תבשיל מתוק-חריף של חומוס ותפוחי אדמה
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
שבת
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ללא גלוטן
אני מתה על ארוחות סיר כאלה ובגלל שיש כאן רק ירקות, גם הבישול שלהן קצר יותר ובאופן אישי ממש לא אכפת לי שיש להן מרקם טיפה דייסתי. אם אתם חרוצים, בטח יש לכם חומוס מושרה ומבושל במקפיא, אבל גם חומוס קפוא קנוי יעשה את העבודה.
חומרים ל-6 מנות:
8-10 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
4 גזרים, קלופים ופרוסים גס
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות (לא חובה)
800 גרם גרגירי חומוס מבושלים
1 צרור בצל ירוק, קצוץ גס
3 שיני שום קצוצות
1-2 פלפלים חריפים פרוסים דק (לא חובה)
3 כפות רסק עגבניות
3 כפות סילאן
מעט קינמון טחון (לא חובה)
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
שמן זית
- יוצקים כמות נדיבה של שמן זית לסיר רחב ומאדים בו את הבצל הירוק תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות ( נזהרים שלא ייחרך). מוסיפים את השום והפלפלים החריפים הקצוצים וממשיכים לאדות במשך 1-2 דקות נוספות, עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר, הבטטה והחומוס ומטגנים-מאדים אותם 10-15 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים מעט ומעמיקים צבע.
- מערבבים את רסק העגבניות עם הסילאן והקינמון בקערית. יוצקים את התערובת על הירקות שבסיר, מוסיפים כוס מים ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהירקות מתרככים וסופגים טעמים. כדי לבדוק מדי פעם שהתחתית לא נחרכת. ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך.
- כ-15 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים בזהירות. מסירים מהאש ומגישים. התבשיל יהיה נפלא גם יום למחרת.