בקצב הטמפה: מתכוני טמפה להמונים

26 תגובות לפוסט

  1. הילי הגיב:

    אני רואה שכל המתכונים כוללים טיגון וני לא אוהבת. איך היא מתנהגת בתנור, הטמפה?

    • אורי הגיב:

      היי, לא חייבים ממש לטגן, אפשר אפילו לצרוב על מחבת יבשה או רק משומנת מעט. לגבי האפייה – לא ניסיתי, אבל נראה שכן. הייתי מכניסה לתנור עם נוזלים – ציר, סויה, מים, תבלינים שונים – וצולה עד שהם נספגים והטמפה אפויה ופריכה. ראיתי מתכון דומה ברשת, אז אני מניחה שזה עובד 🙂

      • אייל גרוס הגיב:

        בהמשך למה שאורי אמרה, כשאנו מטגנים בבית – בכל המתכונים האלו – זה עם מעט מאוד שמן.. זה יותר כמעט כמו לצלות במחבת.

    • בת-אל באר הגיב:

      היי אורי,
      צה זה סאטה??? ומירין??? ואיפה משיגים אותם?
      המתכונים נראים מעולים אבל יש המון חוממרים שאני לא מכירה ולא יודעת איפה להשיג ואיך להשתמש בהם 🙁
      גם בקצ'אפ מאניס ושמן צ'ילי מעולם לא נתקלתי…

      • אורי הגיב:

        מסכימה בת אל, המתכונים האלה (באופן חריג למדי בבלוג) מכילים מרכיבים לא ממש זמינים – אבל ניתן להשיג אותם בקלות רבה ברשת "מזרח ומערב", מניחה שגם ב"טיב טעם" ובחלק מרשתות הטבע (עדן, למשל).

        • אייל גרוס הגיב:

          חוץ מזה שאת הכל אפשר להשיג במקומות שאורי ציינה, כפי שכתבנו במקום קצ'אפ מאניס שהוא קצת יותר מסובך אפשר לשים סויה עם קצת אגבה (או ממתיק אחר). שמן צ'ילי ומירין יש בהמון מקומות – גם באורגניק מרקט – והם מוצרים די רגילים במטבח האסייתי. אבל גם שם אפשר פשוט ואורי כתבה את זה אפשר למשל לשים שמן רגיל ולקצוץ קצת צ'ילי במקום אם אין שמן צ'ילי…

  2. ענת הגיב:

    תודה רבה אייל, עופר ואורי על המתכונים המשובחים. אתמול הכנתי את הטמפה בזיגוג פיקנטי. האהוב שלי שחי ועבד באינדונזיה התרגש, נהנה וציין שזה ממש מזכיר לו את האוכל הטעים של המקום. אני צמחונית מזה שלושים שנים וטבעונית מזה שנה , (הרבה בזכות אורי!) אבל מעולם לא אכלתי טמפה. בזכותכם גיליתי טעם חדש . תודה!

  3. מאיה הגיב:

    שלום אייל עופר ואורי
    במתכון האחרון:
    1/2 בקבוק רוטב עגבניות "פאסאטה" (או עגבניות טריות ומתוקות שנטחנו בבלנדר)
    כמה זה בנפח כוס / משקל? או כמה עגבניות טחונות נדרשות?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      הי מאיה, אם אני לא טועה בבקבוק יש 720 מ"ל, זה אומר 360 מ"ל, שזה בערך כוס וחצי או קצת יותר.

  4. מיכל הגיב:

    הי אורי, פעם לפני שנים אכלתי בגואה בהודו מנה שנקראה ״טמפלאפל״ שהיתה גרסה טמפאית לפלאפל. רק נזכרת בזה ומתחילה לרייר. אולי בהזדמנות תיצרי מתכון? השראה לטעמים ים תיכוניים. תודה!

  5. מיה הגיב:

    כמה גרם יש בחבילת טמפה לפי המתכון? יש לי פה חבילה ענקית.

  6. מורלי הגיב:

    איפה משיגים:טמפה?או לחליפין טמפה סטרטר או mold להכנת טמפה???

    • אורי שביט הגיב:

      היי מורלי, בגוף הכתבה יש לך פרטים של רועי, שהוא יצרן טמפה ויוכל לעזור לך בשני העניינים ששאלת לגביהם. בהצלחה!

  7. רומי הגיב:

    היי אורי, אני מחפשת טמפה בכל מקום בירושלים ובכללי ולא מוצאת, אפילו כל המתכונים והפרסומים על טמפה באינטרנט נראו כי נשכחו מלפני כמה שנים ורוב הסניפים של חנויות הטבע שדיברתי איתם גם אמרו שהפסיקו להביא כבר.. את יודעת איפה אוכל למצוא? יש סיבה לזה שזה נעלם?

    • אורי שביט הגיב:

      היי רומי, פעם משק ויילר היו מייצרים, הם הפסיקו ומאז באמת קשה להשיג. אני מכירה שני יצרנים קטנים שאפשר להזמין מהם (לא יודעת אם מגיעים לירושלים) – רועי 054-7771920 שלי 0546350424 ממליצה על שניהם

    • נטע הגיב:

      הי, בירושלים התחילו לייצר ולשווק טמפב טריה. הם נקראים הולי טמפה. חפשי את נתנאל בקבוצת טבעונים בירושלים

  8. מיכל הגיב:

    היי אורי,

    תודה על המתכון המעורר תאבון שלך!
    אני רוצה לנסות אותו מחר, אשמח לדעת אם הרכז רימונים הכרחי או במה אפשר להחליף אותו..?

    תודה רבה!

  9. נורית הגיב:

    שלום רב,
    אני גרה ברמת השרון ובשום חנות טבע אין להשיג טמפה.

    • אורי שביט הגיב:

      היי נורית, זה נכון לצערי, מאז פרסום הכתבה הפסיקו למכור ברשתות אבל אפשר להזמין מלפחות 3 יצרנים עד הבית או דרך משווקים כמו מנדי טבעונות.

  10. אן הגיב:

    היי, רוצה להכין את הסביח טמפה שנראה מעולה ומעניין!
    תהיתי מה הסיבה להוסיף תפוח אדמה כחלק מהרכיבים של הבצק לפיתות?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |