חם-קר: אבוקדו עם כל דבר
לא רק בממרחים ובסלטים קרים – אבוקדו עושה למנות חמות דברים נהדרים
סדנת בישול טבעונית – הצטרפו אלי!
אני אוהבת אבוקדו. האמת, אני כל כך אוהבת אבוקדו שאפילו לימון ומלח קלאסיים מקלקלים לי את הטעם הטבעי האגוזי-מתקתק של הפרי הנפלא הזה (כן, פרי, לגמרי). תנו לי לאכול אותו ככה, בכפית, מתוך הקליפה ולא תהיה מאושרת ממני.
זה כמובן לא סותר את העובדה שאני אוהבת אבוקדו בכל צורה ופורמט אפשריים אחרים. ובכן, כמעט. האמת שאני לא מתה עליו במתוקים, למרות שזה לגמרי לא רע ואחלה לחובבי הז'אנר, או לברזילאים שעפים על גלידת אבוקדו קרמית ועשירה. אבל ברוב המוחץ של המקרים, אני פשוט אחפש דרך להעלים את המנה האבוקדואית מהסביבה, כדי שהיא תישאר לגמרי לעצמי. לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלנו בעונת האבוקדו כל ארוחת ערב מסתיימת בקרב מזלגות ביני לבין הבן שלי, מי יצליח לדוג יותר מהר את כל קוביות האבוקדו מהסלט. כשאני מפסידה (בדרך כלל) אני די מבסוטית האמת, כי אני יודעת שהורשתי לנער את אחד הדברים הטובים שיש בי. האהבה לאבוקדו כמובן.
הכיף הכי גדול שאני מגלה בזמן האחרון, הוא שילוב של אבוקדו קר במנות חמות. אחת המנות שאני עד היום חולמת עליה בערגה, היא סלט ירוק חם-קר שהכין לי השף המוכשר בני ליפשיץ, שהיא בעצם ההשראה למתכון שתכף יגיע – חגיגה ירוקה ושמחה של ירקות מוקפצים, אליה מצטרפות רצועות אבוקדו רכות וקרירות. הכי נפלא שיש.
עוד מתכוני אבוקדו:
רולים של דפי אורז במילוי אבוקדו
סלט אבוקדו והדרים
גוואקמולי: ממרח אבוקדו לוהט
ירוקים מוקפצים עם אבוקדו ולימון
אני הוספתי את פלחי האבוקדו רק על הצלחת, אבל מי שרוצה יכול לתת לכמה מהם להשתתף קצת קודם במסיבת המחבת. אוהבים? הוסיפו גם זיתים טובים מגולענים, שלא לדבר על גיוון והוספה של ירוקים מכל הסוגים.
חומרים ל 4 מנות
1 גבעול ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים (אפשר ורצוי לקלוף גם את הגזע ולפרוס)
1 כוס אפונה ירוקה, מופשרת (או טריה, בעונה)
1-2 זוקיני או קישוא, פרוסים דק
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
2 שיני שום, פרוסות
מיץ וקליפה מגורדת מלימון עסיסי אחד
2-3 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1/4 כוס מים רותחים
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
להגשה:
אורז מלא מוכן
1 אבוקדו בשל ומוצק, קלוף ופרוס
חופן שקדים פרוסים וקלויים
+ מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה או בווק. מוסיפים את הבצל הירוק והשום ומקפיצים כדקה, עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים את פרחי הברוקולי והגבעול הפרוס ומקפיצים 2-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים את האפונה, הזוקיני השמיר, מיץ וקליפת הלימון וממשיכים להקפיץ-לערבב 2-3 דקות נוספות. מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים ומביאים לבעבוע קל. מוודאים שהירקות התרככו קלות והם נגיסים אך נעימים לאכילה, מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: עורמים אורז מלא בצלחת, עליו מניחים את הירוקים המוקפצים עם מעט מהנוזלים שבמחבת ועליו פרוסות אבוקדו ושקדים. מפזרים מעט פלפל שחור גרוס טרי ומגישים
תגיות: בני ליפשיץ, אבוקדו, ברוקולי, אורי שביט
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
נפלא! גם אני אוהבת אבוקדו מאוד מאוד ובכל צורה.
שני שימושים די מקוריים ודי שנויים במחלוקת שהצליחו אצלנו בבית לתקופה מסויימת:
1) כציפוי קרם מתוק לעוגת היומולדת של בתי, שהתעקשה בגיל 3 על עוגת הזחל הרעב ואני כצפוי ניסיתי להימנע מצבעי מאכל. יצא טעים להפתיע.
2) אבוקדו הוא פרי מאוד שומני ולכן כיף לערבב אותו עם פירה בלי שום שומן אחר, לקבלת קרם פירה ירקרק בהיר ומתקתק.
חוץ מזה, אכלתי פעם עוגת שוקולד טבעונית עם אבוקדו, שהיתה עשירה ומהממת ואי אפשר היה לנחש שיש בה אבוקדו בכלל.
נשמע טוב 🙂