מרק סלק קטיפתי

ינואר 22, 2013 מאת:

אל הסלק חיברתי את הנגטיב שלו – הלפת הלבנה והתפוחה, שגם היא בימים אלה כבר בשיאה. אם רוצים יותר מתוק, הולכים לכיוון הסילאן, רכז רימונים יעיף אתכם לכיוון החמצמץ ושילוב של השניים – תענוג צרוף. שחקו עם הכמויות לפי הטעם.

ל 4-6 מנות

2 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 לפתות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל לבן או סגול, חצוי ופרוס גס
2-3 שיני שום
1-2 כפיות זרעי כוסברה, כתושים במכתש ועלי
4 זרעי הל שבורים מעט (אפשר להחליף ב 1/2 כפית הל טחון)
1/2 צרור כוסברה
2-3 ענפי סלרי
2-3 עלי דפנה
לימון פרסי שחור או בהיר (לא חובה, לחובבי הז'אנר)
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית רכז רימונים (לא חובה)
1 כפית סילאן (לא חובה)
מעט שמן זית

כ-1/2 1 ליטר מים

להגשה: כוסברה או עירית קצוצה

+ מחממים מעט שמן זית בסיר רחב וקולים את זרעי ההל והכוסברה במשך כדקה, עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים את פרוסות הבצל ושיני השום ומאדים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט והבצל הופך שקוף. מוסיפים את קוביות הסלק והלפת ומאדים 2-3 דקות נוספות.
+ מניחים על גבי הירקות את הכוסברה וענפי הסלרי ומוסיפים את עלי הדפנה. יוצקים מים כך שיעלו מעט מעל קו כיסוי הירקות, מתבלים במלח ים ובפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כשעה, עד שהירקות רכים לחלוטין.
+ מוציאים מהסיר את ענפי הסלרי, צרור הכוסברה, זרעי ההל, עלי הדפנה והלימון. מרסקים את יתר תכולת הסיר באמצעות בלנדר מוט, עד לקבלת מרק סמיך וקטיפתי. מוסיפים מעט רכז רימונים ומעט סילאן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מעטרים בכוסברה קצוצה ומגישים.

מרק סלק טבעוני. צילום: אורי שביט

Print Friendly, PDF & Email

6 תגובות לפוסט

  1. דנה הגיב:

    הכנתי את המרק פעמיים. בפעם הראשונה לא היו סלרי וכוסברה. בישלתי עם הלימון הפרסי וגם טחנתי אותו. יצא מרק מתוק מריר מצויין. הפעם היו את כל הרכיבים. לא טחנתי את הלימון אבל הוספתי מיץ מלימון וחצי אחרי הבישול. יצא עוד יותר טעים. בקיצור, מרק מומלץ מאוד

  2. תמר הגיב:

    הי מרק מקסים. במה ניתן להחליף את הלפת בבקשה, אם ניתן? תודה

    • אורי הגיב:

      היי, לא ניסיתי בדיוק ככה אבל אני מניחה שזה יכול לעבוד בכמה כיוונים: עם תפוחי אדמה, עם קולרבי (כן), עם ראש סלרי (אם כי הטעם שלו יותר דומיננטי).. וגם עם שילובים שלהם. בהצלחה וספרי איך יצא!

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games