לפצח את פסח: מלאו כיסיי באגוזים

27 תגובות לפוסט

  1. נטע הגיב:

    חיתוכיות אגוזים נראות נהדר אבל האם אפשר להשתמש בחלופה פחות מתוקה למייפל? אולי אפשר בלי מייפל בכלל?

    • אורי הגיב:

      עקרונית אפשר בלי, פשוט לערבב את האגוזים הקצוצים לתוך השוקולד ולשטח בתבנית. זה לא יהיה בדיוק אותו הדבר אבל אמור לעבוד 🙂

  2. מיה פלפלי הגיב:

    אורי שלום
    שמי מיה, יש לי רעיון לסדנא בחיפה.
    אשמח אם תצרי עימי קשר.
    בברכת חג שמח,
    מיה פלפלי

  3. רננה הגיב:

    שאלה קצת מפגרת, אבל היא רלוונטית למיליון מתכונים אז אשאל בכל זאת –
    כשכתוב למשל כף שמן קוקוס האם הכוונה לשמו הקוקוס במצבו הנוזלי או במצבו המוקשה?
    כשאני לוקחת שמן קוקוס נוקשה רוב הסיכויים שלאחר המסה זה יהיה אפילו 2-3 כפות וההבדל בכמויות עלול להיות משמעותי.
    תודה!

    • אורי הגיב:

      את צודקת במיליון! כתבתי כף גדושה הסקתי מזה שזה יהיה ברור שזה מוצק. בנוזל זה 2 ואפילו 3 כפות, המזל הוא שהכמויות לא כאלה דקדקניות במתכון כזה 🙂

  4. רותם ר. הגיב:

    ממרח העדשים יעבוד גם עם עדשים ירוקות? מחסור פתאומי השחורות בשני הסופרים האחרונים בהם ביקרתי.

    • אורי הגיב:

      לדעתי כן, אבל התוצאה תהיה קצת שונה

      • רותם ר. הגיב:

        הכנתי עכשיו עם עדשים שחורות ופטרוזיליה שהתגלתה ככוסברה. יצא טעים! נראה אם אצליח למכור למשפחה את זה. הכל זה שיווק, יוצג כממרח עדשים ואגוזים. דש ונשיקות. רותם (זו שפעם שלחה לך פי די אפים מקסימים)

  5. נורית הגיב:

    היי אורי לגבי החיתוכיות אגוזים לאיזה גודל של תבנית התכוונת
    וגם האם אפשר להחליף את הקרם קוקוס בחלב שקדים?
    תודה וחג שמח לכולם 😀

    • אורי הגיב:

      היי
      אני הכנתי בתבנית אובאלית – בערך 23 על 15 פלוס מינוס..
      אפשר להחליף את הקרם בחלב אבל תשתמשי בכמות קטנה יותר, כי החלב דליל יותר ואת רוצה שהשוקולד יישאר יחסית סמיך ויתגבש.

  6. אור הגיב:

    שלום 🙂 שתי שאלות:
    הראשונה: פעם ראשונה שאני עושה סדר פסח כטבעוני.
    מי שעושה סדר פסח, מה אתם עושים כשצריך לברך על ביצה ועל רגל עוף(או משהו כזה)?
    השנייה היא בקשר למתכון, מה עושים כשיש רק את כ
    המייפל של הפנקייקים?
    תודה!

  7. אהד תמיר הגיב:

    כזללת מתוק שלא יכול להיגמל, כמובן שהחיתוכיות אגוזים ושוקולד קנו אותי. ובמיוחד התוספת של המייפל המעניינת.

  8. נועה הגיב:

    הי אורי אני בארה"ב ותוהה אם במתכון פולנטה שלך האם קמח תירס שווה ל cornmeal ?

  9. נטע הגיב:

    לגבי המתכון של החטיפי שוקולד… איזה גודל תבנית? תודה 🙂

  10. דנה הגיב:

    תודה, אורי!
    האם לדעתך אפשר להחליף חצי מכמות המייפל בסירופ אגבה?

  11. אורן הגיב:

    היי,
    יש בעיה ביחס בין השוקולד לאגוזים במתכון.
    יש הרבה יותר מדי אגוזים ביחס לשוקולד, כך שהשוקולד אפילו לא מכסה את תחתית האגוזים.
    אודה לך אם תבדקי את העניין ותתקני את המתכון!

    • אורי הגיב:

      היי, לא אמורה להיות בעיה ביחסים – התבנית צריכה להיות בגודל של בערך 10 על 20 ס"מ.
      המתכון נוסה הרבה פעמים בשבוע האחרון, זה אמור לעבוד.

  12. יואב הגיב:

    הכנתי את ממרח העדשים ואת חיתוכיות השוקולד.
    יצא מעולה. גמרו לי את הכל עוד לפני שהספקתי להתישב 😉

    אורי,
    אני כבר שבעה חודשים טבעוני "למהדרין" 😀
    חלק נכבד בהחלטה להפוך לטבעוני היה השראה למנות מעולות מהאתר שלך.
    אז תודה רבה לך,
    וחג חירות שמח.

  13. דנה הגיב:

    וואו החיתוכית שוקולד יצאה מדהים 🙂 😆

  14. נועה הגיב:

    היי אפשר להחליף בחיתוכיות שוקולד את המייפל בסילאן?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות