ים של טעם ובריאות: מבשלים עם אצות סיקורה
כדאי להכיר את אצות העל הייחודיות של חברת "סיקורה" ולאמץ אותן במטבח, גם מכיוון שהן בריאות במיוחד אבל לא פחות מזה – טעימות
זה היה בסוף שנת 2014 כאשר נתקלתי לראשונה באצות העל של סיקורה, המכונות גם "חסת-ים", שיכולתי לטעום ישר מהמים הנקיים שבבריכות של חברת "סיקורה". גיליתי שיש לאצות האלה טעם נהדר של ים ומרקם כיפי, שאין סוף למתכונים שהן יכולות להשתלב בהם, ובנוסף הן גם סופר בריאות! אז הנה כמה דברים שכדאי לדעת על הירוקות-ירוקות האלה, שגדלות באופן בלעדי וייחודי אצלנו בישראל, לפני שרצים איתן למטבח.
לסיפור המלא של אצות סיקורה ויש גם מתכונים!
מה זה חסת ים?
"חסת ים" זו למעשה אצה ירוקה טריה דמוית חסה, שגדלה בבריכות מי ים טהורים שמגיעים הישר מעומק הים. מדובר באצה עשירה בטעמי ים נהדרים, במליחות עדינה ומרקם נגיס ונעים שיחד איתם מגיעים ערכים תזונתיים משובחים. כל הסיבות המצויינות לשלב אותה בשלל מאכלים.
מה אפשר לעשות איתה במטבח?
אני מתייחסת לאצות הללו כאל עשב תיבול חדש במטבח שלי – כמעט כל מנה יכולה לקבל שדרוג או טוויסט מעניין בתוספת של אצות טריות ולהרוויח יתרונות תזונתיים של סופר פוד מצטיין. במנות קרות הן יכולות לשמש כחומר גלם עיקרי, כמו למשל בסלט אצות, בפסטו או סושי וכמובן להשתלב כתוספת של עשב תיבול מפתיע ומרענן, אפילו בשייק. רוצים לבשל איתן? האצות יככבו בהצלחה במרקים, תבשלים, פסטה, מנות מוקפצות ורטבים. על מנת לשמור על הטעמים והארומה מומלץ להוסיף אותן למנות חמות לקראת תום הבישול. לחוברת המתכונים המלאה עם המון רעיונות מה לעשות עם אצות
איך משתמשים באצה?
באופן טבעי, לאצות יש טעם "ימי" מעט מלוח, ניתן לשטוף אותן מעט במי ברז להפחתת המליחות ולאחר מכן לסחוט ולקצוץ. באצות הטריות משתמשים למעשה כמו בכל עשב תיבול, שמטרתו להוסיף הן רעננות, מרקם עדין וטעם ייחודי לסוגים רבים של מנות. באצות אפשר להשתמש בהם כשהן טריות, מצוננות או מיובשות.
איפה קונים את האצות?
בנקודות מכירה שונות ברחבי הארץ וברשת – מוזמנים להתעדכן באתר סיקורה
תגיות: אצות, עשבי תיבול, סיקורה
קטגוריות: פוסט נבחר