ירוקים ופטריות מוקפצים על קרם לאבנה

החורף הזה תלבשי ירוק: ירוקים ופטריות מוקפצים על קרם בסגנון לאבנה

ינואר 16, 2019 מאת:

אלה בדיוק המתכונים שאני הכי אוהבת: שיהיו קלים ומהירים להכנה, שלא ידרשו חיפוש של מרכיבים מחוץ לשכונה, ושהתוצאה תהיה הכי יפה ומזמינה. אה, ושיתחברו באופן מושלם לעונה

זה כנראה החורף, על שלל העלים והירקות הנהדרים שלו, שגורם לי להיצמד לצבע הירוק – תנו לי קייל או בק צ'וי, מנגולד או אפונה, אפילו סתם חסה רעננה – הירוקים העונתיים כל כך טריים, פריכים וטעימים, שאני מוצאת את עצמי שוב ושוב מציבה אותם במרכז הצלחת. הקפצה קצרה, תיבול מעניין, תוספת מפתיעה ויש לכם מנה שהיא גם מהירה וגם מרשימה. ככה זה כנראה כשנולדים בעונה הנכונה (הירקות, לא אני! אני ילדת קיץ קלאסית, אמצע אוגוסט, אף אחד לא נמצא, יומולדת משותף לפני שנגמרת השנה, אבל לא ניכנס לזה).

בפעם האחרונה שהכנתי ירוקים מוקפצים כאלה, חיפשתי רעיון לרוטב מעניין שישתדך אליהם – לשם שינוי לא רוטב סויה, אלא דווקא רוטב קר, חמצמץ ומרענן, שייתן פייט לחריפות של הצ'ילי. שיתוף הפעולה שלי עם סויה תנובה גרם לי לחשוב על הקרם הזה, שההכנה שלו כל כך קלה שהוא הצריך ממני בעיקר ללכת למכולת ולשים יד על ממרח הסויה (הכבר לא כל כך חדש) שלהם. הוא התגלה כמוצלח ביותר למשימה בזכות המרקם החלק והעדין שלו והטעם הבסיסי, שמקבל באהבה איזה תוספות שתעניקו לו – במקרה הזה המון לימון וזעתר, שיוצרים קרם חמצמץ וכיפי במיוחד שמזכיר לאבנה.

ירוקים עונתיים מוקפצים על קרם קריר ומרענן. צילום: אמיר מנחם

הקרם החמצמץ שובר את החריפות של הירקות. צילום: אמיר מנחם

טיפ טעים! אחרי שמכניסים אותו למקרר הקרם מסמיך קצת ומקבל מרקם מושלם לניגוב, ככה שאתם יכולים להגיש את הקרם הזה גם עם פיתה רכה, ירקות טריים חתוכים למקלות וכל הכיף הזה.

הצטרפו לסדנאות הבישול של אורי שביט – ההרשמה בעיצומה

ירוקים ופטריות מוקפצים עם צ'ילי, שום ולימון על קרם בסגנון לאבנה

אין צורך לומר אבל אגיד את זה בכל זאת: כמובן שאתם יכולים להחליף את הירוקים המוקפצים בכאלה שאתם אוהבים (אספרגוס, ברוקולי/ני, מנגולד, שום ירוק, מה שמתחשק), רק שימו לב שאתם לא מעמיסים הרבה מהם בבת אחת על המחבת או הווק, כדי לשמור על צריבה יפה ופריכות.

חומרים ל-3 מנות

לקרם:
1 גביע ממרח סויה בטעם טבעי
1 שן שום כתושה
1 כפית שמן זית
מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון קטן
1/2 כפית תבלין זעתר
פלפל שחור גרוס טרי

לירקות:
חופן גדול (כ-100 גרם) אפונת שלג
1 צרור (כ-120 גרם) בוק צ'וי
1/2 חבילה (כ-80 גרם) פטריות שימאג'י
כ-1/4 כוס ציר ירקות או מים
1 שן שום פרוסה דק
1 פלפל צ'ילי קטן, פרוס דק
1-2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
מעט מלח

להגשה:
קליפת לימון מגורדת
עלי נענע טריים
חופן גפרורי שקדים קלויים

+ ממלאים סיר קטן במים (אפשר עם מלח) ומביאים לרתיחה. מכינים לצד הכיריים קערה עם מי קרח.
+ קוטמים בידיים את הקצוות של אפונת השלג וחולטים אותה כדקה במים הרותחים, לריכוך קל והעמקת הצבע. מעבירים למי קרח, משהים מעט ומסננים.
+ מפרידים את הבוק צ'וי לעלים ושוטפים היטב. חותכים לאורך לרצועות עבות – אם הבוק צ'וי ארוך, אפשר לחצות אותן, שיהיה נוח להגיש ולאכול.
+ חותכים את התחתית הקשיחה של אשכול הפטריות ומפרידים אותן זו מזו.
+ יוצקים את ממרח הסויה לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מאחסנים במקרר עד להגשה.
+ יוצקים שמן לווק או למחבת גדולה ומוסיפים שום וצ'ילי (כן, לפני שמדליקים את האש). מטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה, עד שהם מפיצים ריח.
+ מוסיפים פטריות ומקפיצים כשתי דקות נוספות. אם צריך, מוסיפים מעט מים או ציר ירקות.
+ מוסיפים את אפונת השלג ומקפיצים יחד עוד דקה. מוסיפים בוק צ'וי, מיץ לימון ומלח ומקפיצים 1-2 דקות נוספות, עד שכל הירקות רכים אך פריכים. מסירים מהאש.
+ מניחים במרכז כל צלחת כ-4 כפות מהקרם, משטחים מעט ומחלקים בין הצלחות את הירקות המוקפצים. מפזרים מעט קליפת לימון, שקדים קלויים ועלי נענע  ומגישים חם.

עוד מתכונים ירוקים

ריזוטו תרד
מרק אפונה ושום ירוק
סלט ירוק חם

אפונת שלג, בוק צ'וי ושימאג'י על קרם סויה

שתפו בחגיגה את הירוקים שאתם אוהבים, העיקר שיהיו טריים ופריכים. צילום: אמיר מנחם

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות