pot au feu – ירקות מוקפצים על קרם בטטה במעטה בצק עלים
יוסי שטרית, קיטשן מרקט
מנת רושם מרהיבה וקלה להכנה. אפשר לשחק עם מגוון הירקות, להכין במחבת גדולה אחת ולהגיש למרכז השולחן. אני ממליצה לחפש בבורקסיות טובות כמו "פנסו" או "מאפה לאון" בצק עלים צמחי על בסיס שמן, ולא להשתמש בבצק המרגרינה התעשייתי.
חומרים ל-6 מנות
6 גזרים צבעוניים שלמים, מבושלים לריכוך
6 סלקים קטנים שלמים, מבושלים לריכוך
12 שיני שום חצויות לאורכן
12 פרחי ברוקולי, חלוטים במים רותחים 3-5 דקות
12 פרחי כרובית, חלוטים במים רותחים 3-5 דקות
20 פטריות שימאג'י
20 פטריות שמפניון חצויות
1 כף טימין קצוץ
5-6 שיני שום פרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
לכיסוי:
6 עיגולי בצק עלים (על בסיס שומן צמחי) קרוצים בקוטר של 18 ס"מ, מקוררים
¼ כוס שמן זית להברשה
מלח גס
לקרם בטטה:
2-3 בטטות גדולות, שטופות (לא קלופות)
מלח
להדבקת הבצק:
2 כפות קמח מעורבב עם מעט מים
אביזרים: 6 מחבתות ברזל אישיות או כלים אישיים חסיני חום.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים את קרם הבטטה: מניחים את הבטטות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים 30-45 דקות עד ריכוך. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן. מרוקנים את תוכן הבטטות למעבד מזון וטוחנים לקבלת פירה חלק. מתבלים במלח.
+ מכינים את הירקות: מחממים שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את הירקות כ-2 דקות, עד שהם מתחממים ומעמיקים צבע. מתבלים בטימין, שום פרוס, מלח ופלפל.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ מורחים בתחתית כל מחבת (או כלי חסין חום אחר) כף אחת מקרם הבטטות, בשכבה דקה. מניחים על הקרם את הירקות המוקפצים. מורחים על דפנות המחבת את "דבק" הקמח ומדביקים בעזרתו את עיגול בצק העלים לכלי האפייה. מברישים את צידו העליון של הבצק בשמן זית. מפזרים מעט מלח גס ואופים 5-8 דקות עד שהבצק מזהיב. מגישים מיד.
תגיות: מאפה ירקות, טבעונות, מחבת ירקות, בישול טבעוני, מנות עיקריות, יוסי שטרית, קיטשן מרקט, אורי שביט, בצק עלים, בצק עלים טבעוני
האם אפשר להכין את הירקות עם בצק העלים בכלי גול ולא אישי? הא אפשר לכסות בבצק כלשהו ללא גלוטן?
היי, כן אני מניחה שאין בעיה להכין בכלי מרכזי. לגבי הבצק – יש בחנויות טבע בצק עלים ללא גלוטן אבל לא בדקתי אם הוא טבעוני.