סוף עונת המרקים
עוד מעט יהיה חם ואחר כך ממש רותח. הדבר האחרון שיתחשק לנו הוא להכין מרק. הנה, אחד (כמעט) אחרון לעונה
החזאים הבטיחו שהחורף יחזור לביקור. אני מחכה ומצפה לו בשמש כבר מאתמול. גם היום השמיים מעל גבול רמת גן – תל אביב ממשיכים להיות תכולים ויפים ולא, הטיפות הספורות שנחתו על המדרכה לא ממש הצליחו לשכנע אותי שיורד גשם. חבר סיפר לי שהירושלמים דווקא זכו אמש למטח נאה, בטח גם בצפון קצת רטוב והלילות, גם כאן, עדיין קרירים. מחר. אמרו לי לחכות לשאריות החורף שיגיעו מחר.. כי הרי עוד מעט, כשנמות מחום ומגעגועים לקרירות הזאת, לא נוכל אפילו לחשוב על להכין מרק, שלא לומר על להזיע מעל הצלחת שלו. הנה דרך טעימה להיפרד מעונת המרקים המקומית הקצרה שלנו, עד החורף הבא.
מרק דלעת, שומר וכרישה
הדלורית מעניקה את הבשרניות, השומר את המתקתקות והכרישה את ה"חמאתיות" הקרמית. מרק שנולד מאלתור של רגע ולא ברור מה הוא יותר – טעים או קל להכנה.
1 דלורית, חתוכה לקוביות
1 גזר, פרוס
1/2 ראש סלרי, חתוך לקוביות
1 שומר, פרוס
1 כרישה, פרוסה
6-8 שיני שום, פרוסות
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית סוכר חום
2-3 עלי דפנה
3-4 גבעולי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
2-3 גבעולי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
כ-1/2 1 ליטר מים או ציר ירקות
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
+ מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הכרישה ושיני השום הפרוסות במשך 2-3 דקות, עד שהן מתרככות ומעלות ניחוח (זהירות לא לחרוך). מוסיפים את יתר הירקות, את היין הלבן ואת הסוכר וממשיכים לאדות ולערבב מדי פעם כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע.
+ מוסיפים את עלי הדפנה, גבעולי הטימין, הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי ומכסים במים (ניתן לקשור את עשבי התיבול בחוט שפגט, על מנת להקל על חילוצם בתום הבישול). מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל במשך כשעה, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.
+ מחלצים מהסיר את עשבי התיבול ואת עלי הדפנה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, לקבלת מרקם קרמי חלק. במידת הצורך מחממים שוב, מתקנים תיבול ומגישים.
תגיות: בישול טבעוני, יין לבן, מרק, חורף, דלורית, כרישה, אורי שביט, בצל ירוק, מרק דלעת
קטגוריות: מהיר וטבעוני, פוסט נבחר
מתאים בדיוק לקרייבינג שלי על דלורית לאחרונה ולשומר המיותם במקרר=]
שמחה שיכולתי לסייע בתאבון!
לכסות או לא לכסות בזמן הבישול (זו תמיד השאלה) ?
לכסות, אני אוסיף את זה במתכון.
הי, אנחנו לא שותים יין, ותמיד כשאני קונה יין לבן לבישול אני משתמשת מעט, שמה במקרר ושופכת בסוף. יש איזה פטנט לעניין הזה? ובמרק הזה כמה חשוב היין? תודה רבה
היי ענבל, יין מוסיף עומק טעמים אבל מן הסתם אפשר לוותר. אני שומרת יין לבן סגור היטב במקרר לאורך זמן – הוא לא נוטה להתקלקל.