מגולגלות: עוגיות תמרים בלי תמרים
מי לא אוהבת עוגיות מגולגלות ממולאות בממרח תמרים? רואהן, הוא לא אוהב. ולכן הוא מכין וריאציה נהדרת של הרולדות האהובות בשלל מילויים מתוקים וטעימים לא פחות
מאת רואהן פלאות. צילומים: עופר שחר
למרות שאני חובב עוגיות, אני פחות מסתדר עם עוגיות התמרים המוכרות. תמרים הם אחלה כפרי, אבל משהו קרה להם כשהם הפכו לממרח – וככה נולדו העוגיות הללו: בצק מוכר עם ממרחים אחרים – אני השתמשתי בריבת תות, קרם לוטוס, וממרח חלווה – וכולם יצאו נהדר.
הרבה עוגיות כאלו רצו פה לאחרונה בבית: נסיונות, מתנות, וכיף ביתי פשוט, ומשהו בעשייה שלהן והמשחק עם המילוי תמיד מזכיר לי את מה שמורתי השאמן אבן אדומה מנוקדת סיפרה תמיד ומספרת עדיין – אנחנו לא יכולות ויכולים לשלוט לגמרי במציאות שבחוץ – לפעמים דברים קורים ובאים לחיינו ועכשיו זה המצב – אבל אנחנו יכולות ויכולים תמיד לבחור וליזום את הפנימה שלנו – מה אנו יוזמות מול המציאות, מה אנו מרגישים כלפיה, מה אנחנו עושות איתה, האם היא קרתה "לנו" או אולי לא, ובמילים אחרות – מה הסיפור הפנימי שאנחנו מספרות ומספרים – כל אלו בידיים שלנו לגמרי.
אז הבצק של החיים הוא הבצק – אבל את הבפנים – את המילוי – אנחנו קובעות וקובעים תמיד.
ובדיוק כמו שגם אם יש סיפור תרבותי מאד מאד מקובל, כמו שעוגיות קפה צריכות לבוא עם ממרח תמרים, או לחילופין שאם מישהו כועס עלי זה אומר שאני לא בסדר (אמיתות קוסמיות שכאלו) – אנחנו עדיין יכולות ויכולים לבחור בדיוק את הסיפור שלנו, את האמת שלנו, ואת הממרח שלנו.
ואני, אני מעדיף את הסיפורים הפנימיים שלי מתוקים – כמו ריבה, או לוטוס, או ממרח חלווה.
עוד עוגיות טעימות ואהובות:
עוגיות אמסטרדם במילוי שוקולד
עוגיות טחינה, חמאת בוטנים ומייפל
עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד
מגולגלות: רולדות פריכות במילוי מתוק
אתם מחליטים מה יהיה בפנים – ממרח לוטוס, ממרח חלווה או ריבת תות ואפשר גם לבחור בשוקולד, כמובן. אל תגלו לרוהאן, אבל גם ממרח תמרים יעבוד כאן מצוין.
לבצק:
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) שמן קוקוס מומס
200 גרם (1 כוס) שמן צמחי (אני מעדיף באפייה שמן זרעי ענבים, שהוא נטול טעם כמעט לגמרי)
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 שקית (10 גרם) אבקת וניל
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס או חלב צמחי אחר
כמה טיפות רום איכותי (לא חובה אבל כדאי)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר – לא חייבים להוסיף, אבל אם מוסיפים יש להפחית 5 דקות מזמן האפייה
למלית:
1 קופסה ממרח לוטוס / ממרח חלווה / צנצנת ריבת תות
להגשה:
2-3 כפות אבקת סוכר
+ מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עוד דקה עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת ומאחסנים במקרר לפחות שעתיים.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים לשני חלקים. יוצרים מכל מחצית צורת קובייה ומרדדים במערוך למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ (אם צריך נעזרים ב"טלאי" בצק להשלמת הצורה).
+ מורחים על הבצק את הממרח שבחרתם למילוי בעזרת מרית בשכבה אחידה ומגלגלים לרולדה.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ חורצים את הרולדה בסכין חדה לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ – חותכים כמעט עד הסוף. מוודאים שגם הקצוות ממולאים בממרח, אם הם ריקים אפשר לוותר על האפייה שלהם.
+ אופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהעוגיות זהובות ויציבות. מוציאים וחותכים בסכין עד הסוף, להפרדת העוגיות.
+ מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
הספר החדש "חגיגה טבעונית" במחיר מיוחד – אל תחמיצו!
תגיות: מגולגלות, רולדה, רולדות, רולדות תמרים, עוגיות תמרים, עוגיות לוטוס, עוגיות חלווה, עוגיות ריבה, עוגיות שוקולד, רוהאן פלאות, עוגיות פריכות
קטגוריות: פוסט נבחר, מתוק, קינוחי פלאות
ואו