גלידת שוקולד-קוקוס טבעונית

יולי 7, 2012 מאת:

המשחק שלכם כאן תלוי בכמה אתם מתגעגעים ל"באונטי" – אפשר להשתמש בקרם קוקוס סמיך ועשיר יותר, להוסיף שבבי קוקוס יבש או לטחון תוכן של אגוז קוקוס עם מעט מים. אני הוספתי גם פולי קקאו שהיו לי להגברת הקראנצ'יות והבריאות.

חומרים ל-4 מנות

100 גרם שוקולד מריר איכותי, פרווה
3/4 כוס נוזל או קרם קוקוס
1/2 כוס קשיו לא קלוי
1/2 1 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות סוכר חום
5 פולי קקאו שלמים, לא קלויים (לא חובה)

3 כוסות קרח

להגשה:
שוקולד צ'יפס מריר, פרווה

+ טוחנים את כל המרכיבים מלבד הקרח והשוקולד צ'יפס בבלנדר חזק מאד, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
+ מוסיפים את הקרח וטוחנים תוך כדי דחיסה עד שמתקבלת גלידה רכה. מעבירים לצלוחיות, מעטרים בשוקולד צ'יפס ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

6 תגובות לפוסט

  1. חן הגיב:

    אדיר! אפשר להחליף את הקשיו באגוזי מלך?

    • אורי הגיב:

      היי חן, אני חוששת שלא – לקשיו תכונות שונות והוא מסייע ביצירת מרקם קרמי, בניגוד לאגוזי המלך הקריספיים.. אבל נראה לי שגם מקדמיה יתאימו.

  2. me הגיב:

    היי, תגידי, במידה ויש לי בבית בלנדר שלא מצליח לטחון קרח, (לעומת זאת אל דאגה לגבי הקשיו אני די מסודרת), האם לדעתם הגיוני פשוט לדלג על שלב הקרח, ופשוט לשים הכל במקפיא לכמה שעות? או שזה ייצא בעייתי מבחינת המרקם?

  3. מירית הגיב:

    מה הכוונה לטחון תוך כדי דחיסה?

    • אורי הגיב:

      בבלנדרים חזקים (בסגנון ויטמיקס) יש דוחסן, מין מוט כזה שמאפשר דחיפה של החומרים לכיוון הסכין תוך כדי טחינה. אם אין אז אין 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games