ברוסקטה של חצילונים עם קרם דלעת ערמונים ופסטו תרד
שקית מלאה בייבי חצילונים קטנטנים שהגיע מהמגדל האורגני עשתה לי חשק להכין מהם משהו חמוד, יפה ויצירתי – ככה נולדה "ברוסקטה" שעשויה מחצילון צלוי, מושלמת לאירוח ומצויינת לשימוש בירקות עזובים
בסוף, או בעצם בהתחלה, אלה תמיד הירקות. הם אלה שמעניקים לי את ההשראה הכי גדולה, את הרעיונות המעניינים, את החשק לנסות ולהתנסות בטעמים ואופני הכנה שונים. המון מנות שהכנתי נולדו ככה – מירק שנשכח במזווה, ממשלוח מפתיע, מחשק שהתעורר באמצע השוק והלך איתי הביתה. ככה זה קרה גם הפעם – יחד עם המשלוח האורגני השבועי (מפרגנת מכל הלב לחקלאי החדש שאני מזמינה ממנו, מקיבוץ המעפיל) הפתיעה אותי שקית נייר חומה מלאה בבייבי חצילונים, טריים וכל כך חמודים, שהייתי חייבת לחשוב על משהו מעניין לעשות איתם.
מה עוד אפשר להכין עם חצילונים?
הצעד הראשון, איך לא, היה להתייעץ איתכם (אני ממש אוהבת לקבל מכם השראה ורעיונות, עקבו אחרי באינסטגרם כדי להשתתף בסקרים ולענות על שאלות! הציעו והשפיעו) והרעיונות לא איחרו לבוא: כמה וכמה רצו שאכין חמוצים (תכלס, לא חושבת שאי פעם הכנתי חמוצים, בלי קשר לחצילונים), אחרים העזו להציע שאכין ריבה (בטוחה שזה חלום אבל ממש לא אני), כמעט כמעט התפתתי לתבשילי קארי ואני מודה שבפעם הבאה אנסה לאדות אותם שלמים. וכמובן שהיו גם הצעות לממולאים. וגם לפסטה!
הצטרפו לקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק
אחרי כל ההצעות האלה נשארתי בתחושה שהקטנטנים האלה צריכים לבוא לידי ביטוי גם בצלחת – לשמור על הצורה שלהם, להיות מין ביס קטן ומפתיע, משהו שאי אפשר להכין עם האחים הענקיים שלהם. פינגר פוד כזה, נשנוש טעים, מנה ראשונה, פלטה לאירוח שגונבת את ההצגה. ככה נולדה ה"ברוסקטה" החמודה הזו, שלא צריך לחם בשבילה (היי, היא גם ללא גלוטן!). עכשיו נשאר רק לצבוע אותה בצבעים יפים, לתבל ולהגיש.
ברוסקטה של חצילונים עם קרם דלעת ערמונים ופסטו תרד
דלעת הערמונים עכשיו בשיאה ואחרי צלייה התוכן שלה כל כך רך, שרק מתבקש להכין ממנו ממרח. שידכתי אלה פסטו תרד, בצל וגרעיני דלעת, כי אי אפשר בלי טאץ' ירוק.
חומרים לכ-30 יחידות
לחצילונים:
כ-15 חצילונים טריים
2 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח ים
לקרם דלעת:
1 דלעת ערמונים בינונית, צלויה בתנור*
עלים מ 2-3 גבעולי תימין
1/4 כפית פפריקה מעושנת
1 שן שום כתושה
מלח ים
1 כפית שמן זית (לא חובה)
לפסטו תרד:
150 גרם עלי תרד שטופים
1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס
1/2 כוס גרעיני דלעת (לא של דלעת הערמונים!)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
כ-1/4 כוס מים
להגשה:
עלי תימין טריים
קליפת לימון מגוררת
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ שוטפים את החצילונים, חוצים אותם לאורכם וחורצים את בשרם בסכין בצורת צלב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ מתבלים את החצילונים במלח, מוסיפים שום כתוש ומזלפים שמן זית. מערבבים בידיים כך שהחצילונים ייעטפו בתיבול. צולים 15-20 דקות, עד שהחצילונים רכים וזהובים.
+ בינתיים מכינים את הפסטו: מעבירים את גרעיני הדלעת למחבת ומחממים מעל להבה בינונית במשך כ-2 דקות, לקלייה קלה. מוסיפים שמן זית, מערבבים ומוסיפים את הבצל. מטגנים יחד 2-3 דקות, מוסיפים את עלי התרד וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות, לריכוך קל. מסירים מהאש.
+ מעבירים את תערובת התרד למעבד מזון, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומעט מים בהדרגה, לקבלת מרקם קרמי וסמיך. טועמים, ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
+ מכינים קרם דלעת ערמונים: חוצים את הדלעת, מנקים מגרעינים ומרוקנים לקערה קטנה. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים-מועכים לקבלת קרם חלק וטועמים. אם צריך מתקנים תיבול.
+ מרכיבים את המנה: מורחים כל חצילון בכפית קרם דלעת או פסטו תרד ועליו מניחים מעט מהתוספת השניה, כדי לקבל חצילון בשני צבעים. מעטרים בעלי תימין טריים או קליפת לימון מגוררת (בהתאם לצבע) ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
אל תפספסו את המתכונים החדשים! הירשמו לאתר ותקבלו ממני מתכונים ישירות למייל
הערות וגיוונים:
- ממרחים הם הזדמנות מעולה לנצל ירקות שנשכחו במזווה – אין דלעת ערמונים? הכינו קרם בטטה. אין תרד? נסו להחליף בעשבי תיבול.
- ואם אין חצילונים? אפשר להכין "ברוסקטה" גם מירקות אחרים, כמו קולרבי פרוס או תפוחי אדמה קטקטנים.
- איך צולים דלעת ערמונים? הכי טעים ובריא זה לעטוף אותה בנייר אלומיניום (הוא לא נוגע בתוכן הדלעת) ולצלות בתנור בחום של 200-250 מעלות עד שהיא רכה (יכול לקחת בין חצי שעה לשעה, תלוי בגודל). אם ממהרים, אפשר לחמם אותה במשך 6-7 דקות במיקרוגל עד שהיא מתרככת (בודקים בנעיצת סכין חדה).
תגיות: חצילונים, איך מכינים חצילונים, איך מכינים חצילים, דלעת ערמונים, תרד, חצילים, ממרח טבעוני, ממרחים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות