חמין שעועית, אורז מלא וקינואה אדומה
העיקון דומה לחמין החיטה שהכנתי לאחרונה, אבל המרכיבים שונים לגמרי והנה, מגיע לו מתכון משלו. ממש עכשיו הגיעה למרכולים שעועית לבנה קטנה ועדינה, בגודל של שעועית שחורה (האהובה עלי מכולן), סיבה מעולה לשלב בחמין את שתיהן. יחד עם אורז בסמטי מלא וקינואה אדומה וטעימה (שהיא גם חלבון איכותי ומלא), קיבלתם קדירה עמוקת צבע ומלאת טעם וכן, גם בריאות.
חמין שחור-לבן. צמד שעועיות
חומרים ל 4-6 מנות
1 כוס שעועית שחורה מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה
1 כוס שעועית לבנה עדינה מושרית כ-8 שעות, מסוננת ושטופה
1 כוס אורז בסמטי מלא, מושרה כשעה, מסונן ושטוף (לא חייבים להשרות)
1 כוס קינואה אדומה
3-4 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות
2-3 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
1 לפת חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל לבן חצוי ופרוס
5 שיני שום מעוכות
4-5 תמרי מג'הול מגולענים
4-5 עלי מרווה טריים
2-3 עלי דפנה
1-2 כפות פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
מלח ים, פלפל שחור
שמן זית
+ מחממים שמן זית בסיר כבד שמתאים גם לתנור. מאדים את הבצל, שיני השום ועלי המרווה במשך 5-10 דקות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט (זהירות לא לחרוך).
+ מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, הגזרים והלפת ומאדים יחד כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התמרים המגולענים ועלי הדפנה ומשטחים מעל הכל את שני סוגי השעועית, האורז והקינואה. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה ומעושנת ויוצקים מים רק מעט מעל גובה הקטניות. מכסים ומביאים לרתיחה.
+ מחממים תנור ל-100 מעלות.
+ מכניסים את הסיר מכוסה לתנור למשך הלילה (לפחות 8 שעות). במידת הצורך ניתן להוסיף מעט נוזלים (האורז צריך לספוח את הנוזלים ולתפוח). ניתן להכין על פלטה או בבישול מעל להבה קטנטנה, אבל עדיף להכין בתנור כי החום עוטף את הסיר מכל הכיוונים.
תגיות: חמין, מתכונים טבעוניים, אורי שביט, קדרה צמחונית, חמין טבעוני, חמין צמחוני, מתכון חמין, מתכון לחמין
מה אם אין זמן להשרות לפני? . והאם מישהו הכין את המתכון? אפשר להוסיף חיטה ?
אפשר בהחלט להוסיף חיטה. לגבי ההשריה – היא הכרחית, אבל אם ממש אין לך זמן, אני מניחה שלא יקרה כלום אם תשתמשי בשעועית מבושלת קפואה.
איזה גודל סיר היית מעריכה שצריך? אני מניח שעדיף שלא יהיה המון אוויר מיותר בסיר?
נכון, קצת קשה לי להעריך בליטרים כי מן הסתם יש הבדלים לכאן או לכאן בכמויות הירקות וכו, מצד שני זה ממש לא נורא אם יש "אוויר" בסיר 🙂
בכל מקרה הכוונה היא לסיר בינוני, לא ענק.
היי,
כמה לדעתך מלח, פלפל ופפריקה צריך? (כף, חצי כפית). אף פעם לא הכנתי חמין ואני מפחדת שיהיה תפל או מתובל מדי.
תודה, הדר
היי הדר, הייתי מוסיפה כפית מלח, חצי כפית פלפל וכף פפריקה פחות או יותר. אחרי שתמלאי את הסיר במים את יכולה לטעום אותם – הם יתנו לך אינדיקציה לגבי התיבול ואם צריך לתקן אותו.
הי אורי, תודה על התגובה ועל המתכון הטעים. בסוף יצא שהוספתי 3 כפיות מלח.
כנראה שיש הבדל משמעותי בין התנורים כי החמין שלי לא היה מוכן אחרי 12 שעות בתנור ונאלצתי להגביר ל200 מעלות לשעתיים נוספות כדי שהכל יתרכך לגמרי. הבנתי שגם אפשר לבשל את החמין לפני ההכנסה לתנור אז אני מניחה שבפעם הבאה אבשל אותו לפני. אני מקווה שזה לא ישפיע על הטעם.
בכיף הדר! נשמע לי מוזר ש 12 שעות לא הספיקו, כנראה באמת התנור שלך מאד חלש.. בפעם הבאה פשוט להעלות חום ל 120-140, עדיין עדיף בישול איטי על פני מכת חום גבוה.