מלבי טבעוני מקרם קוקוס
דניאל מנזילבסקי
אני מתה על המרקם הענני של המלבי הזה, שיש לו טעם קוקוסי עדין. במקום צבע המאכל האדום שמשתמשים בו במקומות העממיים, מוסיפים לסירופ שלו רכז רימונים חמצמץ ובהגשה מצרפים פרוסות או קוביות של פירות טריים. כדאי להכין יום אחד מראש. שימו לב, הצבע האדום בתמונה יתקבל רק אם תשתמשו בסירופ מלבי צבוע אדום ולא ברכז רימונים כמו במתכון.
מלבי טבעוני
חומרים ל 6-8 מנות
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (ולא נוזל קוקוס)
400 מ"ל מים
2כפיות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס חלב סויה (אפשר בטעם וניל)
לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
5-6 טיפות תמצית מי ורדים
1/2 1 כפות רכז רימונים
להגשה: שבבי קוקוס קלוי, אגוזים או בוטנים קצוצים, פירות טריים
+ מכינים את הסירופ: מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה, עד להיווצרות סירופ סמיך. מניחים להצטנן.
+ מכינים את המלבי: מערבבים היטב בכוס את חלב הסויה עם הקורנפלור, עד שהקורנפלור מתמוסס.
+ מניחים בסיר את קרם הקוקוס, המים, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הווניל. מחממים מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
+ יוצקים רבע כוס מחלב הקוקוס הרותח לכוס עם תערובת הקורנפלור להשוואת טמפרטורה ויוצקים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, תוך כדי טריפה.
+ מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. + מסירים מהאש ויוצקים לקעריות הגשה אישיות. מניחים להצטנן.
+ כאשר התערובת צוננת לחלוטין מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות ורצוי ללילה.
+ מרכיבים ומגישים: יוצקים מעל כל קערית הגשה מעט מהרוטב ומעטרים בשבבי קוקוס קלוי ואגוזים או בוטנים קצוצים.
תגיות: אורי שביט, קינוח טבעוני, ליל סדר טבעוני, מתכונים לפסח, מתכון מלבי, מלבי טבעוני, מתוק טבעוני, מתכון לקינוח, קינוח לפסח
קטגוריות: מתוק
הי, שאלה שעדיין לא מצאתי לה מענה…
קניתי בטעות מי קוקוס. מה אפשר לעשות איתם??
תודה, אלה
היי אלה, חלב קוקוס (או נוזל או מי קוקוס, זה אותו הדבר) משמש גם לקינוחים וגם לבישול – למשל תבשילים הודיים או תאילנדיים. לפעמים אין בעיה להחליף בו את הקרם אבל ברור כשהסמיכות והשומן משדרגים את הטעם והמרקם. חשוב לבדוק מה אחוזי השומן על הפחית – יכולים לנוע מאחוזים בודדים לחלב ועד כמעט 20 אחוז לקרם. בהצלחה 🙂
נראה לי שקניתי את הנוזל שיש בתוך הקוקוס…
איתו יש מה לעשות?
נו\ל כזה לא נמכר בפחית, אלא רק בתוך אגוז הקוקוס. הוא שקוף (לא לבן) וחמצמץ. הנוזלים הלבנים (חלב) הם מיצוי של בשר הפרי עצמו. את הנוזל השקוף , כאשר הוא טרי, פשוט שותים.
אורי שלום!
איפה יכולה למצוא קרם קוקוס 20% שומן? בסופרים לא מצאתי. 🙂
נדמה לי של חברת "תומר". אבל גם 17 אחוז זה בסדר גמור 🙂
הי איילת,
תודה על הרעיונות.
במה ניתן להמיר את הקורנפלור לטובת שומרי הקטניות?
תודה מראש
הילה
אמממ אני לא מכירה מסמיכים כשרים לפסח.. נסי לברר בחנויות אפיה.
אולי קמח תפוחי אדמה?
הייתי מנסה קמח טפיוקה
האם אפשר להשתמש גם במי ורדים רגילים?
ואם כן כמה צריך לשים?
כן אפשרי, לשים קצת יותר מכמה טיפות אבל לא להגזים.. מי ורדים הם למעשה תמצית מדוללת.
מתוך האתר חומוס להמונים:
אל תתבלבלו בין מי ורדים לבין תמצית ורדים. מי הורדים מתקבלים כתוצאה מדילול במים של תמצית הורדים (בבקבוקונים הקטנים). תמצית ורדים (בעצם שמן ורדים) היא חומר מאד חזק – 2-3 טיפות מספיקות בדרך-כלל כדי להעניק טעם ורדים עז לכוס אחת של מים. השתמשו בזהירות, והרחיקו את התמצית מהפה ומהעיניים. או לחלופין – קנו מי ורדים מוכנים בסופר.
הי
איך קיבלת כזה צבע ורוד שממש כמו של המלבי המקורי ? רכז הרימונים הוא לא ורוד כמו בתמונה…
תודה ושנה טובה ! 😛
היי מילי, אם אני לא טועה הרוטב שבצילום הכיל גם צבע מאכל, אבל אני כמובן מעדיפה לא להשתמש בו 🙂 אפשר אולי להוסיף קצת מיץ סלק אם רוצים צבע אדום יותר.
צריך לשפוך את כל הפחית? כולל הנוזל השקוף יותר?
כן. הקורנפלור הוא זה שמייצב ומסמיך את התערובת.
היי,
הרוטב מסמיך מאוד בקירור?
אני צריכה להכין יום מראש, וחשבתי לשמור אותו בנפרד וממש לפני ההגשה לשפוך על הרוטב ולפזר קוקוס וכו'…
היי פז, אפשר להכין מראש, אם הוא קצת יסמיך אז תמיד אפשר לחמם אותו טיפה או פשוט להוסיף קצת מים.
תודה (:
היי! האמת שהכנתי פעם את המתכון הזה ויצא מצויין! רוצה להכין שוב לערב חג. רציתי לשאול- כמה זמן זה יכול להישמר במקרר? וגם הסירופ?
דבר שני, הכמות היא 6-8 מנות קטנות או בינוניות? אם אני עושה בכוסות קינוח קטנות זה יספיק או להכפיל? תודה רבה!!
היי, שמחה שאהבת! הייתי מכינה הכי מוקדם במוצאי שבת..
טוב זה הכי ברור שיש אבל אני מכין את זה מחר אז ליתר ביטחון, בחומרים כתוב קרם קוקוס, ובהוראות הכנה חלב קוקוס, מניח שהכוונה היא לאותו דבר נכון?
היי היי, תיקנתי, זה קרם קוקוס, בעל אחוזי שומן גבוהים (מעל 17 אחוז). אגב, הוספתי גם הערה שאם רוצים צבע כמו בתמונה זה רק עם סירופ למלבי שיש בו צבע מאכל (או אם אתה משקיע במיץ רימונים למשל). לפי המתכון יתקבל סירופ שחום יותר.
היי אורי, תודה רבה על המתכון! הוא מהמם!
רציתי לדעת אם וכמה קורנפלור אפשר להוסיף במידה ואני רוצה שזה יידמה ממש למלבי? כי. עם הכמות במתכון יוצא לי מלבי נוזלי יחסית. מה אני עושה לא נכון?
היי דנית, תודה! אני הרגשתי שהוא יציב מספיק, קצת חוששת מלהעלות את כמות הקורנפלור משמעותית כי הוא יורגש במרקם (קמחי כזה) וזה לדעתי פוגם בתוצאה. אבל אפשר לנסות להוסיף עוד 1/2 כף ואולי להפחית קצת במים.. ככה שהיחס יעלה. יש מתכונים אחרים למלבי טבעוני ברשת, את יכולה לבדוק שם את היחסים ולהחליט עד לאן לקחת את זה 🙂 בהצלחה!
במה אפשר להחליף את התמצית מי ורדים והרכז רימונים אם אין לי בבית?
תמצית מי הורדים די קריטית.. אבל אולי אפשר לתבל אחרת.. אולי מעט סילאן ובוטנים קצוצים? אפילו קינמון יהיה נחמד. אבל זה כמובן ייקח את הטעם המסורתי לכיוונים אחרים.
מתכון זוועה פעמיים הכנתי אותו ופעמיים המלבי לא נהיה יציב במקרר גם אחרי 24 שעות
פשוט נשאר נוזלי
היי עדן, מצטערת לשמוע.. באיזה קרם קוקוס את משתמשת? אני אנסה אותו שוב אם כי מניסיוני וניסיון של אחרים המתכון עובד וגם בהשוואה למתכונים אחרים ברשת נראה לי שכמות הקורנפלור בהחלט מספיקה. עוד משהו שיכול להשפיע זה שלב הבישול עד הסמכה, יכול להיות שלא חיכית מספיק והפסקת את ההסמכה מוקדם מדי?
הכנתי לפני 5 שעות יצא מדהים צריך לבשל עד לסמיכות מירבית טעמתי טעים. צחר אורחים נראה טוב
נהדר!