סושי טבעוני: טעים, בריא וצבעוני
הקץ לקומבינציה צמחונית משמימה של מלפפון ואבוקדו. הסושיה הטבעונית הראשונה בישראל מגישה סושי יצירתי, טעים וצבעוני, שמתאים גם לנשים בהיריון
מסעדות אסייתיות כמעט תמיד מאד ידידותיות לטבעונים – מוצרי חלב ממילא מחוץ לתפריט, טופו הוא בן בית במטבח, וכל מנה צמחונית יכולה להפוך לטבעונית בהתאמות קלות. מצד שני, זה לא תמיד מספיק כדי לייצר מנות מעניינות ויצירתיות, בטח כשזה מגיע לסושי. נכון, קל מאד למצוא סושי טבעוני בישראל ובחלק מהמקומות משקיעים בו מחשבה, אבל עדיין ברוב הסושיות יציעו לי להזמין קומבינציה צמחונית בלי טמאגו (חביתה יפאנית), מה שישאיר אותי בדרך כלל עם רולים בסיסיים של מלפפון, גזר ואבוקדו. וזה, איך לומר, קצת משעמם.
הפתיחה של "גרין רול", הסושיה הטבעונית הראשונה בישראל שפתחה את שעריה לפני כחודשיים במרכז תל אביב, היא בשורה של ממש לאוהבי הסושי הטבעוניים. אלה שמחים למצוא בה תפריט רחב ומגוון, שכולו אפשרויות שמתאימות להם במיוחד, עם תוספות כיפיות כמו רוטב טריאקי תוצרת בית וספייסי מיונז טבעוני. כל זה בלי חשש להשתרבבות או אפילו מגע בחומרי גלם מן החי – במיוחד דגים. איציק שלם, הבעלים הטבעוני והמח הקולינארי מאחורי הקומבינציות המוגשות ב"גרין רול", מספר שהעובדה שהמקום לא מגיש דגים מדברת לא רק לטבעונים, אלא לקהל שבכלל לא כיוון אליו – נשים בהיריון.
כידוע, לנשים בהיריון מומלץ להימנע לחלוטין מצריכה של דגים נאים, בשל חשש מחיידקים שעלולים לפגוע בעובר. במקרה כזה, לא מספיק להזמין סושי ללא דגים בסושיה רגילה, שכן אפילו מגע עם סכין או קרש חיתוך יכול להביא לזיהום מסוכן. הפתיחה של "גרין רול" הפכה לחדשות מרעישות בקבוצות של נשים הריוניות, שמיהרו להגיע לאכול או לשלוח את בני הזוג להעמיס מגשים של סושי לקחת הביתה. לאחרונה התבשרתי שהמקום החל להפעיל שירות משלוחים, שנותן מענה לרגעים של חשק הריוני או סתם גרגרני לסושי. החלטתם להשקיע ולהכין את הסושי בעצמכם? קבלו כמה מתכונים מתוצרת "גרין רול" שירגיעו את הקרייב.
מרק אסייתי כתום
גרסה אסייתית טעימה וקלה להכנה של המרק הכל-ישראלי המנצח.
חומרים ל 4-6 מנות
3 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
2 גזרים, חתוכים לקוביות
כ 400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום כתושות
200 מ"ל חלב קוקוס
2 כפות רוטב סויה
1 כפית אבקת קארי צהוב
1 כף שמן קנולה
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
כוסברה קצוצה, שמן שומשום
+ מחממים את השמן בסיר. מוסיפים קוביות בטטה, גזר ודלעת ומאדים-מערבבים במשך כ-5 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומערבבים דקה נוספות.
+ מוסיפים את אבקת הקארי ומים חמים עד לכיסוי הירקות.
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים. מסירים מהאש.
+ טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את חלב קוקוס ורוטב סויה, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מחזירים לכיריים ומביאים שוב לרתיחה.
+ יוצקים לקערות הגשה, מטפטפים מעט שמן שומשום ומעטרים בכוסברה קצוצה.
סושי אינסייד אאוט
שתי דוגמאות מעניינות וסופר טעימות לסושי שמתעלה מעבר לאבוקדו ומללפון. יש לכם רעיונות לירקות נוספים במילוי או בציפוי? יאללה, תתפרעו.
חומרים ל 4-6 מנות
אצות נורי לסושי, חצויות
לאורז:
3 כוסות אורז עגול לסושי
1/2 3 כוסות מים
75 מ"ל חומץ אורז
50 מ"ל מירין
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1 כפית מיץ לימון טרי
למילוי "קלאב טרופיקנה":
אננס טרי או משומר, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
אבוקדו חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
1 כפית קוקוס קלוי, טחון
לציפוי:
לימון על קליפתו, חתוך לרצועות דקיקות בעובי 1 מ"מ
1 כפית עירית קצוצה דק
למילוי "דרקולה":
בטטה מאודה חתוכה לרצועות בעובי 1 ס"מ
אבוקדו חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ
גזר חתוך לרצועות בעובי 1 מ"מ
לציפוי:
סלק מאודה פרוס בעזרת קולפן לפרוסות דקיקות
+ מכינים את האורז: מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים, עד שהמים הניגרים ממנו הופכים שקופים.
+ מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש וממתינים 15 דקות מבלי לפתוח את המכסה.
+ בינתיים מכינים את הרוטב לתיבול האורז: מניחים בסיר קטן חומץ אורז, מירין, סוכר, מלח ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.
+ מעבירים את האורז המבושל לקערה שטוחה (רצוי מעץ) ויוצקים מעליו בפיזור אחיד את הרוטב. מערבבים ומניחים להצטנן, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות.
+ מרכיבים את הסושי: מניחים חצי אצת נורי על מחצלת, כשהצד המבריק של האצה פונה כלפי מטה. מפזרים על האצה שכבה דקה של אורז בצורה אחידה ומצמידים (להיזהר לא למעוך את האורז). הופכים כך שהאורז יפנה למחצלת והאצה למעלה.
+ מניחים את הירקות למילוי במרכז האצה לרוחב, מקצה לקצה.
+ בעזרת המחצלת מרימים את המשטח ומכסים את הירקות. ממשיכים לגלגל עד לקבלת צורה של צינור. לוחצים על המחצלת לקבלת צורה עגולה ואחידה.
+ לציפוי של סושי קלאב טרופיקנה: עוטפים את הגליל מלמעלה בפרוסות דקיקות של לימון ומהדקים שוב בעזרת המחצלת. מפזרים עירית קצוצה.
+ לציפוי של סושי דרקולה: עוטפים את הגליל מלמעלה בפרוסות דקיקות של סלק ומהדקים שוב בעזרת המחצלת.
+ מניחים את המחצלת בצד. חותכים את הסושי לשני חלקים שווים ומסדרים אותם במקביל. מסירים את הקצוות וחותכים כל חצי באמצע ושוב כל רבע באמצע. בסיום מתקבלות 8 טבעות סושי בעובי שווה.
+ מעטרים כל פרוסת סושי דרקולה בספייסי מיונז (מתכון בהמשך).
+ מסדרים על צלחת הגשה ומוסיפים ווסאבי וג'ינג'ר כבוש. מגישים עם רוטב סויה, טריאקי וספייסי מיונז.
ספייסי מיונז טבעוני
אין דבר קל יותר מלהכין מיונז טבעוני ביתי וטעים. כאן בגרסה הפיקנטית המתאימה במיוחד להגשה עם סושי.
1 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב סויה, ללא סוכר ומלח
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית חרדל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית רוטב סריראצ'ה
1 כפית רוטב סויה
+ מניחים במיכל הבלנדר שמן, חלב סויה, מיץ לימון, חרדל ומלח. מעבדים כ-10 שניות עד לקבלת מרקם קרמי.
+ מוסיפים פפריקה, רוטב סריראצ'ה וסויה. מערבלים שוב עד לקבלת מרקם וצבע אחידים.
+ מאחסנים במקרר עד שבוע.
סדנאות בישול טבעוניות – ההרשמה בעיצומה
את המוצרים להכנת המתכונים ניתן לרכוש בחנות הטבעונית החדשה של עדן טבע מרקט
תגיות: סלק, סושי, גרין רול, מתכונים בריאים, מתכון לסושי, סושי מתכון, בטטה, מרק, מיונז
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים
בקיץ אכלתי סושי טבעוני נא לחלוטין, שככזה גם אינו מכיל אורז.
השפית הייתה יפנית למהדרים שחיה בצרפת ומנהלת מסעדה טבעונית ותחליף האורז היה עשוי אגוזים שונים. בטעימה ראשונה, אני מודה, זה היה מוזר מאד, אבל עד לסוף הרול כבר ביקשתי עוד אחד.
אבקש להפסיק לקבל עידכונים
אורנה שלום, אנא לחצי על הסרה מרשימת התפוצה במייל שנשלח אליך. תודה!
ממליץ בחום על המסעדה. אוכל שם באופן קבוע ונהנה מאוד. ממליץ על הקומבינציה השלישית.
אם אין לי חומץ אורז ? יש לי רק סויה, טריאקי, טמארי וחומץ בלסמי אפשרי להיכן את התכון?
היי לילך, כדי להכין אורז לסושי יש צורך בחומץ אורז, אני לא מכירה שיטה אחרת.
שלום ותודה על המתכונים הנהדרים. אפשר שמן אחר בשביל המיונז?
המתכון למיונז יעבוד עם כל שמן נוזלי, עדיף לבחור כזה שהוא ניטרלי בטעמו (כמו שמן חמניות, סויה, חריע וכו').
השילובים של מילוי וציפוי הסושי ממש מעולים! נהנינו מכל ביס. תודה?
איזה כיף!
למה אין בארץ כאלה כמו beyond sushi?
זה המתכון הכי קרוב שמצאתי
http://www.makesushi.com/vegan-sushi-roll-recipe/
היי מרגו, לא הבנתי בדיוק את השאלה.. גרין רול דווקא מציעים כמה סוגים של סושי בסגנון הזה (ההשראה שלהם היתה ביונד סושי..) ויש עכשיו עוד סושיה טבעונית שנפתחה בבן יהודה בתל אביב אם אני לא טועה.