סלט חומוס, עגבניות ובצלים מקורמלים
הסלט הזה נולד בהשראה של סלט מאד דומה שאכלתי במסעדת "טוטו". לצערי המסעדה המשובחת הזאת רחוקה מאד מלהיות ידידותית לטבעונים, אבל אכלתי בה את הסלט הנפלא הזה שבמקור הוא חלק ממנה שמכילה כל מיני דברים שאני כבר לא אוכלת. אבל ההתרגשות האמיתית שלי בהכנה שלו הפעם היתה זה שהצלחתי להנביט חומוסים לראשונה בחיי – מי היה מאמין שמהעיגולים היבשים והנוקשים האלה יכולים ללבלב נבטוטים צעירים? ראו בהמשך כמה מילים על הנבטה ביתית, זה קל! שווה לנסות.
2-3 כוסות חומוס מבושל, רך אך מוצק (רצוי מונבט)
2 חופנים עגבניות שרי מכל הסוגים והצבעים שיש לכם, שטופות וחצויות לאורכן
חופן עלי נענע טריים (רצוי הקטנים)
חופן עלי בזיליקום טריים (רצוי הקטנים)
1 פלפל צ'ילי אדום או ירוק, פרוס דק
1 בצל בינוני, פרוס לחצאי טבעות עבות
מעט סוכר חום
מעט חומץ בלסמי
חומץ בן יין לבן או חומץ שרי
שמן זית
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור גרוס טרי
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את טבעות הבצל במשך כ-5 דקות מעל להבה גבוהה. מוסיפים מעט חומץ בלסמי ומפזרים סוכר חום. ממשיכים לאדות 5-10 דקות נוספות, עד שהבצלים מתרככים ומשחימים. מניחים להצטנן.
+ מניחים בקערה את החומוס, העגבניות החצויות, העלים הירוקים, הצ'ילי והבצלים. מתבלים בחומץ, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים ל-5 דקות עד חצי שעה לספיגת טעמים ומגישים.
נראה שבתמונה יש צנונית ובמתכון אין, האם להוסיף?
נכון! אפשר כמובן להוסיף 🙂
נראה סלט נפלא!
האם הצ׳ילי חובה לחוויית הטעמים ? במה ניתן להחליפו?
אם לא אוהבים חריף – לוותר 🙂
כמה זמן מראש אפשר להכין ושיאר טרי וטעים?
המממ בגלל העגבניות לא המון.. שעה שעתיים זה סביר. או עוד אופציה – להכין הכל ולחתוך את העגבניות ממש בהגשה.
איך מנביטים חומוס?
היי אלי, משרים אותו ל-24 שעות (מומלץ להחליף את המים כמה פעמים ואם חם בחוץ להכניס למקרר, שלא יחמיץ). אחכ מסננים ומשאירים במסננת מעל הקערה. כל כמה שעות מרטיבים ואם חם – מכניסים למקרר. כעבור 24-48 שעות יופיעו נבטוטים.