חציל מאודה עם ירקות בטמפורה
יוסי שטרית, קיטשן מרקט
שילוב של שתי טכניקות בישול מהמטבח האסייתי – אידוי וטיגון בטמפורה. משחק של טעמים ומרקמים, במנה שכל כוכביה ירקות טריים.
חומרים ל-6 מנות
לחציל:
1 חציל בלאדי גדול ויפה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
½ כוס מירין
לירקות:
3 גבעולי אספרגוס, פרוסים דק
1 גזר, פרוס דק
2 זוקיני, פרוסים דק
1 בצל אדום, פרוס דק
לבלילה:
1/2 כוס קמח
1 כוס סודה קרה מאוד
½ מלח דק
קמצוץ פלפל שאטה יבש
1 כפית אורגנו יבש
לרוטב קרמל סויה:
1/2 כוס חומץ אורז
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3 פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי
קמצוץ פלפל שאטה טחון
1 כף רוטב סויה
½ כף מיץ לימון
שמן צמחי לטיגון עמוק
להגשה:
עלים טריים לפי הטעם (פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, שמיר)
+ מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את החומץ, הסוכר, הג'ינג'ר והשאטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 דקות בבעבוע עדין, עד שמתקבל סירופ סמיך. מוסיפים את הסויה ומיץ הלימון, מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
+ מאדים את החציל: קולפים את החציל ופורסים ל-6 פרוסות עבות.
+ בקערה מערבבים את הסויה, מיץ הלימון והמירין לרוטב אחיד.
+ מניחים את פרוסות החציל בכלי אידוי רחב. מומלץ להשתמש בכלי אידוי מבמבוק שניתן לסדר בקומות. מטפטפים מעל כל פרוסה מעט מהרוטב. מניחים את כלי האידוי מעל סיר עם מים מבעבעים ומאדים במשך 12-18 דקות או עד שהחציל התרכך לחלוטין.
+ מכינים את הירקות בטמפורה: שמים את כל חומרי הטמפורה בקערה וטורפים במהירות לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
+ מחממים שמן לטיגון עמוק ל-180 מעלות. אם אין לכם מדחום מיוחד, תוכלו לוודא שהשמן חם מספיק אם הוא יבעבע וירחש סביב עלי פטרוזיליה שתכניסו אליו (ותוציאו מיד).
+ טובלים את הירקות בבלילה ומטגנים בשמן עמוק 2-3 דקות עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את פרוסות החציל בצלחת עגולה, מעל מסדרים את הירקות המטוגנים, מזלפים מעט רוטב קרמל סויה ומעטרים בעלים טריים.
תגיות: חצילים, מנות ראשונות, טמפורה, יוסי שטרית, קיטשן מרקט, אורי שביט, אוכל צמחוני, טבעונות, ירקות
קטגוריות: ירקות
מעולה. והטמפורה יצאה מציין בלי סודה ועם מעט אבקת אפיה. תודה
הטמפורה יצאה נוזלית מאד האם היחסים בין המים לקמח נכונים ?
כן, מוזר, אני לא בטוחה שהיחס נכון כי בהוראות כתוב שהבלילה צריכה להיות סמיכה (זה מתכון של יוסי שטרית פשוט). בכל מקרה, ניתן להוסיף קמח עד להגעה למרקם הרצוי, כזה שיכול לעטוף את החציל. מצטערת על הטעות!