קציצות אזוקי ברוטב בצל ובירה

13 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    אפשר לבשל את הקציצות בתנור? או לטגן? האם ייצא טעים?

  2. מלי הגיב:

    ניסית את המתכון כלשונו, התערובת יצאה רכה מדי ולא ניתנת לטיגון. הוספתי מעט קמח חומוס ובישלתי ישירות בתערובת. עדיין יצא רך מדי. הטעמים מעולים אבל הקציצות נהיו מחית. מה אפשר לעשות אחרת?

    • אורי הגיב:

      היי מלי, אני מסכימה שהקציצות האלה עדינות באופן יחסי לאחרות. לפעמים גם יש הבדל בעסיסיות של חומרי הגלם כך שקשה יותר לגבש אותם. הוספת קמח/פירורי לחם/שיבולת שועל וכדומה אמורה לייצב אותן. לחילופין ניתן להכין את הרוטב, לצקת אותו לתבנית ולאפות את הקציצות בתוכו בתנור, אולי זה יעבוד טוב יותר. תודה על ההערה!

  3. טל הגיב:

    טעם הקציצות מעולה!
    גם לי הן התפרקו פעם ראשונה לכן הוספתי קצת זרעי פשתן ובישלתי את השעועית כמעט עד הסוף ואז הן יצאו יציבות יותר.
    ניסיתי עם בירה לבנה וגם עם בירה כהה, אני אישית אהבתי יותר עם בירה כהה.
    תודה על הבלוג המעולה!!!
    טל

  4. אביחי הגיב:

    כמו לקודמי יצא זוועה. מין מחית שרופה ומלאה בשמן.
    ברמה של אני מתלבט אם להשחית חומרים על הרוטב.
    יש כל כך הרבה מתכונים טובים, נראה לי מיותר ומתסכל לפרסם בכלל דבר כזה.
    🙁

    • אורי הגיב:

      היי אביחי, מצטערת לשמוע על החוויה – אבל לא ראיתי שאנשים הגיעו כאן למצב של מחית שרופה ומלאה בשמן. כן, הקציצות עדינות אבל כמו שרואים בתמונה שלהן מתקבלות עגולות ונהדרות. יכולים להיות הבדלים מבחינת הבישול, הנוזלים (מספיק שלא מסננים היטב את הקטניות) וכדומה – בכל מקרה תודה על ההערה אני אוסיף הבהרה בגוף המתכון

  5. סאקרה הגיב:

    סליחה אורי, אבל המתכון מתאמץ מדי..
    אזוקי לא נועדה לקציצות..
    אפשר פשוט לקחת את חומרי הגלם ולא לטחון,
    לערבב בעדינות בצל קצוץ,שום,טחינה,פטרוזיליה,צ'ילי וכו'
    עם שעועית אזוקי מבושלת ומסוננת.
    לאכול בכפית. יאמי…
    אפשר לפזר למעלה אבקת שמרי בירה,זה נותן טעם פרמזני לתבשיל.
    אני תמיד מוסיפה לאזוקי מרכיב מתוק, כדי להדגיש את טעמה המתקתק הטבעי-
    סילאן,סירופ אגבה,בטטה או משמשים אורגנים חתוכים דק דק.

  6. הילה הגיב:

    מצטרפת לתגובות המאוכזבות. יצא מרקם חולי ומתפרק, לא משנה כמה קמח הוספתי..אין ספק שהטעם של הבלילה , בשילוב עם הרוטב, היה מעולה!- אבל חבל על חומרי הגלם המעולים..בקיצור- המתכון כמו שהוא מפורקסם כרגע צריך שיפור ותיקון…

  7. יסמין הגיב:

    ואני כאן לא בגלל הקציצות אלא בגלל הרוטב (הגעתי דרך המתכון של קציצות הטופו ברוטב עדשים לימוני). מעודי לא שמעתי על רוטב בירה! מה זה? איך זה? זה אלכוהולי? זה טעים? מי ניסה ורוצה לספר?

    • אורי הגיב:

      היי יסמין, רוטב בירה זה מדהים! זה רוטב בצלי מתוק-מריר ובעל טעמים עמוקים, האלכוהול מתפוגג בבישול. אני מאד אוהבת, עשית לי חשק להכין! הקציצות לעומת זאת לא מושלמות לצערי, הייתי מחזקת אותן בקמח עדשים או חומוס כדי שיהיו יותר יציבות.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
סוגת חמין
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

שינוי גודל גופנים
ניגודיות