גנאש שוקולד מריר, עוגיית תבלינים ופירות מקורמלים

אוגוסט 2, 2012 מאת:

רועי ענתבי ואור ברי, "ברטי"

פירות טריים, שוקולד מרוכז ובצק פירורי מתובל מייצרים קינוח קיצי חגיגי במיוחד.

לגאנש שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר פרווה (לפחות 53% מוצקי קקאו)
200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס

לעוגיית תבלינים:
80 גרם (1/4 כוס) שמן מזולה או שמן צמחי אחר
90 גרם (1/2 כוס) קמח
90 גרם (1/2 כוס) שקדים מולבנים טחונים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
10 גרם (2 כפות) פולי קקאו גרוסים (להשיג בחנויות הטבע או בחנויות האפייה המתמחות)
5 גרם (1 כפית) עלי כוסברה יבשים

2 בננות בשלות ומוצקות, פרוסות דק
4 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים
מעט שמן צמחי
מעט סוכר דמררה

מכינים את הגנאש: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה. מחממים בסיר את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעתיים, עד שמתקבלת תערובת מוצקה.
+ מחממים תנור ל 150-160 מעלות.
מכינים את עוגיית התבלינים: מניחים בקערת המיקסר קמח, שקדים טחונים, סוכר, פולי קקאו גרוסים וכוסברה יבשה. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים בהדרגה את השמן הצמחי, עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים על התבנית 2 כפות מתערובת הבצק ומשטחים בעזרת האצבעות לצורת ריבוע בעובי של כ-1/2 ס"מ. ממשיכים כך עם יתרת הבצק, עד שמתקבלים 8 ריבועים. אופים בתנור 3-4 דקות, עד שהשוליים של העוגיות מזהיבים. מוציאים ומניחים להצטנן.
+ מעבירים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפרטורה ל-250 מעלות.
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הפירות החתוכים. מברישים במעט שמן, מפזרים מעט סוכר דמררה וצולים במדף העליון ביותר של התנור במשך 1-2 דקות, עד שהסוכר נמס והפירות משחימים ומתרככים מעט (חשוב שלא יהיו ממש רכים).
+ מעבירים בזהירות בעזרת תרווד 2 עוגיות לכל צלחת הגשה. על עוגיה אחת מניחים פרוסות בננה מקורמלות ועל העוגיה השניה פלחי תאנים צלויים. מניחים מעל כל עוגיה כף (קאנל) מגאנש השוקולד הקר ומגישים מיד.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

10 תגובות לפוסט

  1. נעמה הגיב:

    היי,
    יש בחנויות כמה מוצרים הנושאים את השם קרם קוקוס עם אחוזי שומן שונים.
    כמה אחוזי שומן נדרשים מקרם הקוקוס בו השתמשתם?
    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי נעמה, למיטב ידיעתי מוצר בשם "קרם קוקוס" הוא בדרך כלל אותו מוצר – זה האחוז הגבוה ביותר של שומן, מהמיצוי הראשון של הפרי והוא גם סמיך יותר. האחרים הם "חלב", "נוזל" או "מי קוקוס" – להם באמת יש אחוזי שומן שונים, בהתאם לשלבי המיצוי של הכנתם. כאן משתמשים בקרם, השמן יותר.

  2. הילה הגיב:

    היי,
    אני מעוניינת להכין את העוגיות הסופ"ש אבל לא תהיה לי ככל הנראה נגישות לחנות טבע עד אז ואין לי מהיכן להשיג פולי קקאו.
    האם יש משהו שיכול להחליף את זה במתכון?
    (דרך אגב אם זה עוזר,יש לי קקאו רגיל)

    תודה! 😀

    • אורי הגיב:

      היי הילה, את יכולה להוסיף כף אבקת קקאו ולהשמיט את הפולים – זה כמובן לא אותו אפקט, אבל יהפוך את העוגיות ליותר "שוקולדיות" אם בא לך.

  3. ליאור הגיב:

    נראה נהדר. לכמה מנות זה מספיק?
    הפירות אמורים להיות חמים מהתנור או יכולים לחכות כמה שעות?

  4. גיל הגיב:

    האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום בקרם קוקוס לגאנש?

    • אורי הגיב:

      אפשר, אך הוא דליל יותר ושומני פחות, לכן כדאי להשתמש בפחות כדי שהתערובת לא תתקבל דלילה מדי.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות