ירקות מוחמצים בחומץ אורז ושומשום
אורן לוקסנבורג
נשנוש פתיחה יפני, כייפי ומרענן. לא צריך לחכות המון עם החמוצים האלה, בעיני הם הכי מוצלחים כשהם טריים וקראנצ'יים (אבל יישמרו במקרר עד ארבעה ימים). היי, מה עושה כאן הזוקיני הזה?
חומרים ל-6 מנות פתיחה
6 צנוניות חתוכות לפלחים
1/2 שומר פרוס דק
1 בצל אדום פרוס דק
3 זוקיני ירוקים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
2 קישואים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1 גזר מקולף, פרוס דק
2 כפות שומשום
1 כף שמן שומשום
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1/2 כוס חומץ אורז
1/2 כפית מלח
+ בסיר קטן מחממים מעט את חומץ האורז עם הסוכר והמלח תוך כדי ערבוב, עד שהם נמסים. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
+ מניחים את השומשום במחבת יבשה וקולים במשך 1-2 דקות, עד שהשומשום משחים מעט ומעלה ניחוח. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
+ מניחים את הירקות החתוכים בקופסא או בקערה, יוצקים עליהם את המשרה ומפזרים את השומשום. מערבבים ומשהים במקרר לפחות שעה. מערבבים מדי פעם כדי לוודא שכל הירקות מכוסים במשרה.
תגיות: שומשום, צנוניות, זוקיני, ירקות, שומר, אורן לוקסנבורג, אסייתי, חמוצים, יפני
קטגוריות: ירקות, כריכים, ממרחים והברקות
הכנתי גם את זה, ממש פשוט וממש טעים. שאלה – האם אין במתכון יותר מדי זוקיני ופחות מדי גזר וצנונית? יצאה לי במנה כמות מסיבית של זוקיני וקישוא ואיזנתי את זה עם יותר גזר וצנונית.
היי עידו, ייתכן שאתה צודק! בכל מקרה זה מתכון קלאסי לשינויים ותזוזות בכמויות ובמגוון לפי מה שיש בבית ומתחשק