שקשוקה סלק טבעונית
אחד הדברים המשמחים שקורים המון בתקופה הזו, אלה שיתופי פעולה עם שפים וקולגות שכבר הרבה זמן חיכו להתממש והנה, דווקא מרחוק הם משגשגים. כך אותגרתי על ידי אודי ברקן מהצמד "אודי ואושר" להכין בשידור חי גרסה טבעונית לשקשוקה הצבעונית שלהם. שאני לא אשתף??
פתאום לכל השפים והבלוגרים העסוקים יש זמן. אז נכון שעבור חלקם מדובר בפגיעה בפרנסה והרבה דאגות וסימני שאלה, אבל זה גם זמן מצוין לייצר מתכונים חדשים, להיות נוכחים ברשתות ולתקשר עם הקהל ולא פחות חשוב – עם החברים והקולגות מהתחום, שרק מחכים שנשתף איתם פעולה.
ככה זה קרה גם עם אודי ברקן, חצי מהצמד "אודי ואושר" מvתכנית "שני גברים ומקרר" ויש להם גם בלוג מתכונים שווה, שיש בו לא מעט מתכונים טבעוניים. קבענו להיפגש לסשן של צילומים ובישולים משותפים יחד עם אושר וצלם מקצועי, ביטלנו וקבענו וביטלנו כי היינו ממש ממש עסוקים, הצלחנו במזל להיפגש לדייט היכרות מקסים אבל אז הגיעה הקורונה וטרפה את כל הקלפים. במקום לוותר על הכל, החלטנו לעשות משהו יחד למרות המרחק – אודי במקסיקו בכלל ואני ספונה כאן בבית.
זה קרה ממש אחרי שהמתכון המצליח שלהם לשקשוקה סלק צבעונית עלה לאוויר ואודי אתגר אותי להכין לו גרסה טבעונית טעימה, "אבל שתהיה גם קלה להכנה!". כך גנזתי את המחשבה לבשל אותה עם שמנת קשיו תוצרת בית, כי בכל זאת קורונה עכשיו וצריך להשתמש במה שיש, רצוי גם בזול וגם בלי יותר מדי להתאמץ. אני שמחה לשתף אתכם במה שהכנו יחד באינסטגרם (בואו, קורים שם המון דברים מעניינים!), לבקשת הקהל הרעב.
התמונות צולמו ממש "על הדרך" מיד אחרי השידור, מקווה שהן מצליחות להעביר כמה העסק הזה טעים ומרהיב.
זוכרים את שקשוקת התירס המיתולוגית שלי?
עוד מתכונים מעולים לארוחת בוקר טבעונית
שקשוקה סלק טבעונית
טוב, אתם לא מאמינים כמה מוצלח שילוב הטעמים והמרקמים שנכנסים למחבת הזו – אם אתם שואלים אותי (ובטח שלאור המחסור בביצים), זה בדיוק מה שאתם צריכים להכין. לארוחת בוקר, לבראנץ' של פסח או של סתם יום חופש קורוני, לארוחת ערב – עזבו, בכל שעה ביום המתכון הזה ישמח את כל המסובין. והוא גם פצצה של ערכים תזונתיים, תשאלו את אודי ואושר, אחרי הכל הם תזונאים.
חומרים ל-4 מנות
לסלקים:
3-4 סלקים צלויים בתנור לריכוך (אפשר מבושלים בוואקום), פרוסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
2 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1/2 גבעול שום טרי, פרוס דק או 4-5 שיני שום פרוסות
חופן קטן עלי תימין טריים
כמה עלי מרווה טריים או מיובשים (לא חובה)
3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין לבן
קליפה מגוררת מ-1 לימון
250 מ"ל קרם קוקוס או שמנת סויה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ל"חלמוני" טופו ותירס:
150 גרם טופו (רגיל, לא משי)
1 כוס גרגירי תירס, רצוי מופשרים או טריים
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
1/2 כפית קאלה נאמק (מלח הודי שחור, להשיג במחלקות הטבע) או מלח
מעט פלפל שחור גרוס
להגשה:
1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים
חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה
+ אם משתמשים בסלקים מוואקום: מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מעבירים את פרוסות הסלק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים 2 כפות שמן זית ומערבבים בידיים כך שהפרוסות ייעטפו. משטחים על נייר האפייה וצולים בתנור החם כ-15 שעה עד שהסלקים נצרבים מעט.
+ בינתיים טוחנים את הטופו והתירס במעבד מזון, עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לקערית ומתבלים בכורכום, פפריקה מעושנת, קאלה נאמק ופלפל שחור. מערבבים היטב, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מחממים 2 כפות שמן נוספות במחבת רחבה ומטגנים שום, טימין ומרווה מעל להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב כדקה. יוצקים בזהירות את החומץ (זה יבעבע) ומוסיפים קליפת לימון. מערבבים ומבשלים דקה נוספת.
+ מעבירים את פרוסות הסלק למחבת ויוצקים את קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה ומנמיכים מעט את הלהבה.
+ בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים קטנים מהקרם ומניחים בעדינות ברוטב. מבשלים עוד כ-2 דקות (אפשר לכסות אם רוצים) ואם צריך מוסיפים מעט מים או ציר ירקות למחבת.
+ מפזרים שקדים קלויים ועלי כוסברה ופטרוזיליה ומגישים עם המחבת לשולחן.
מרק סלק אהוב במיוחד
ואפילו סושי עם סלק
תגיות: טופו, סלק, שקשוקה, ארוחת בוקר טבעונית, תירס, שקשוקה טבעונית, ארוחת בוקר, איך מכינים שקשוקה, איך מכינים שקשוקה טבעונית, אודי ואושר, מתכונים מומלצים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
היי אורי, יש לי קמח של פולנטה.
האם אפשר להשתמש בו במקום בתירס?
ואם כן, כמה מים להוסיף לו, אם בכלל?
תודה ! 🙂
היי יעל, זה מצריך סוג אחר של "חלמון". יש מתכוני שקשוקה אחרים באתר, חפשי שקשוקה ותראי אופציות 🙂
המון תודה!
אני אחפש!
מידי פעם, כשמתחשק לי "להתחדש" במתכונים, אני נכנסת לפה, ותמיד יוצא להיט!
אז בהזדמנות זו, תודה רבה גם על המתכון לחלה!
ברוח הקורונה, עשיתי ממנו לחמניות במקום חלה אחת שכולם נוגעים בה, ומה שלא חוסל – אנשים ביקשו לקחת הביתה.
איזה כיף לשמוע!!! <3
הי אורי
אהבנו את המתכון, וכבר הכנתי כמה פעמים – אבל לשילוב של הטופו והתירס יש קצת טעם לוואי מריר. מה את ממליצה?
תודה!
היי, כיף שאהבתם! לדעתי זה יכול לנבוע מהתירס עצמו, אפשר לבשל אותו קצת לפני ואז לטחון (אני אוהבת אותו טרי).
יש לי טופו במרקם קשה זה מתאים?
כן אין בעיה, אחרי הטחינה הוא מקבל מרקם רך. מקסימום אפשר להוסיף טיפונת מים אבל לא חושבת שיהיה צורך, גם התירס ייתן קרמיות ועסיסיות.