בקצב הטמפה: מתכוני טמפה להמונים

17 תגובות לפוסט

  1. הילי הגיב:

    אני רואה שכל המתכונים כוללים טיגון וני לא אוהבת. איך היא מתנהגת בתנור, הטמפה?

    • אורי הגיב:

      היי, לא חייבים ממש לטגן, אפשר אפילו לצרוב על מחבת יבשה או רק משומנת מעט. לגבי האפייה – לא ניסיתי, אבל נראה שכן. הייתי מכניסה לתנור עם נוזלים – ציר, סויה, מים, תבלינים שונים – וצולה עד שהם נספגים והטמפה אפויה ופריכה. ראיתי מתכון דומה ברשת, אז אני מניחה שזה עובד 🙂

      • אייל גרוס הגיב:

        בהמשך למה שאורי אמרה, כשאנו מטגנים בבית – בכל המתכונים האלו – זה עם מעט מאוד שמן.. זה יותר כמעט כמו לצלות במחבת.

    • בת-אל באר הגיב:

      היי אורי,
      צה זה סאטה??? ומירין??? ואיפה משיגים אותם?
      המתכונים נראים מעולים אבל יש המון חוממרים שאני לא מכירה ולא יודעת איפה להשיג ואיך להשתמש בהם 🙁
      גם בקצ'אפ מאניס ושמן צ'ילי מעולם לא נתקלתי…

      • אורי הגיב:

        מסכימה בת אל, המתכונים האלה (באופן חריג למדי בבלוג) מכילים מרכיבים לא ממש זמינים – אבל ניתן להשיג אותם בקלות רבה ברשת "מזרח ומערב", מניחה שגם ב"טיב טעם" ובחלק מרשתות הטבע (עדן, למשל).

        • אייל גרוס הגיב:

          חוץ מזה שאת הכל אפשר להשיג במקומות שאורי ציינה, כפי שכתבנו במקום קצ'אפ מאניס שהוא קצת יותר מסובך אפשר לשים סויה עם קצת אגבה (או ממתיק אחר). שמן צ'ילי ומירין יש בהמון מקומות – גם באורגניק מרקט – והם מוצרים די רגילים במטבח האסייתי. אבל גם שם אפשר פשוט ואורי כתבה את זה אפשר למשל לשים שמן רגיל ולקצוץ קצת צ'ילי במקום אם אין שמן צ'ילי…

  2. ענת הגיב:

    תודה רבה אייל, עופר ואורי על המתכונים המשובחים. אתמול הכנתי את הטמפה בזיגוג פיקנטי. האהוב שלי שחי ועבד באינדונזיה התרגש, נהנה וציין שזה ממש מזכיר לו את האוכל הטעים של המקום. אני צמחונית מזה שלושים שנים וטבעונית מזה שנה , (הרבה בזכות אורי!) אבל מעולם לא אכלתי טמפה. בזכותכם גיליתי טעם חדש . תודה!

  3. מאיה הגיב:

    שלום אייל עופר ואורי
    במתכון האחרון:
    1/2 בקבוק רוטב עגבניות "פאסאטה" (או עגבניות טריות ומתוקות שנטחנו בבלנדר)
    כמה זה בנפח כוס / משקל? או כמה עגבניות טחונות נדרשות?
    תודה!

  4. מיכל הגיב:

    הי אורי, פעם לפני שנים אכלתי בגואה בהודו מנה שנקראה ״טמפלאפל״ שהיתה גרסה טמפאית לפלאפל. רק נזכרת בזה ומתחילה לרייר. אולי בהזדמנות תיצרי מתכון? השראה לטעמים ים תיכוניים. תודה!

  5. מיה הגיב:

    כמה גרם יש בחבילת טמפה לפי המתכון? יש לי פה חבילה ענקית.

  6. מורלי הגיב:

    איפה משיגים:טמפה?או לחליפין טמפה סטרטר או mold להכנת טמפה???

    • אורי שביט הגיב:

      היי מורלי, בגוף הכתבה יש לך פרטים של רועי, שהוא יצרן טמפה ויוכל לעזור לך בשני העניינים ששאלת לגביהם. בהצלחה!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות