קציצות פראסה (כרישה) טבעוניות
חמדה מנזילבסקי
נדבקות מצוין, לא מתפרקות בטיגון, עסיסיות וטעימות בטירוף (מומלץ להכין כמות גדולה). חמדה מגישה אותן כמנה ראשונה עם חזרת ביתית טובה וסלט ירוק.
שימו לב – הקציצות לא מתאימות לאפייה.
חומרים ל 4-6 סועדים
5 גבעולי כרישה, החלק הלבן והירוק הבהיר
4 כפות קמח מצה
1 בצל גדול
4 שיני שום
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
עלי סלרי מופרדים מ-5 ענפים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית חוויג' למרק
שמן צמחי לטיגון (חמדה משתמשת בשמן קנולה)
לטיגון: קמח תפוחי אדמה
+ קולפים את השכבה החיצונית של גבעולי הכרישה (איפה שמתחבא הרבה חול) וחותכים כל גבעול ל-3 חלקים. מניחים בסיר, מכסים במים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות, מסירים מהאש ומסננים.
+ מעבירים את הכרישה המבושלת למיכל של מעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת עיסה חלקה.
+ יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים לקציצות.
+ מחממים במחבת רחבה שמן בעומק חצי גובה הקציצות. טובלים כל קציצה בקמח תפוחי אדמה, מנערים מעודפים ומטגנים את 1-2 דקות מכל צד, עד שהן משחימות.
תגיות: מתכונים לפסח, פסח טבעוני, קציצות טבעוניות, קציצות פראסה, קציצות כרישה, קציצות לפסח, מתכונים טבעוניים, אורי שביט, ליל סדר טבעוני
קטגוריות: קציצות טבעוניות
היי, מקבלת הרבה השראה מהבלוג שלך, את המתכון הזה ניסיתי כחלק מההכנות לפסח. לצערי התוצאות לא היו משביעות רצון…הטעם של הכרישה היה מודגש מידי לטעמי ולטעמם של בני הבית, לדעתי חסר משהו כמו תפוח אדמה או שבבי סויה או משהו שמקהה מעט את הטעם החריף של הכרישה, כמו כן המרקם יצא דליל מידי; ראיתי במתכונים אחרים שיש צורך לסחוט ממש את הכרישה ולא רק לסנן. פסח שמח לכולנו.
היי יהודית, לגבי הטעם זה כנראה עניין של טעם – אני מאד אהבתי אותן ולא חסר היה לי כלום. לגבי המרקם אני אבדוק עם חמדה שוב את הנושא של הסחיטה. תודה על ההערה וחג שמח
חג שמח 😀
עכשיו אחרי שעשיתי בעצמי – לא דליל בכלל! 😉
היי אורי, בסוף הכנתי בגרסה קצת שונה – סחטתי את הכרישה, טחנתי גס בפולסים מהירים, הוספתי שבבי סויה לאחר השרייה כמובן, הוספתי קמח מצה ומעט קמח תפוחי אדמה.אגב, האורחים שלא היו טבעוניים התלהבו עד מאוד. המשך חג שמח : 😀
הרגע גמרתי להכין..למרות שיש לי זכרון טראומטי מכרישה מבושלת, הלכתי על המתכון.אמ..מה..לא אהבתי את הטעם המודגש של הכרישה.גם הקערה עם התערובת התמלאה נוזלים בתחתית. אולי צריך לסחוט את התערובת.
אני אנסה את ההצעה של יהודית.
לעומת זאת, השוקולד עם האגוזים – יצא פצצה 🙂
לא כתוב מדכון
איזה מתכון את מחפשת?
ממש לא טעים, חבל שניסיתי כשהיו אורחים, היה מביך
קציצות נורא מרות ולא יודעת מה לעשות או לתקן את הכל העיסה שהכנתי
קשה לי לדעת מה קרה.. אולי הכרישות? מרות אחרי שכבר טיגנת או לפני?
תאווה לעיניים (לבינתיים)!
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה כתחליף לקמח בכלל… (למשל, לקמח המצה)? ואם לא, למה לא?
אנחנו מחפשים מה לעשות איתו החג ונשמח להדרכה.. 🙂
האמת שאין לי כזה ניסיון איתו, אבל במרקם שלו הוא יותר עמילני, דומה קצת לקורפלור ולכן עלול לצאת קצת דביק ויותר סמיך (לפעמים זה טוב!), בניגוד לקמח מצה שהוא הרבה יותר פריך וגרגירי. זאת תחושתי 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח תפוחי אדמה?
כן ואפשר גם בלי קמח לציפוי בכלל.
ואז הן לא מספיק חזקות
היי מיכל, מהניסיון שלי לא היתה בעיה כזו.. אולי זה משתנה גם בהתאם למידת העסיסיות של הכרישה ולמים שנשארים בתערובת.
עשיתי לפי המתכון(בלי סלרי עם יותק כוסברה ופטרוזליה) ומשום מה יצא מר.
יש השארה מדוע? אולי לא בישלתי מספיק?
לפעמים זה נובע מהמרירות הטבעית של הכרישה, אבל נדמה לי באמת שההרתחה אמורה לנטרל אותה באופן יחסי..
הי אורי,
הפעם הכנתי בתנור. 200 מעלות משהו כמו שמונה דקות מצד אחד + שתי דקות מצד שני. ללא קמח תפוח אדמה. יצא ממש עסיסי וטעים לא פחות מהגרסה המטוגנת
נשמע מעולה 🙂
היי אורי. זה בדיוק מה שאני מחפשת. שטעם הכרישה יהיה דומיננטי(:
שאלתי: חוץ מההגבלה של פסח מה אפשר להוסיף במקום קמח מצה?
מה לגבי הסחיטה של הכרישה אחרי ההרתחה?
ולגבי הטיגון כתבת:"מחממים במחבת רחבה שמן בעומק חצי גובה הקציצות"- לא מבינה מה זה אומר? האם זה אותה כמות שמן כמו במתכון של קציצות העדשים הירוקות
עם קוסקוס שלך?
היי אורית, כמובן שאפשר להוסיף קמח רגיל אם זה לא בפסח. אין צורך לסחוט במיוחד (גם לא להכניס עודפי מים..). הכוונה שהשמן יהיה בחצי גובה הקציצה – בדיוק כמו שכתוב, זה שמן רדוד יחסית.
יצאה לי עיסה רטובה מידי.. אני הייתי מאדה את הכרישה במקום לבשל אותה במים.
גם אחרי אפייה וטיגון יצא מבפנים רטוב
מוזר, אולי זה תלוי בכרישה – אצלי יצא מצוין ולא הייתי צריכה אפילו לסחוט.
חובה לאדות. הבישול במיים לא רלוונטי כי הוא מוסיף נוזלים בכמות לא רצוייה.
האם טעים גם קר והאם אפשר להכין מראש ולחמם
כן וכן 🙂
אז ככה – לא היו לי כל המצרכים ולכן הכנתי:
כרישה אחת לא מאודה אלא קצוצה, עלי סלרי, חבילת תרד, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, מל"פ, שמן זית, בהרט-
כל זה לקציצות ולתנור
יצא מעולה!
ו-שכחתי- כמובן שום וקצת קמח חומוס…
היי אורי- למה הכוונה עלי סלרי- האם לסלרי אמריקאי? או לשורש סלרי (לעלים שלו) ?
סלרי אמריקאי (עלים).
האם זה אפשרי לטחון בבלנדר ולא במעבד מזון?
(:
בלנדר יעיל יותר עם תערובות שיש בהן נוזלים, אבל אם הוא חזק אולי זה יסתדר.
העיסה דביקה מאוד.
גם הציפוי בקמח תפוח אדמה לא הפך את העסק לסביר.
לאחר הטיגון נדבקו הקציצות לנייר הסופג.
מה שהקשה את ספיגת השמן מהקציצות שהיה רב מאוד!!!
בקיצור, לא התלהבתי. גם מהטעם.
היי שמרית, לא יודעת מה הסיבה – אולי היו הרבה נוזלים בתערובת מהכרישה? אני הכנתי והיה מוצלח מאד.
לביבות מרירות.לדעתי הסלרי פה מיותר
מצטערת לשמוע שלא היו לטעמך.
למי שהלביבות יצאו מרירות, אפשר לטעום את הבלילה לפני הטיגון ולהוסיף כפית סוכר וטיפה מיץ לימון לנטרול המרירות. אני הוספתי כפית סוכר חום ולא היה מריר בכלל. אולי אפשר גם כפית סילאן, אבל לא ניסיתי.
הי אורי תודה על המתכון..
אני בשלב הבלילה שיצאה גם לי מרירה האם יש דרך להציל אותה? חשבתי אולי -בטטה מבושלת?
מה קרה בסוף?
היי אורי תודה על המתכון ממש טעים אך חצי אפיתי וזה השתנה לגמרי הפך לצמיגי ולא טעים אז זה מתכון רק לטיגון? יהיה נחמד לציין
ושוב תודה!! 🙂
היי, האמת שלא ניסיתי לאפות אותן.. אני אברר עם כותבת המתכון מה דעתה 🙂
היי, בדקתי ואכן הקציצות לא מתאימות לאפייה. אציין זאת במתכון ותודה שהפנית את תשומת ליבי!
טוב האמתי שהמתכון הזה טריקי. אחרי שניסיתי חלקן יצאו טוב וחלקן לא. הכוונה פה שהקמח תפוח אדמה יהיה רק במעטפת. הבעיה היא שהעיסה מאוד דביקה ואז כדי ליצור קציצות הקמח תפוח אדמה מתערבב לעיתים פנימה ואז הקציצות יוצאות צמיגיות. כדאי להשאיר את העיסה שעה בקירור אולי לפני כדי להתגבש ואז אפשר גם באפיה אך יותר טעים מטוגן!
היי הלביבות נהדרות. אני מוותרת על עלי הסלרי כיוון שלטעמי זה מוסיף מרירות
ואת הכרישה מאדה.
פורסים דק דק ושמים במחבת מכוסה עם טיפונת מים על אש נמוכה. לערבב מדי פעם
כך היא לא סופגת נוזלים; מתרככת ממש שאפשר גם לא לטחון אחכ.
הבת שלי טבעונית ואני שואבת מהאתר שלך השראה למטעמים עבורה. תודה.
תודה רבה סנדרה!! חג שמח 🙂
הי אורי,
האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום קמח מצה?
אם כן, בכמות זהה?
תודה!
כן אין סיבה שלא יעבוד, לדעתי אפשר להפחית כי הוא חזק יותר וגם דומיננטי בטעם.
יצאו מושלמות. חצי כבר חוסל כשיצא מהמחבת, מזל שזה חם מאוד 😆
תודה על המתכון 💗
חחח זאת הבעיה!! חג שמח!