מבשלת בקיץ: ארוחה של טופו וירקות בתנור

יולי 28, 2017 מאת:

חם כל כך ואני לא ממש משתוקקת לשהות יותר מדי זמן במטבח. אז ביצעתי את התרגיל הידוע ו"זרקתי כמה ירקות לתנור". הנה המתכון, לשימושכם בימים הלוהטים

לפני כמה ימים אירחנו חברים לצפייה משותפת בסרט המדובר של השנה (Okja – חפשו אותו ברשת או בנטפליקס). הם הגיעו בשעת ערב מוקדמת, אנחנו עוד לא אכלנו והם לא היו ממש רעבים. כנהוג ביולי-אוגוסט הישראליים, הטמפרטורה בחוץ הגיעה לנקודת רתיחה ואצלי במטבח כבר עקפה אותה (ככה זה כשחלון המטבח הענקי פונה מערבה). אבל מה, רוצים לראות סרט ואני מתחילה להיות רעבה. וכשאני רעבה אין לי מצב רוח כל כך טוב, מין תופעה שכזאת. מצד שני, לא התכוונתי ממש לבשל וגם לא כל כך ידעתי מה. העפתי מבט אל עבר ארגז הירקות ושם היא היתה – דלעת יפאנית עגולה ופחוסה, זוהרת אלי בכתום בוהק. לידה שכב חציל שכבר צריך להציל. התמונה התחילה להתבהר.. ואני כבר ראיתי בעיניים שלי ארוחה. אחר כך סרט.

שני כללים חשובים שיהפכו את המנה הזאת לשיחוק של הקיץ, כל פעם בוריאציה אחרת –
1. ארגז ירקות עם ירקות עונתיים משובחים – דלעת יפאנית או דלעת ערמונים (גם דלורית, שאסור לזלזל בה והיא נהדרת), חצילים מבריקים וקלילים (ככה יודעים שהם לא מפוצצים בגרעינים), זוקיני קשים וכהים (גם קישואים הולך) ואם אתם לא אדוקים בעניין העונתיות – כרובית, שומר, ברוקולי ועוד.
2. רוטב מוצלח – הפעם הראשונה היתה בחסות ריבת צ'ילי תאילנדית סמיכה ונהדרת שלא היה צריך להוסיף לה כמעט כלום (קצת סויה ושמן אם רוצים). מכאן תתעופפו לאיזה כיוון שרוצים, רצוי כזה שכולל עגבניות, פלפלים או שניהם גם יחד.

קדרה של טופו וירקות קיץ
דלת המקרר שלי היא נקודת מוצא חשובה כמעט לכל מתכון. תמצאו שם בדרך כלל חרדל, סויה בהירה וכהה, רוטב צ'ילי, רוטב שעועית שחורה מותססת, אריסה, לימון כבוש, סחוג, סריראצ'ה – מגוון של נותני טעם נהדרים שמקפיצים מנות מהסוג הזה לגבהים חדשים. במתכון הזה השתמשתי בממרח עגבניות מיובשות, שאפשר כמובן להכין לבד (לטחון עגבניות מיובשות עם שמן זית ושום, למשל).

חומרים ל-4-6 מנות

300 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות גדולות
1/2 דלעת יפאנית על קליפה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות
1 חציל קטן חתוך לקוביות
2 פקעות שומר, פרוסות גס
2 כפות פלפלונים חריפים או מתוקים, חתוכים לרצועות
1 בצל סגול גדול, חתוך לפלחים
5-6 שיני שום ישראלי, מעוכות
חופן גדול עלי אורגנו טריים (אפשר להחליף בטימין או מרווה)

לרוטב:
2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
2-3 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו יבש
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח ים, פלפל שחור גרוס

+ מחממים תנור ל 200-220 מעלות.
+ מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב, עד לקבלת ממרח חלק.
+ מניחים בתבנית גדולה את כל מרכיבי המנה. מוסיפים את הרוטב ומעסים היטב בידיים במשך 2-3 דקות, עד שכל המרכיבים עטופים היטב בתיבול. ממתינים 10 דקות ועד לילה במקרר, לספיגת טעמים.
+ מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור במשך 30-45 דקות, עד שכל הירקות רכים. אפשר להסיר את הכיסוי ולצלות 5 דקות נוספות, להשחמה.

מחפשים עוד מתכונים טעימים, עונתיים ומהירים להכנה? הצטרפו לסדנת הקיץ של אורי שביט

גם התמונה היתה ספונטנית ומהירה. צילום קיצי בתנאי שטח

Print Friendly, PDF & Email

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games