גלידת שוקולד-קוקוס טבעונית

יולי 7, 2012 מאת:

המשחק שלכם כאן תלוי בכמה אתם מתגעגעים ל"באונטי" – אפשר להשתמש בקרם קוקוס סמיך ועשיר יותר, להוסיף שבבי קוקוס יבש או לטחון תוכן של אגוז קוקוס עם מעט מים. אני הוספתי גם פולי קקאו שהיו לי להגברת הקראנצ'יות והבריאות.

חומרים ל-4 מנות

100 גרם שוקולד מריר איכותי, פרווה
3/4 כוס נוזל או קרם קוקוס
1/2 כוס קשיו לא קלוי
1/2 1 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות סוכר חום
5 פולי קקאו שלמים, לא קלויים (לא חובה)

3 כוסות קרח

להגשה:
שוקולד צ'יפס מריר, פרווה

+ טוחנים את כל המרכיבים מלבד הקרח והשוקולד צ'יפס בבלנדר חזק מאד, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
+ מוסיפים את הקרח וטוחנים תוך כדי דחיסה עד שמתקבלת גלידה רכה. מעבירים לצלוחיות, מעטרים בשוקולד צ'יפס ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

10 תגובות לפוסט

  1. חן הגיב:

    אדיר! אפשר להחליף את הקשיו באגוזי מלך?

    • אורי הגיב:

      היי חן, אני חוששת שלא – לקשיו תכונות שונות והוא מסייע ביצירת מרקם קרמי, בניגוד לאגוזי המלך הקריספיים.. אבל נראה לי שגם מקדמיה יתאימו.

  2. me הגיב:

    היי, תגידי, במידה ויש לי בבית בלנדר שלא מצליח לטחון קרח, (לעומת זאת אל דאגה לגבי הקשיו אני די מסודרת), האם לדעתם הגיוני פשוט לדלג על שלב הקרח, ופשוט לשים הכל במקפיא לכמה שעות? או שזה ייצא בעייתי מבחינת המרקם?

  3. מירית הגיב:

    מה הכוונה לטחון תוך כדי דחיסה?

    • אורי הגיב:

      בבלנדרים חזקים (בסגנון ויטמיקס) יש דוחסן, מין מוט כזה שמאפשר דחיפה של החומרים לכיוון הסכין תוך כדי טחינה. אם אין אז אין 🙂

  4. אופירה הגיב:

    אם יש לי בלנדר רגיל, לא ויטמיקס- הוא יטחן קרח?

  5. אופירה הגיב:

    מה פרוש נוזל או קרם קוקוס?אפשר חלב קוקוס שהוא במצב נוזלי? אני קונה AROY-D אבל אירי קירור רק החלק העליון נהיה קשה.

השאר תגובה

סדנאות בישול עם אורי שביט
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות