תבשיל מהיר של חומוס, ירוקים ולימון כבוש
אחרי שהכנתי את התבשיל הזריז הזה, מיהרתי לכתוב את המתכון כדי שלא אשכח מה עשיתי ובתחתית העמוד כתבתי מילה אחת – "מעדן!!". כי ככה זה, לפעמים חיבור של כמה מרכיבים פשוטים זה כל מה שצריך כדי שנתמוגג מאושר
יש לי חברה בעלת ידי זהב ושמה אורנה זביידה. היא יודעת לרקוח קסמים טעימים מעלים שהיא מלקטת בעצמה בשדות ויש לה לב ענק וצחוק מדבק, מה שהופך כל מפגש איתה לחגיגה של טעמים, צבעים וצחוק. בפעם האחרונה שנפגשנו, אחרי ארוחת המלכים שהכינה, יצאתי ממנה עם אוצר של טעם – לימון כבוש. מי שעוד לא מכיר או התיידד, אני ממליצה בחום לתת לו מקום ואם כבר, רצוי מאד כזה שהכינו ידיים אוהבות – אין דין טעמו של לימון כבוש ביתי כטעמו של הלימון שיצא מהמפעל (לא שאני לא משתמשת בהם, אבל ברור מי יותר טעים).
מתכון להכנת לימונים כבושים
תבשיל מהיר של חומוס, ירוקים ולימון כבוש
את המנגולד אפשר להחליף בירוקים אחרים, את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית, השום יכול להיות יבש או ירוק – רק על הלימונים הכבושים אסור לכם לוותר. הם אלה שעושים את כל ההבדל.
חומרים ל-4 סועדים
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 בצל סגול גדול, פרוס
2 גבעולי שום ירוק קצוצים או 4-5 שיני שום פרוסות
2 כפות לימון כבוש, קצוץ
1 צרור מנגולד, עלים קרועים גס וגבעולים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
1/2 כפית נענע מיובשת
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
+ מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל, שום ואת גבעולי המנגולד במשך כ-5 דקות, לריכוך ולהזהבה.
+ מוסיפים גרגירי חומוס ולימון כבוש, מערבבים ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
+ מוסיפים את העלים, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות, עד שהעלים רכים. אם צריך מוסיפים מעט מים.
+ טועמים, מתקנים תיבול ומגישים כתוספת חמה או עם אורז.
חדש בחנויות ולרכישה באתר: הספר "חגיגה טבעונית" יצא לאור
שלושה מתכונים מעולים עם חומוס שכדאי לכם להכין:
חומוס אבוקדו עם נאצ'וס פיתה
חצילים במילוי קינואה וגרגירי חומוס
תבשיל מתוק חריף של תפוחי אדמה וחומוס
תגיות: תרד, חומוס, חורף, מנגולד, שום ירוק, לימון כבוש, מתכון טבעוני
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני