מאפינס בננה, קינמון ושוקולד

מערבבים ולתנור: מאפינס בננה, קינמון ושוקולד

נובמבר 3, 2018 מאת:

מה יכול להיות נפלא יותר ממאפינס מלאי קסם ואהבה שמכינים בזריזות בקערה אחת ומכניסים לתנור? קינוחי פלאות עם מתכון נהדר לפתיחת שבוע מתוק

רוהאן פלאות

אחד הקסמים המופלאים בעולמנו הוא הקסם של האהבה.
מטרת החיים השלי היא להשיב קסם לאנושות – זה בא עם השם😊 ובתוך זה , ובתוך התהליכים שאני עושה עם אנשים, אני מגלה שאנשים רוצים קסמים מאד מוגדרים בחייהם. הם רוצים קסמים שיעלימו דוחות, ורוצים קסמים שיביאו זוגיות (להם או לילדים שלהם), קסמים שיעזרו למצוא מקום עבודה וקסמים שינקו את הבית במקומם (כן כן). ואני תמיד אומר שהקסם בא כמו שהוא בא, והוא זקן יותר ויודע יותר ויש לו את הריקוד המופלא שלו כשהוא ממלא את חיינו.

אני מרגיש, שאחד הקסמים הגדולים ביותר בחיינו הוא הקסם של האהבה. לאו דווקא זו שנראית כמו כרית ורודה של לב בוולנטיין, או זו שמחוברת לזוגיות בכלל. אהבה היא הדבר המופלא שקורה כשאנחנו מרשים לעצמנו באמת להיות אנחנו – לא התרבות, לא הגוף, לא הפחדים, לא האגו – אלא ממש אנחנו. אז קורה משהו שאי אפשר להסביר, אבל הוא יכול לשנות את חיינו. והאמת – כשאני מסתכל על הרגעים ששינו את חיי – תמיד היתה או היה שם מישהי שאהבה אותי.

לפעמים אהבה היא חיבוק, ולפעמים מבט.
לפעמים אהבה היא חתול שנרדם עליך בתנוחה בלתי אפשרית, ולפעמים מילה מטלטלת.
לפעמים אהבה היא אור לבנה בוהק, ולפעמים היא הים.
לפעמים אהבה היא חלום שעשינו הכל כדי להגשים אותו, ולפעמים היא ביס מתוק ומנחם.

אז לכבוד האהבה – הנה מתכון של מאפינס בננה קינמון ושוקולד, שכשמכינים אותו לכבוד מישהו שאוהבים, הוא חיבוק שמרפא כמעט הכל. אחרת הוא סתם עוד מאפין.

מאפינס אהבה עם בננה קינמון ושוקולד
המאפינס האלה לא רק מתערבבים במהירות, הם גם נכנסים לתנור לרבע שעה בלבד! המאפינס ימשיכו להתייצב ולהתייבש בזמן שהם מתקררים לטמפרטורת החדר.

חומרים ל-12 יחידות

200 גרם שמן קוקוס
3/4 כוס חלב קוקוס
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
כמה טיפות רום (לא תמצית!) – לא חובה
3 בננות בשלות מאד, מעוכות
2 כוסות קמח
חצי חבילה (1 כפית) אבקת אפייה
1 כף קינמון (עד 2 כפות לאוהבי הטעם)
1 כוס אגוזי מלך שבורים
50-100 גרם שוקולד מריר קצוץ

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת לחה ודביקה.
+ יוצקים לתבנית שקעים לקאפקייקס ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים אבל עדיין מאד לחים.
+ מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין – המאפינס ימשיכו להתייצב אחרי האפייה.

באהבה.

Print Friendly, PDF & Email

4 תגובות לפוסט

  1. מירה תלם הגיב:

    רוצה להכין אבל בלי טעמי קוקוס….. כהרגלי…
    כל שמן צימחי אחר יהיה טוב?
    וחלב, יכול להיות סויה/שקדים?

    • אורי הגיב:

      היי מירה אהובה, יש שמן קוקוס מזוכך שאין לו טעם קוקוסי בכלל! אבל אשאל את כותב המתכון לגבי החלפתו. לגבי החלב – לדעתי אין בעיה להשתמש במה שמעדיפה, שימי לב שלא יהיה חלב ממותק כי זו בעצם תוספת סוכר.

      • רוהאן פלאות הגיב:

        הי מירה! כאן רוהאן, מה שלומך?

        לגבי שמן – בעיני אין שמן בלי טעם, ואני פחות אוהב קנולה / זית / אבוקודו במאפים שלי – אבל זה באמת עניין של טעם, אני מאמין שבמרקם זה לא יפגע.

        לגבי החלב – אפשר, אבל להערכתי התוצאה תהיה פחות עשירה מאחר וחלב הקוקוס שמן וזה תורם ללחות של המאפה.

השאר תגובה

המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות