מתכון בסיס: לחמניות סיניות מאודות (באו-באן)

פברואר 29, 2012 מאת:

אורן לוקסנבורג

הסוד של הלחמניות האלה הוא בתהליך האידוי – שמתפיח אותן ושומר עליהן בהירות ועסיסיות. ללחמניות סלק כתמתמות – מחליפים את המים באותה כמות של מיץ סלק חמים, סחוט במסחטת מיצים קשים (או שקניתם ב"מיציה" הסמוכה).

חומרים ל-10 לחמניות

200 מ"ל (1 כוס) מים חמים (לא רותחים, כ-45 מעלות)
10גרם שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן סויה
1/4 כפית מלח

+ מניחים בקערת המיקסר (או קערת ערבוב גדולה) את המים עם השמרים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. משהים כ-5 דקות עד שמתחילה תסיסה בקערה ("ראש עיסה").
+ מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ונעים למגע.
+ מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא יותר ממכפיל את נפחו.
+ מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור על משטח נקי ויבש (לא מקמחים) ומניחים לתפוח כ-5 דקות.
+ מחממים מים בסיר אידוי עד שהם רותחים. מעבירים את הלחמניות לסיר האידוי (רצוי לרפד את שושנת האידוי בנייר אפייה) ומאדים בדיוק 9 דקות עד שהלחמניות תפוחות. מוציאים מהסיר ומעבירים לרשת לקירור.

Print Friendly, PDF & Email

11 תגובות לפוסט

  1. אלה מורן הגיב:

    נשמע מתכון שאני ממש רוצה לנסות רק שאין לי מכשיר של בצק, אפשר ללוש אותו ביד או שזה ייקח מלא זמן?

    תודה,
    אלה.

  2. רוית הגיב:

    יש אפשרות להכין את הלחמניות האלו עם קמח נטול גלוטן? מישהו ניסה? 😕

  3. אוגו הגיב:

    מי יודעת? 🙄 מי ניסתה? עם קמח מלא או כוסמין??
    אשמח לקבל הנחייה להמרת המתכון לקמח מלא
    תודה

  4. ליאור הגיב:

    לא הצליח לי, אחרי 9 דקות אידוי הבצק היה עדיין רך וחי לא היה מוכן.
    משהו יכול לומר למה ?

    • אורי הגיב:

      יכול להיות שהרתיחה לא היתה מספיק חזקה? או שיצרת באנים גדולים יחסית? זה אמור להיות מספיק.

  5. אתי הגיב:

    האם אפשר לאדות את הלחמניות בסיא אידוי של קוסקוס?

  6. גילי הגיב:

    הי אורי,
    האם אפשר להכין את הלחמניות יום לפני ההגשה?או שהן הופכות קשות?

    • אורי הגיב:

      היי, פחות מומלץ.. לדעתי המרקם אכן ייפגע. אולי את הבצק אפשר להכין לילה מראש ולהחזיק במקרר.

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות