ירקות מוקפצים בסויה ושום
מאת אורן לוקסנבורג
ארוחה אסייתית לא תהיה שלמה בלי משהו ירוק לכרסום ליד המנות העיקריות. כמו המתכון הקליל הזה, למשל.
חומרים ל -6 מנות
2 יחידות בוק צ'וי, מופרדים לעלים
6 בצלים ירוקים, החלק הלבן עם מעט מהירוק, שטוף היטב
1 ראש ברוקולי
1 חבילה (כ-250 גרם) אפונת שלג
3 שיני שום פרוסות גס
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן סויה
+ מפרידים את ראש הברוקולי לתפרחות, מרתיחים מים חמים ושופכים על הברוקולי עד כיסוי. משהים כ-5 דקות ומסננים.
+ מחממים שמן סויה בווק או במחבת גדולה עד שהוא מעלה עשן. מוסיפים את הירקות הירוקים והשום ומקפיצים כדקה. מוסיפים את הסויה ומקפיצים כדקה נוספת, עד שהסויה מצטמצמת. מערבבים ומסירים מהאש.
תגיות: אורן לוקסנבורג, אסייתי, בישול אסייתי, מוקפץ ירקות, בצל ירוק, בוק צ'וי, אפונת שלג, אפונה סינית, מוקפץ, ברוקולי, אורי שביט
קטגוריות: פוסט נבחר