פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים בבורגול ועדשים

דצמבר 11, 2016 מאת:

חומר גלם חדש שהגיע אלי למטבח היה רק תירוץ להכין גרסה נוספת של פלפלים ממולאים. כך נולד מתכון פשוט וטעים

כבר כתבתי כאן לא מעט על חיבתי לממולאים, שהם בשבילי תמיד הכי טעם של בית, געגועים לאמא ומה שנקרא "להעמיד סירים". בשנים האחרונות הם גם הפכו לאחת התשובות שאני נותנת לאנשים, כששואלים אותי בסדנאות בישול או בייעוץ למסעדות, מה נחשב אצל טבעונים "מנה עיקרית" – כאילו שברגע שהזיזו את הגוש החום ממרכז הצלחת, זה שחותכים בסכין ונועצים בו שיניים, נגמרו האפשרויות בעולם. אז ברור שיש המון אופציות למנות עיקריות, אבל אני מבינה למה מחפשים משהו כזה שאפשר לחתוך וללעוס, שמרגיש אוכל ולא רק תבשיל מעורבב כלשהו (שזאת מנה מאד טעימה ומגוונת, שאני מאד אוהבת ורוב מה שאני מכינה בבית ביום-יום). אז בין היתר יש לזניה טבעונית ויש קציצות ויש המבורגרים ויש נתחים שלמים של ירקות שאופים או צולים ויש קובה (שזה גם סוג של ממולאים) – ויש ירקות ממולאים, שמתברר שאני לא היחידה שמאוהבת בהם.

לא מזמן נחת במטבחי חומר גלם חדש וכיפי במיוחד – בורגול חום. הוא לא מה שנקרא "בורגול מלא", אלא בורגול רגיל שמכינים מחיטה אדומה. יש לו צבע נהדר וטעם יותר עמוק ואגוזי משל הבורגול הלבן ואם אני לא טועה, גם מבחינת ערכים תזונתיים הוא סבבה. בארגז חיכו כאילו במיוחד בשבילו פלפלים אדומים טריים ועסיסיים וכל מה שנשאר לי זה לעוט בחדווה על ההזדמנות להניח ירקות ססגוניים ממולאים במרכז הצלחת, ולהגיש אותם לאורחים בתנועה מנצחת.

פלפלים ממולאים קלאסיים
עלי גפן ממולאים
עלי לשון הפר ממולאים
מנגולד ממולא

פלפלים ממולאים בבורגול חום ועדשים כתומות
כן, אפשר למלא בתערובת כל מיני ירקות אחרים. כן, ברור שאפשר להשתמש גם בבורגול רגיל. וכן, זה יוצא טעים לאללה.

חומרים ל-10 מנות

10 פלפלים אדומים גדולים

למילוי:
1/2 1 כוסות בורגול חום, שטוף
3/4 כוס עדשים כתומות, שטופות
1 בצל קטן, קצוץ דק
3 שיני שום מגורדות דק
2 גזרים מגורדים גס
1 קישואים מגורדים גס
1/2 כוס שקדים טבעיים קצוצים גס
חופן צימוקים (בהירים, כהים, זרש או תערובת)
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק)
1 כפית אורגנו יבש
מעט קינמון
מעט הל טחון
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
שמן זית

לרוטב:
1 בצל קטן, קצוץ דק
כ-2 כפות (1 קופסא קטנה) רסק עגבניות
1 כפית סוכר
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
כ-3 כוסות מים רותחים

+ מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב ומטגנים בו את השקדים הקצוצים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות נוספות, להזהבה.
+ מוסיפים שום כתוש ואת הגזר והקישוא המגורדים ומערבבים. מטגנים כ-5 דקות נוספות ומוסיפים את הבורגול והעדשים. מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
+ מוסיפים לתערובת צימוקים, עשבי תיבול ואת התבלינים ומערבבים (המליחו היטב את המילוי). ממשיכים לטגן עוד דקה, מסירים מהאש ומניחים בצד.
+ יוצקים שמן זית לסיר רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים רסק עגבניות, סוכר, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מסירים מהאש.
+ מסירים את החלק העליון של כל פלפל (לא זורקים אותו!) ומרוקנים את הגרעינים. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבורגול והעדשים עד 3/4 מגובהם ולא דוחסים אותה יותר מדי. מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר עם רסק העגבניות, בצפיפות זה לצד זה.
+ יוצקים מים רותחים לסיר, סביב הפלפלים. בעזרת כף, מרטיבים מעט את המילוי שבתוך כל פלפל ברוטב שבסיר. מכסים כל פלפל ב"כובע" שלו ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה.
+ מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהפלפלים רכים והמילוי מוכן. מגישים בתנועה מנצחת כמובן!

פלפלים ממולאים בבורגול ועדשים

ממולאים זה טעים!

Print Friendly, PDF & Email

12 תגובות לפוסט

  1. הילה הגיב:

    בול בזמן! תודה ,?

  2. מיכל הגיב:

    שלום אורי
    האם זה בורגול גס או דק.
    אני רוצה להמיר זאת.
    תודה

  3. מיכל הגיב:

    האם שקדים מקולפים?

  4. סיון הגיב:

    היי אורי,
    ניסיתי את המתכון ויש בו אי דיוקים:
    1. יוצאת כמות גדולה מדי של תערובת מילוי, לפחות פי שתיים ממה שצריך. השתמשתי בפילפלים מאד מאד גדולים ועדיין נשארה כמות עודפת של מילוי.
    2. זמן הבישול הרבה יותר ארוך מחצי שעה, הם היו מוכנים לאחר כשעתיים.
    בסוף יצא טעים… 🙂

    • אורי הגיב:

      היי סיון, תודה על התגובה~! מהניסיון שלי לא נשארה לי כמות גדולה של מילוי.. וגם זמן הבישול היה כפי שכתוב. אני תמיד אומרת שכשמשתמשים בחומרים שלא יוצאים מבית חרושת, אלא מגיעים מהטבע, כמובן שיש טווח של הבדלים. בכל מקרה שמחה שיצא טעים 🙂

    • אלה הגיב:

      יצא מעולה!
      גם אצלי, כמו אצל סיון, כמות התערובת הספיקה לכמות כפולה, וזמן הבישול היה כשעה וחצי (אולי תלוי סיר וכו'…).
      תודה רבה!

  5. אליאנה הגיב:

    היי 🙂 האם ניתן להחליף את הבורגול בקינואה?

השאר תגובה

ארוחת בוקר טבעונית בלנדוור
סדנאות בישול עם אורי שביט
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games