רוזה מרציפן או: בלדה לנאיבית

19 תגובות לפוסט

  1. יעל.מ. הגיב:

    טוב אני יודעת בדיוק מתי אני הולכת להכין את זה.
    שאלות:
    מה ז"א אבקת שקדים טחונה טרייה? אני קונה בסופר בשקיות של 100 גרם…
    אם אני לא משיגה שקדים מרים, להחליף בשקדים רגילים?
    ואם אני כן משיגה, איך לעזאזל מגררים אותם על פומפייה? שקד שקד? נשמע עונש.
    😀

    • אורי הגיב:

      היי יעל, אז כן, אלה שקדים טחונים, עדיף מאד לקנות טטחונים ריים בשוק או בחנות תבלינים טובה. בשווקים כמו לוינסקי יש גם שקדים מרים – סוג של שקדים קטנים ומרים מאד עם טעם מרציפני חזק. אני מניחה שאפשר לטחון אותם במטחנת תבלינים, אני גרדתי אחד אחד (ובאמת לא מספיק כי התעצלתי..). בכל מקרה זה יעבוד טוב גם בלעדיהם – לא צריך להחליף.

  2. אפרת הגיב:

    וואי…זה נראה מעולה ואני הולכת לעשות את זה.את השקדים אטחן בבית במטחנת תבלינים רק לא ברור לי אם טוחנים עם או בלי קליפה.

  3. איילת הגיב:

    אה, ומי שרוצה להכין מספן נאיבי לעצלנים כמו של סבתא שלי הסלוניקאית: מרסקים שקדים קלופים במעבד מזון, מוסיפים אבקת סוכר עד שמתחיל פתאום להפוך למין "בצק" שקופץ בתוך המעבד. מוסיפים קצת ליקר שקדים בשביל לחזק את הטעם וזהו. יוצרים מהבצק כדורים ושמים על כל אחד חצי שקד קלוף בשביל הקישוט. מהיר (למעט קילוף השקדים. ילד בן שנתיים וחצי ממועיל מאד בהקשר הזה) ומוצלח מאד מאד.

  4. נעמה הגיב:

    ובכן, אין לי מושג מה השתבש, עקבתי בקפידה אחר ההוראות, ערבבתי עד צאת הנשמה ופקיעת השרירים… ויצא לי משטח נוקשה ומתפורר של משהו שממש רחוק מלהיות מרציפן אלוהי בטעמו 🙁 יש איזושהיא דרך להציל את הקרש הזה מזריקה לפח?? גלגלתי בעמל רב, עם כמויות של מיץ לימון, חלק מהחומר לכדורים, אבל ככל שהזמן עבר זה הפך להיות בלתי אפשרי לעבודה. מאד מאכזב…

    • אורי הגיב:

      היי נעמה, מצטערת לשמוע על המאורעות.. אני מניחה שעכשיו זה ממילא כבר מאוחר מדי, אבל כנראה מה שקרה זה שהמרציפן התייבש יותר מדי (באמת היית נחושה!). בהכנת ממתקים יש ניסוי וטעייה, זה שווה את זה כשמגיעים לתוצאה בסופו של דבר. תני לו עוד צ'אנס! חג שמח :mrgreen:

  5. אפרת הגיב:

    הצליח לי!! יצא מעלף…תודה

  6. שרית הגיב:

    הכנתי את המרציפן השארתי לילה בתבנית אך הוא מאוד דביק ולא ממש בצקי קצת נוזלי יש דרך לשפץ?

  7. נעמה הגיב:

    הי אורי,
    אני חוזרת לדווח על ניסיון מס׳ 2…
    נתחיל מכך שלמרות ההפקה המאד בעייתית, גם המחזור הראשון של המרציפנים זכה לתשואות והתפעמות מחברים שזכו בהם בערב החג

  8. נעמה הגיב:

    אבוי… התגובה הקודמת שלי נקטעה בעיצומה.
    חזרתי רק לומר שניסיון מס׳ 2, שנעשה בעידודך,
    הניב מרציפן רך וטעים וקל לעיבוד.
    אכן נסחפתי קודם בייבוש בשלב הבישול…
    תודה!!

  9. ענבר הגיב:

    היי,
    אני עכשיו בשלב השטחת התערובת על תבנית, אך לא מצליח לי (נדבק לכף, ומאוד קשה לעבודה…)
    עד כמה הכרחי להשטיח? אי אפשר פשוט לתת לזה להתקרר בקערה עצמה?

    • אורי הגיב:

      זה מאד עוזר לקרר את התערובת כמו שצריך. אם זה כל כך קשה יכול להיות שלא ייבשת אותה מספיק, אולי כדאי להחזיר לסיר..

  10. פרח הגיב:

    היי, האם אפשר להקפיא? תודה

השאר תגובה

    סדנת בישול טבעונית
    סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
    המטבח הטבעוני שלי
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט