנטים עיצובים שנראה כאילו נקנו בשוק ומקנים למקום אווירה של פאב קיבוץ בשנות ה 90. מומלץ בעיקר לצהריים, ולחובבי הז'אנר.
2. מסעדות אסייאתיות – בכל מקום בעולם זו תמיד ברירת המחדל, ואכן יש כאן לא מעט מסעדות הודיות ותאילנדיות. העניין הוא שהן מכוונות יותר לאוכלוסית המהגרים מאותן מדינות (שנפוצים כאן מאוד) ולא לתיירים, שהרי מי נוסע לברצלונה בשביל לאכול פאד תאי או טאלי? ולכן הרמה הכללית שלהן בהתאם. ניסיתי להמנע מהמסעדות האלה ככל האפשר, ובכל זאת ביקרתי בשתיים (אחת מהן בביקור הקודם בברצלונה לפני שנה). לצערי לא מצאתי בהן שום דבר שמצדיק להמליץ עליהן.
3. מסעדות ידידותיות לטבעונים – בעוד שאין בברצלונה סימנים ברורים למהפכת הטבעונות העולמית, בהחלט יש סימנים לרוח צמחונית מבוססת שנושבת כאן, ולא מהשנים האחרונות. ישנן כמה מסעדות צמחוניות שהגדילו לאחרונה את מבחר המנות הטבעוניות שלהן, והן בהחלט ראויות לביקור. כולל מסעדות יצוגיות מאוד שישאירו אתכם עם רושם עמוק.

עוד כמה דברים שכדאי לדעת כשנוסעים לברצלונה:
+ כמעט כל בית קפה מחזיק חלב סויה (אולי בגלל שאחוז גבוה מהספרדים רגישים לחלב), צריך רק לדעת איך לבקש (חלב סויה נקרה Soja ואת ה J יש להגות כ J רפה, כפי שנהוג בספרדית של ספרד ולא כמו בדרום אמריקה). הקפה כאן באיכות מעולה אז אל תבזבזו את הזמן על סטארבקס.
+ בכל סופרמרקט תמצאו חלב סויה ולפעמים אפילו גם מעדני סויה.
+ בשני בתי המלון בהם שהיתי היה חלב סויה בארוחת הבוקר. שווה לשאול על כך כי לעתים הוא לא מוצג.
+ חנויות פירות וירקות ומכולת קטנות נפוצות מאוד בכל מקום, וקל מאוד להצטייד בהן בפירות לדרך בלי לסחוב יותר מדי בתיק.
+ בספרד מקובל לאכול ארוחת ערב בשעה מאוד מאוחרת, ולכן רוב המסעדות נפתחות לא לפני השעה 20:30 בערב. בנוסף השירות הוא איטי ונינוח, אז קחו בחשבון שארוחת ערב, בעיקר ל 4 אנשים ומעלה, עשויה להמשך מעל שעתיים.

סדנאות בישול טבעוניות

הכי שוות:

Teresa Carles – מסעדה צמחונית גדולה ומרשימה, עם המון מנות טבעוניות, דרגת מחיר יקרה, שייכת למשפחה צמחונית וקיימת משנת 79'. המסעדה הזו התבררה כאחת המסעדות הטובות ביותר בהן ביקרתי מאז המעבר לטבעונות. אכלתי בה יחד עם חבורה מעורבת של טבעונים, צמחונים ואוכלי בשר, שחלקם מכיר ומבין באוכל ברמות הגבוהות ביותר. האוכל הותיר רושם גדול אצל כולם ללא יוצא מהכלל. מדובר במסעדה בעלת סגנון מקומי ומיוחד, חומרי הגלם מקומיים ועונתיים והתפריט משתנה בהתאם. העיצוב החל מהתפריט (שעליו כתובה בקשה שלא לקחת אותו הביתה) ועד למקום עצמו מעניין ומקורי ומעל לכל מושקע. למקום יש אפילו שלושה סוגי יין מייצור עצמי ובנוסף המסעדה מציעה מבחר גדול של מיצים מוכנים במקום, כולל מיצי ירקות ועלים. מכיוון שהיינו שולחן גדול, טעמנו כמעט כל מנה טבעונית בתפריט, ויש המון. כולן היו מעולות, חלקן התעלו לרמה הגבוהה ביותר שרק אפשר לצפות ממטבח שף. בקיצור מקום שבשום אופן לא תרצו להחמיץ!
Carrer de Jovellanos, 2
08001 Barcelona

חגיגה לכל אוהבי האוכל. צילום: אסף מבורך

חגיגה לכל אוהבי האוכל. צילום: אסף מבורך

Sesamo – מסעדה צמחונית קטנה עם מבחר גדול מאוד של מנות טבעוניות, כולל ארוחת טעימות טבעונית חגיגית ומסתורית ושווה במיוחד. מסעדה מקומית אותנטית, עם מנות טאפאס והמון אווירה, המחירים יקרים יחסית.
היינו שולחן גדול למדי ואכלנו את ארוחת הטעימות הטבעונית כולנו. המנות קטנות, חלקן ממש טובות, אחרות סתמיות או לא ממש קשורות (כמו נזיד עדשים או פאד תאי). השירות מצוין, ויחד עם האווירה הטובה, הטעמים המגוונים, ההשקעה הגדולה בכל מנה, המטבח הפתוח והצוות הסימפטי הופכים את המקום לביקור חובה. גם לכאן אפשר לקחת אוכלי כל ולצפות שיהנו ,אבל בניגוד לטרזה קרלס שאחרי ביקור בה הם לא יוכלו עוד לומר מילה אחת רעה על אוכל טבעוני, כאן יש סיכוי שהם קצת יקטרו בכל זאת.
Carrer de SantAntoniAbat, 52
08001 Barcelona

אוכל טעים, צוות מקסים. צילום: אסף מבורך

אוכל טעים, צוות מקסים. צילום: אסף מבורך

שוות ביקור:

Zaatar Vegetariano – מסעדה צמחונית בבעלות ישראלי לשעבר בשם ע‎לי, צמחוני 7 שנים, שחי בברצלונה 10 שנים. המסעדה מגישה אוכל ישראלי קלאסי כמו שקשוקה וסביח (לא טבעוניים), חומוס, חצילים, וטחינה. וגם מנות מקוריות כמו פאייה של קינואה או המבורגר טבעוני עשוי במקום (אבל בלי לחמניה!) ויש גם מיצים ושייקים של ירקות ופירות. זהו מקום בעל סגנון פשוט שמזכיר מסעדת צהריים באזור תעשייה, אבל עם שירות טוב ואווירה ביתית (בעיקר בגלל שהמלצר דיבר עברית). מקום מצוין לארוחת צהריים.

 

להרגיש בבית עם טאפאס ישראלי ופאייה קינואה. צילום: אסף מבורך

להרגיש בבית עם טאפאס ישראלי ופאייה קינואה. צילום: אסף מבורך

Calle Paris, 200
08008 Barcelona

Hop & Ale – פאב צמחנוני קטן ומקסים עם אווירה שכונתית, שנמצא ממש בלב הרובע הגותי, בין הסמטאות הצרות שבלילה מתעוררות לקולותיהם של בליינים מקומיים והמוני תיירים הפוקדים אותם עד שעות הבוקר המוקדמות. מצאתי כאן מבחר של 4 סוגים של המבורגרים, כולם מוכנים במקום (פתיתי סויה, עדשים, חומוס, וסלק) בלחמניה מצוינת. בירה מקומית ואפילו קינוחים מתחלפים שמובטח שהם תמיד טבעוניים. אם תוקף אתכם הרעב במהלך סיבוב ברים ליילי, זה המקום לעצור.

Carrer de les Basses de Sant Pere, 10 bis
08003 Barcelona

עוד מסעדות טבעוניות שביקרתי בהן לפני שנה:

Cat bar – פאב טבעוני, המגיש מנות נחמדות ומגוונות (המבורגר, צלי סייטן, חומוס וכדומה).
Gopal – מסעדה קטנה בסגנון של מזנון.
Veggie Garden – מסעדה עם מבחר מנות טבעוניות מכל הסגנונות, יש גם שייקים ומיצים. הטאלי ההודי וההמבורגר היו נחמדים.

מדריך מסעדות טבעוניות

Print Friendly

19 תגובות לפוסט

  1. שתי הראשונות בהחלטות מומלצות. גם veggie garden טובה וזולה.

  2. מאת רחל:

    הרשו לי להוסיף את ביו-סנטר. מסעדה מעולה ברחוב שיוצא משדרות הראמבלס. צמחונית/טבעונית עם מנות מצוינות ומחירים שווים לכל נפש. ארוחת צהרים מלאה עם בר סלטים חופשי ענק+מרק+מנה עיקרית – מומלץ צלי הסייטן+ קינוח בסביבות 10 יורו.
    http://restaurantebiocenter.es/es/sobre-nosotros/

  3. מאת עוד המלצה:

    לא ממש במרכז העיר, אבל בשכונה לא רחוקה שנקראת Poblenou (נגיד 20 דקות הליכה או 3 תחנות מטרו מ-El born) יש שדרה (Rambla) כיפית וארוכה עם הרבה מקומות רגילים לאכול, אבל אחד מהם מגיש גם שתיים-שלוש מנות צמחוניות וטבעוניות שגרתיות כמו המבורגר מפטריות, לא זוכר את שמו, קל לזהות לפי מה שכתוב על חלון הראווה.
    בכל אופן, ההמלצה היא למקום הבא:http://www.aguaribay-bcn.com/main.html, כמה בתים לתוך רחוב שיוצא מהרבמלה של השכונה, בשם ,Ramon turro מספר 181. מסעדה צמחונית עם מבחר טבעוני נאה, התפריט מתחלף כל יום כנראה והם עושים כמה דברים ממש טובים. עסקית צהריים (menu del dia) תעלה בסביבות 13 יורו כולל קינוח, אולי יורו וחצי פחות בלי קינוח (בקינוחים הבעיה גדולה יותר, רובם לא טבעונים, אבל תמיד יש אחד טבעוני). העסקיות בברצלונה בדרך כלל כוללות ראשונה, עיקרית, שתיה (בירה או יין) וקינוח, לפעמים גם קפה, כאן לא). מקום נחמד מאוד, העסקית יחסית לעיר לא זולה, אבל לא מופרעת, ויש דברים טובים. יש גם אינטרנט, כמו כמעט בכל מקום. הרמבלה מקסימה.
    בכל מקרה, אם נתקעים, גם ברובע הגותי וביחוד בגרסיה (Gracia) כברירת מחדל (זולה יחסית) אפשר להיכנס תמיד למסעדה ערבית (בגרסיה יש ריכוז של מסעדות לבנוניות) ולהזמין פיתה עם סלט חצילים עם וחינה (באבא גנוש), חומוס, או משהו בסגנון. גם ברמבלה של פובלנו יש מסעדה כזאת. טוב, וליד הרמבלה יש גם פלאפל מעוז (Maoz), פלאפל טעים עם הרבה תוספות מוצלחות. כדאי לסמן אותו על המפה בתור ברירת מחדל לטבעוני שנתקע רעב במרכז העיר ולא מוצא מוצא.
    מנת הברים הכי נפוצה היא קוביות צ'יפס (Patatas Bravas), אבל לרוב היא מגיעה עם רוטב חריף שאני חושב שהוא על בסיס מיונז, אז מי שטבעוני יכול לבקש בלעדיו.
    יש קניונים וברחובות מסחריים כמו בגרסיה למשל מקומות של פסטה בסגנון מזון מהיר, בכלים חד פעמיים, ואפשר תמיד למצוא שם פסטה עם רוטב ללא גבינה, חמאה או בשר. הפסטה בדרך כלל בסדר, אפשר לאכול הרבה יותר טוב במחיר הזה, אבל אם נתקעים זו אפשרות. באופן כללי, לטבעונים ולמי שלא טבעוני, לא מומלץ לאכול במסעדות בקניונים. הן לרוב בינוניות עד לא מוצלחות ולא זולות.
    יבג'וסי ג'ונס אם יש המנה ההודית (דאלי) אני הייתי הולך עליה כי קשה ליפול עם אורז, תבשיל עשדים ותבשיל ירקות אחר. עם מנות מתחליפי בשר כמו סייטן, אפשר ליפול. אבל בכל מקרה זול שם, אז לא נורא.
    הכי חשוב, למי שלא מכיר את התרבות בספרד, אוכל במסעדות יש רק בשעות המיודעות- בדרך כלל בין אחת לשלוש ובין שמונה (הם דפוקים קצת בענין שעות הארוחה) לעשר. בשעות אחרות מסעדה של ממש כמעט תמיד תהיה סגורה, אז בטיילך בספרד (ובאיטליה) התאם את עצמך ואת טיולך לשעות פתיחת המסעדה, או למצח נצור את הרעב. עסקיות הצהריים משתלמות מאוד בספרד, מבחינת ההוצאה הכספית משתלם לאכול את הארוחה הגדולה בצהריים.

  4. מאת יריב נעים:

    טוב, זה הזמן לשכנע את חברה שלי לטוס לברצלונה. סוף סוף מישהו שיכול להראות לה שיש לה מה לאכול שם – זאת הסיבה היחידה שהיא לא רוצה, כי שמעה מחברות שהיו שם שזה לא אפשרי. יאללה בארסה, אני מגיע! (ועוד רבע גמר ליגת האלופות באופק… אני כבר לא יכול לחכות!) 😆

  5. מאת רעות:

    JUICY JOHNS
    הם עברו כתובת, מסבר שלא רחוק מהכתובת הישנה.
    חיפשתי אותם במשך זמן די ממושך, מסתבר שאפילו עברתי ליד הכתובת החדשה, אבל לא ראיתי שום שלט…
    בסוף הלכנו לאכול בפלאפל מעוז.

  6. מאת עדי:

    ברובע הבורן ישנה מסעדת טאטפאסים אסייתית נהדרת שנקראת Mosquito – המסעדה אינה צמחונית/טבעונית אך יש בה מבחר לא רע של טאפאסים טבעוניים לצד מבחר ענק של בירות, המחירים זולים (4-7 אירו לטאפאס) והמלצריות משתפות פעולה וממליצות על מנות טבעוניות (נסו את הדים סאם, סלט מלפפונים, חזרן/במבוק במרינדה).
    http://www.mosquitotapas.com/en/mosquito/about

  7. מאת מיכאל:

    קודם כל אחלה טיפים 🙂
    אני נוסע עם חברים לא טבעונים
    יש המלצות למקומות שמגישים גם חיות וגם מנות טבעוניות (שלא מסתכמות בסלט או לחם עם ממרח עגבניות)

  8. מאת שרון:

    חזרנו מברצלונה לפני שבועיים,באמת ביום-יומיים הראשונים לקח קצת זמן למצוא את המסעדות השוות, מעבר למה שהמליצו פה,יד מסעדה ממש טובה עם מגוון רחב של מנות טבעוניות,צמחוניות וגם ללא גלוטן,מיצים ושייקיים של פירות וירקות מצויינים,אני לא זוכרת את הכתובת המדוייקת אבל היא באחת הסימטאות ברובע הגותי ושמה: La Cereria. חוויה לאכול שם,אוכל טעים ותפריט מיוחד! ממליצה בחום.

  9. מאת אלינה:

    חייבת להוסיף המלצה על הפלאפל של שני (El Falafel De Shani)- דוכן פלאפל מעולה בברצלונה, שנמצא בשוק לה בוקרייה. פתרון מושלם לטבעונים וצמחונים, עם פלאפל שטעמו לא נופל האחיו שבארץ:)

  10. מאת זהר:

    חזרנו עכשיו ונעזרנו במידע.
    ככה:
    CAT BAR – אחלה אווירה ומקום. מהאוכל פחות התלהבנו יחסית לשאר הדברים שניסינו.
    ALE&HOP – היה סגור לרגל שיפוצים. אז משם הלכנו למקום קרוב שראינו על החלון שלו שיש לו אופציות טבעוניות. היינו מרוצים. בעלת המקום חביבה מאוד, והיה טעים. במפת גוגל אפשר למצוא אותו בשם Enjoy Vegan בכתובת Plaça de Sant Agustí Vell, 10.
    SESEMO – מיוחד, אווירה סבבה, שירות כיפי.
    TERESA CARLES – מעולה! ממליצים בחום. טעמנו כמה מנות, והלוואי והיינו יכולים לבדוק את כל התפריט הטבעוני שלהם.
    יצא לנו גם לאכול סתם במסעדה עם אפשרויות טבעוניות בדרך. בכלל, נראה שאין בעיה למצוא אוכל טבעוני בברצלונה. בתיאבון.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט