אוזני המן שוקו-קראנץ' טבעוניות
איך נפלו גיבורות! כך נשברתי ורקחתי מתכון משלי לאוזני המן, שעד היום לא ממש חיבבתי. התוצאה ממכרת במיוחד, אל תגידו לא ידעתי
הכל קרה בגלל אורן.
למי שלא יודע, אורן בן הזוג האהוב שלי, הוא בין היתר מורה בישראל, מורה שהלוואי שהיה לי כמוהו כשהייתי תלמידה. כזה שמכבד את התלמידים ומדבר אליהם בגובה העיניים על נושאים חשובים ועמוקים שמעניינים אותם והם בתמורה משתפים אותו במשחק המסורתי גמד-ענק שמתקיים בכל בית ספר לקראת פורים. אחרי שלל משימות משעשעות שהם הכינו לו במהלך השבוע האחרון, הגיע הרגע האמיתי – משלוח מנות. כנהוג בימינו, פורסמה רשימת תכולה של המשלוח ובאופן לא מפתיע היא כללה גם אוזני המן. מכיוון שכבר היה יום שישי בצהריים, היה מאוחר מדי ללכת לקנות אוזניים טבעוניות ובטוב ליבי, למרות הרתיעה הכללית שלי מעוגיית החנק וההימנעות מלהעלות מתכון (גביניות המן כבר הכנתם? זה הכי קרוב שהיה לי עד היום), הצעתי לנסות לאפות אוזני המן טבעוניות. התנאי שלי לעצמי – שהן תהיינה טעימות באמת! שירגישו כמו עוגיות כיפיות ומעוררות חשק לזלול בלי סוף, בלי קשר לחג הנוכחי.
כדי שהסיפור יצליח, היה חייב להיות מעורב בו שוקולד וכדי להעצים את הנוכחות, שילבתי אותו גם במילוי וגם בבצק. הבצק עצמו פריך במיוחד, ממש קראנצ'י והוא אוורירי ודק, לא כזה שחייבים להוריד בגרון עם כוס מים. הוא מהווה עטיפה מושלמת למילוי של שוקולד רך וקרמי, שהכי כיף לזלול מיד כשהן יוצאות מהתנור. במילים אחרות, רוצו להכין ואחר כך תודו לאורן. אם לא המשלוח מנות שלו לתלמידים, כנראה שזה לעולם לא היה קורה.
טיפ: התאהבתם ופורים כבר נגמר? הכינו את אותו מתכון בתור עוגיות סנדוויץ!
נפתחה ההרשמה לסדנת הבישול הבאה
כל מתכוני פורים בעמוד אחד! לחצו כאן
אוזני המן שוקולדיות פריכות
הבצק שלהן קצת מאתגר לעבודה, אבל שווה להתעקש כי התוצאה הפריכה פשוט ממכרת. כדי להתגבר על העניין, פשוט מכניסים אותו לפני ואחרי המילוי לכמה דקות למקפיא ומשם הדרך לתנור קצרה. לחוששים – אין להן שום טעם של קוקוס 🙂 גיוונים ושינויים בסוף המתכון.
חומרים לכ-15 אוזני המן קטנות
לבצק:
1/3 כוס (כ-55 גרם) שמן קוקוס מוצק או רך (לא נוזלי)
60 גרם סוכר קוקוס
3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
1 כפית קורנפלור
1 כף שטוחה אבקת קקאו איכותית
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
3-4 כפות חלב צמחי לא ממותק
למילוי:
100 גרם שוקולד מריר איכותי
1/4 כוס חלב צמחי לא ממותק
1 כפית שמן צמחי (זרעי ענבים, חמניות וכדומה)
לעיטור:
שבבי קוקוס או אבקת סוכר
+ מכינים את המילוי: מחממים את כל החומרים בסיר קטן מעל להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לקערית ומאחסנים במקפיא למשך כ-15 דקות, עד שהקרם מתמצק לממרח.
+ בינתיים מכינים את הבצק: מניחים במיכל של מעבד המזון את כל החומרים חוץ מהחלב וטוחנים בפולסים עד לקבלת פירורים. מוסיפים בהדרגה את החלב כף אחרי כף, עד שמתקבלים גושי בצק רכים. מוציאים למשטח עבודה, מאחדים, משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מאחסנים במקפיא למשך כ-10 דקות, להתמצקות.
+ ממלאים את הבצק: מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים במערוך לעלה דק בעובי כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקורצן או בעזרת כוס בקוטר כ-6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כחצי כפית עד כפית מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן. מעבירים את נייר האפייה למגש ומאחסנים במקפיא.
+ חוזרים על סדר הפעולות עם שאריות הבצק שנותרו: מקפיאים ל-10 דקות, מרדדים, קורצים וממלאים. אחרי שמעצבים לצורת אוזן המן מאחסנים במקפיא ל-10 דקות נוספות. ממשיכים כך עם יתרת הבצק והמילוי.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מעבירים את אוזני ההמן הקפואות עם נייר האפייה לתבנית תנור ואופים במרכז התנור (לא בחלק העליון, שלא ייחרכו) 10-15 דקות. בסיום האפייה הבצק צריך להיות מעט רך, הוא יתקשה עוד בטמפרטורת החדר.
+ מפזרים קוקוס טחון או אבקת סוכר בנדיבות וזוללים מיד (הן כל כך טעימות כשהן חמות) או מקררים לחלוטין לטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסא אטומה.
גיוונים ושינויים:
במקום סוכר קוקוס אפשר להשתמש בסוכר קנים דק או באבקת סוכר.
במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן. אפשר גם להחליף חצי מהכמות בקמח מלא או כוסמין מלא.
במקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח טפיוקה.
לגרסה בהירה מחליפים את הקקאו בכף נוספת של קמח.
לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח ייעודי לאפייה ללא גלוטן.
במקום חלב צמחי במילוי אפשר להשתמש ב 2-3 כפות קרם קוקוס בעל 18 אחוזי שומן לפחות.
אפשר בכיף להעשיר את המילוי באגוזים קצוצים שאתם אוהבים.
הספר החדש "חגיגה טבעונית" במחיר השקה מיוחד
הכנתם?? בואו לעקוב ולשתף אותי באינסטגרם. כיף שם וטעים!
תגיות: בצק פריך, פורים, אוזני המן, אוזני המן טבעוניות, איך מכינים אוזני המן, גנאש שוקולד, מתכון לפורים, שוקולד
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, מתוק
נראה מדהים!
תודה על כל האפשרויות להחלפה 🙂 האם ילך עם קמח 80%?
לא משתמשת בקמח לבן..
היי, לא ניסיתי אבל סיכוי טוב שיעבוד. עדכני אם את מנסה!
אם אין לי מיקסר, אני יכולה ללוש את זה ביד? כמה קשה זה יהיה?
היי, בטח! פשוט שימי בקערה ותפוררי באצבעות ואחכ תאחדי.
10 גרם סוכר שווה כף