מהיר וטעים: חצילים במילוי תבשיל קינואה וגרגירי חומוס
חשקה נפשכם בממולאים שווים אבל אין לכם כח/חשק/זמן לבלות שעות במטבח? קבלו מתכון לממולאים שיעלו על הצלחת שלכם חצי שעה אחרי שתתחילו להכין אותם. ואיזה כיף שהם כל כך טעימים
מי שעוקב אחרי כבר מכין את משפט הפתיחה של על ממולאים ועל כמה שהם מבחינתי הכי נותנים לי תחושה של "אוכל של בית". העניין הוא שבדרך כלל הכנה של ממולאים היא לא תקתוק קליל על הדרך – צריך להיערך עם כמויות של פלפלים/קישואים/בצלים או לחילופין לבשל כרוב ולהפריד לעלים, צריך להכין רוטב בנפרד, צריך לרוקן, להתעסק, למלא.. לא מהמתכונים הקלילים שמתקתקים על הדרך. וזו הבשורה שלי להיום – יש גם ממולאים אחרים! ממולאים שלא מצריכים הכנות מיוחדות (בהנחה שיש לכם חומרי גלם בסיסיים בבית), שלא מצריכים עבודה של שעות, שמכינים בלי רוטב בהכנה מקבילה – בזמן שהירק שמתמלא נמצא בתנור, אתם מבשלים בזריזות את המילוי. בסוף משדכים את הכל יחד ו-טאדאם! יש לכם ארוחה מרהיבה, טעימה ומפנקת על הצלחת.
הפעם הלכתי על השילוב המושלם של חצילים צלויים וגרגירי חומוס רכים, שילוב שקשה לעמוד בפניו, במיוחד כשבשלב ההגשה משדכים לתוצאה את בת הזוג הכי מתאימה להם, גם כשהם מוגשים בנפרד – טחינה כמובן. להגשה של המנה היפהפיה הזו השתמשתי בטחינה גולמית מלאה של בארכה, שהיא לא רק רכה במיוחד, טעימה ומזינה, היא גם מגיעה בבקבוק לחיץ נוח לשימוש, בדיוק מה שאתם צריכים כדי לזלף אותה באלגנטיות לעיני האורחים.
עוד מתכוני ממולאים נפלאים:
קישואים ממולאים של אהרוני
עלי מנגולד במילוי כוסמת ירוקה
פלפלים ממולאים קלאסיים
הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם או לבוא להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר
חצילים במילוי תבשיל קינואה וגרגירי חומוס
המתכון הזה יקבל באהבה שינויים ואלתורים – אתם יכולים להחליף את הקינואה בבורגול, להחליף את החומוס בעדשים או שעועית מבושלת ואפילו את החצילים בחצאי דלורית למשל (היא תצטרך צלייה ארוכה יותר בתנור).
חומרים ל-4 סועדים
2 חצילים גדולים, מבריקים ומוצקים
מעט שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לקינואה:
1 כוס קינואה
2 כוסות ציר ירקות או מים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כוסברה טחונה
מלח, פלפל שחור גרוס
למילוי:
1 בצל סגול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1/2 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח
2-3 כפות שמן זית
להגשה:
טחינה מלאה (אני השתמשתי ב"בארכה" בבקבוק לחיץ)
חופן גרגירי רימון
כוסברה קצוצה
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ חוצים לאורך את החצילים. קוטמים מעט את התחתית של כל מחצית, כדי שתוכל לעמוד באופן יציב על התבנית. יוצרים בסכין קטנה וחדה חתך היקפי מסביב לכל חצי חציל, כ-1/2 ס"מ מהקליפה וחותכים את התוכן לקוביות בעזרת חתכי שתי וערב (ראו תמונה). שימו לב לא לחתוך עמוק מדי, שהקליפה החיצונית לא תיפצע.
+ בעזרת כף מחלצים את הקוביות החוצה (שוב, בלי להרוס את הצורה של החציל) וממשיכים כך עם שאר החצאים. את הקוביות מעבירים לקערה.
+ משמנים את סירות החצילים שהתקבלו במעט שמן זית, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור החם כ-15 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומזהיבים מעט, אבל עדיין יציבים (שימו לב שלא יתרככו מדי). שומרים על התנור חם.
+ בזמן שהחצילים בתנור מבשלים את הקינואה: מעבירים את הקינואה לסיר קטן (אפשר לשטוף אותה לפני), מוסיפים תבלינים ומערבבים. יוצקים לסיר ציר ירקות ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עד שהנוזלים נספגים והקינואה רכה.
+ במקביל מכינים את המילוי: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח (סוטאז') ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים את קוביות החצילים שבקערה ומטגנים יחד עוד כ-5 דקות, עד שהן מזהיבות ומתרככות. מוסיפים גרגירי חומוס ועגבניות מיובשות ואת הקינואה המבושלת כשהיא מוכנה. מוסיפים מיץ לימון, פפריקה מתוקה ומלח, מערבבים וממשיכים לבשל יחד עוד כ-2 דקות. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול לפי הטעם. אם התערובת מרגישה לכם יבשה, אפשר להוסיף מעט ציר ירקות או מים.
+ ממלאים את החצילים הצלויים בתבשיל הקינואה והחומוס, מזלפים שמן זית מלמעלה ומחזירים לתנור לכ-5 דקות, לחימום משותף (אם החצילים והמילוי חמים מספיק, אתם יכולים לדלג על השלב הזה).
+ מעבירים את החצילים הממולאים בזהירות לצלחות הגשה, מזלפים טחינה ומפזרים גרגירי רימון וכוסברה קצוצה.
** המתכון בשיתוף טחינה בארכה.
תגיות: קינואה, ממולאים, חצילים ממולאים, חצילים, חומוס
קטגוריות: קטניות, פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, דגנים, ירקות
שלום
החצילים צולים בתנור בטורבו או בתכנית רגילה?
אני צולה בטורבו אבל אפשר גם בלי.