מתוך התפריט: פיצה דלעת וזוקיני

פיצה של דלעת יפאנית, זוקיני מוחמצים וקרם פיסטוק

אפריל 20, 2014 מאת:

רועי סופר, סרדיניה

את הפיצה הזאת אוכלים קודם כל עם העיניים – יש לה מראה כל כך מרהיב שכמעט חבל לאכול אותה, אבל לא. אם עוד הייתם צריכים הוכחה שפיצה בלי גבינה יכולה להיות עשירה ומענגת, הרי היא לפניכם.

חומרים ל-4 פיצות

לבצק:
600 גרם (3 כוסות) קמח פיצה
350 גרם (1/4 2 כוסות) מים
10 גרם (1/2 כף) מלח
2 גרם (כ-1/4 כפית) שמרים יבשים
50 מ"ל (2 כפות) שמן זית

לקרם דלעת:
1 דלעת יפאנית כתומה (קבוצ'ה) במשקל כ-600 גרם, על קליפתה (אפשר להחליף בדלעת אחרת)
שמן זית, מלח
1/2 כפית אבקת סוכר
2 כפות מים

לזוקיני:
2 קישואי זוקיני פרוסים לאורך דק מאד (רצוי במנדולינה)
6 כפות מיץ ליים טרי
5 כפות סירופ סוכר (סוכר ומים מבושלים ביחס 1:1)
קליפה מגורדת מ-2 ליים

לקרם פיסטוק:
2 כפות מחית פיסטוק
3 כפות מים
קורט מלח

חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן טבעות צ'ילי
חופן עלי נענע טריים

מכינים את הבצק יום או יומיים לפני האפייה: מניחים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר ומערבבים במשך דקה עם וו לישה. מוספים את המים בהדרגה תוך כדי לישה ולבסוף את השמן, עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש  10 דקות נוספות. מכסים ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, בטמפרטורת החדר.
+ מחלקים את הבצק ל-4 כדורים (כ-200 גרם כל אחד), מניחים בתבנית, מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה עד 48 שעות.
צולים את הדלעת: מחממים תנור ל-190 מעלות. מורחים את קליפת הדלעת בשמן זית, ממליחים ועוטפים היטב בנייר כסף. צולים במשך כ-40 דקות, עד שהדלעת רכה לחלוטין.
+ קולפים את הדלעת הצלויה ומחלצים את בשר הדלעת לקערה, ללא הגרעינים. מועכים בעזרת מזלג, מוסיפים את אבקת הסוכר והמים ומערבבים.
כובשים את הזוקיני: מניחים את רצועות הזוקיני בקערה. מוסיפים את חומרי המשרה ומניחים לכבישה במשך שעה במקרר.
+ מערבבים היטב את מחית הפיסטוק עם המים והמלח, לקבלת קרם חלק.
מרכיבים את הפיצה ואופים: שעה לפני האפייה מניחים אבן שמוט (או תבנית ברזל הפוכה) בחלק התחתון של התנור ומחממים ל-250 מעלות.
+ מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר לנייר אפייה מקומח. מקמחים את כדור הבצק ומרדדים לעלה דק ככל האפשר. מורחים על הבצק 2 כפות מלאות ממרח הדלעת, מוציאים את הזוקיני מהמשרה ומניחים על הקרם.  מפזרים מעט אגוזי מלך ומחליקים את הפיצה לאבן או התבנית שבתנור. אופים 5-6 דקות, עד שהפיצה מוכנה. ממשיכים כך עם יתר כדורי הבצק.
+ יוצקים על הפיצה האפויה מעט מקרם הפיסטוק, מפזרים טבעות צ׳ילי ועלי נענע ומגישים.

חגיגה טבעונית צבעונית על בצק. זהירות, זה ממכר

חגיגה טבעונית צבעונית על בצק. זהירות, זה ממכר

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. מאת טלי:

    מה זה קמח פיצה?? מה עם לכתוב אלטרנטיבות, קמח חומוס? משהו, הסבר? קצת כללי קמח פיצה 😥

    • מאת אורי:

      היי טלי, הכל בסדר! יש היום בשוק קמחים יעודיים לפיצה, שמניבים תוצאה טובה יותר מסתם קמח לבן – חפשי בסופרים המושקעים. לגבי קמח חומוס – ממש לא. זה קמח שדומה לקמח חיטה רגיל.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט