מתכון בסיס: לחמניות סיניות מאודות (באו-באן)

פברואר 29, 2012 מאת:

אורן לוקסנבורג

הסוד של הלחמניות האלה הוא בתהליך האידוי – שמתפיח אותן ושומר עליהן בהירות ועסיסיות. ללחמניות סלק כתמתמות – מחליפים את המים באותה כמות של מיץ סלק חמים, סחוט במסחטת מיצים קשים (או שקניתם ב"מיציה" הסמוכה).

חומרים ל-10 לחמניות

200 מ"ל (1 כוס) מים חמים (לא רותחים, כ-45 מעלות)
10גרם שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן סויה
1/4 כפית מלח

+ מניחים בקערת המיקסר (או קערת ערבוב גדולה) את המים עם השמרים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. משהים כ-5 דקות עד שמתחילה תסיסה בקערה ("ראש עיסה").
+ מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ונעים למגע.
+ מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא יותר ממכפיל את נפחו.
+ מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור על משטח נקי ויבש (לא מקמחים) ומניחים לתפוח כ-5 דקות.
+ מחממים מים בסיר אידוי עד שהם רותחים. מעבירים את הלחמניות לסיר האידוי (רצוי לרפד את שושנת האידוי בנייר אפייה) ומאדים בדיוק 9 דקות עד שהלחמניות תפוחות. מוציאים מהסיר ומעבירים לרשת לקירור.

Print Friendly, PDF & Email

11 תגובות לפוסט

  1. אלה מורן הגיב:

    נשמע מתכון שאני ממש רוצה לנסות רק שאין לי מכשיר של בצק, אפשר ללוש אותו ביד או שזה ייקח מלא זמן?

    תודה,
    אלה.

  2. רוית הגיב:

    יש אפשרות להכין את הלחמניות האלו עם קמח נטול גלוטן? מישהו ניסה? 😕

  3. אוגו הגיב:

    מי יודעת? 🙄 מי ניסתה? עם קמח מלא או כוסמין??
    אשמח לקבל הנחייה להמרת המתכון לקמח מלא
    תודה

  4. ליאור הגיב:

    לא הצליח לי, אחרי 9 דקות אידוי הבצק היה עדיין רך וחי לא היה מוכן.
    משהו יכול לומר למה ?

    • אורי הגיב:

      יכול להיות שהרתיחה לא היתה מספיק חזקה? או שיצרת באנים גדולים יחסית? זה אמור להיות מספיק.

  5. אתי הגיב:

    האם אפשר לאדות את הלחמניות בסיא אידוי של קוסקוס?

  6. גילי הגיב:

    הי אורי,
    האם אפשר להכין את הלחמניות יום לפני ההגשה?או שהן הופכות קשות?

    • אורי הגיב:

      היי, פחות מומלץ.. לדעתי המרקם אכן ייפגע. אולי את הבצק אפשר להכין לילה מראש ולהחזיק במקרר.

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות