לימונים כבושים

יולי 7, 2012 מאת:

יהלומה לוי, יהלומה ביסטרון

אפשר לקנות, אבל קל מאד להכין בבית ולשלב בתבשילים ובכריכים, שיקבלו שדרוג עולמי. את היתרה שומרים במקרר (הם יישמרו לפחות חודש) או מחלקים לחברים, שיאהבו אתכם יותר.

1 ק"ג לימונים, שטופים ופרוסים דק עם הקליפה
מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי)
שמן צמחי (תירס, למשל) לכיסוי

צנצנת גדולה מעוקרת במים רותחים

+ מניחים שכבה של פרוסות לימון בקערה רחבה, ממליחים מעט, מניחים שכבה נוספת של פרוסות לימון וממליחים מעט שוב. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הפרוסות. מניחים מעל השכבה העליונה צלחת ומעליה משקולת כבדה ומאחסנים במקרר למשך 3 ימים.
+ אחרי 3 ימים מוציאים את הקערה עם הלימונים והנוזלים שהופרשו מהם מהמקרר. מעבירים את הפרוסות לצנצנת המעוקרת בעזרת מזלג ארוך או מלקחיים (ללא מגע ידיים). מוסיפים את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה ויוצקים שמן צמחי לכיסוי מלא של הפרוסות. סוגרים היטב ומאחסנים במקרר למשך יומיים נוספים עד לשימוש.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
מאיו מים טובים
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות