מרק עדשים כתומות בקארי, קוקוס והל עם כוסברה ובוטנים קלויים

פברואר 29, 2012 מאת:

אורן לוקסנבורג

צלילה לתוך אמבט טעמים הודי מחמם ומנחם. כדי שהאפקט יהיה מושלם, כדאי לשים יד על עלי הקאפיר ליים האלה, שמעניקים לכל העסק ארומה לימונית נפלאה.

חומרים ל 6-8 מנות

500 גרם עדשים כתומות
800 מ"ל מי קוקוס
500 מ"ל מים
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
1 ס"מ ג'ינג'ר מקולף ומגורר
2 כפיות אבקת קארי
2 זרעי הל
15-20 עלי קאפיר ליים מיובשים (להשיג בחנויות המתמחות)
2 ס"מ שורש כורכום טרי (או 1 כפית כורכום יבש)
2 כפות סוכר חום
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות שמן סויה

להגשה:
3 כפות בוטנים קלויים
3 כפות עלי כוסברה שטופים ומופרדים

+ מחממים שמן סויה בסיר גדול מעל להבה בינונית ומאדים את הבצל, הגזר, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי עד שהם מתרככים, אך לא מזהיבים. מוסיפים את העדשים וממשיכים לאדות כ-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
+ מוסיפים את התבלינים היבשים ועלי הקאפיר ומאדים עוד כדקה, מעל להבה בינונית.
+ מוסיפים את חלב הקוקוס, המים, המלח, הסוכר והכורכום ומגבירים את האש. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר. מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהעדשים רכות ומתפרקות, טועמים ומתקנים תיבול.
+ יוצקים לקערות ומקשטים בבוטנים הקלויים ובעלי הכוסברה.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

7 תגובות לפוסט

  1. אפרת הגיב:

    נראה טעים לאללה…ינוסה בקרוב

    • ליאור הגיב:

      יצא טעים מאד, אפילו מאד מאד. היה צורך בהרבה יותר מים במקרה שלי. בנוסף העברתי בלנדר מוט על המרק כדי שיהיה יותר אחיד וקרמי. טעים כבר אמרתי?

  2. קרן הגיב:

    יצא מעולה! הסיר חוסל עד הטיפה האחרונה, אמנם ללא עלי הקאפיר ליים שלפי שמם אני בטוחה שהיו משלימים את הטעם. במה אפשר להחליף אותם?

    • אורי הגיב:

      איזה יופי לשמוע! אין לטעם הזה כחל כך תחליף.. אפשר לוותר או אולי להוסיף מעט מיץ ליים וקליפת ליים מגורדת לאפקט הדרי.

  3. אלעד הגיב:

    הכנתי בדיוק ע"פ ההוראות (הוספתי עוד מים) ויצא מצויין. כולם מאוד אהבו. תודה רבה!

  4. ירדנה הגיב:

    מרק ממש מושלם! תודה רבה !!! שמתי קרם קוקוס, בערך 200 מ"ל. השאר השלמתי עם ציר מרק ומים. הוספתי גם למון גראס אחד. יצא טעם אסייתי עדין טעים.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות