רימון מוסיף המון
רוצים למשוך את תשומת לב האורחים ולהבטיח שבחים לכל מאכל שתביאו? שתפו בו גרגירי רימון בשפע
רימון סגור יכול לעמוד בארגז הירקות שלי לא מעט ימים באין דורש. גם אני וגם הוא יודעים במה זה כרוך ליהנות מהגרגירים האדומים הבוהקים המתוקים-חמצמצים שמסתתרים בתוכו. מדובר במחסום נפשי שיש לצלוח ולפעמים צריך פוש חיצוני קטן כמו ארוחת ראש השנה כדי לגרום לי להכניס הביתה כמה רימונים יפים, להוציא מהמגירה את קערה הפלסטיק הצהובה, לשלוף את כף העץ הרחבה ולא לשכוח – סינר חובה (סליחה, הפיתוי של החריזה היה חזק ממני!).
את השיטה הזאת למדתי מחברתי בעלת הקייטרינג עפרי זוטא (שגם תשמח להכין לכם אוכל טבעוני) – מעסים מעט את הרימון לפני שחוצים אותו ומרחיבים מעט בעזרת האצבעות כל מחצית שלו. הופכים אל עבר קערה נקייה וללא רחמים חובטים בו בכף עץ חזקה (מה שגרם לי להעלות את התהייה בעמוד הפייסבוק של הבלוג – ולרימון, אין רגשות??). הגרגירים פשוט נושרים אל הקערה (רצוי להניח אותה בכיור הנקי ולדעת מראש שיהיו קצת שפריצים אדומים לנקות מסביב כשתסיימו). פה ושם משתרבבת ציפה לבנה מרירה – שולפים אותה החוצה וזה הכל. כן, אפשר לקנות גרגירי רימון טריים בקופסא, אבל אז איך תוכלו לספר לכל האורחים כמה קשה עבדתם?
המתכון הפשוט הזה שהבאתי לארוחת החג קצר המון שבחים – הוא באמת מאד טעים וגם, אין מה לעשות, כל מנה משובצת רימונים מעוררת חשק בין מנות צבעוניות פחות שנמצאות על השולחן.
טאבולה רימונים
מתכון שהכנתי לראשונה בחג לפני שנה, בשינויים קלים מהמתכון לסלט בורגול שמופיע בספר הבישול של עומר מילר "מטבח ישראלי". הכמויות באמת לא רלוונטיות – פוצצו אותו בגרגירי רימון ועשבי תיבול להנאתכם, איש לא יתלונן.
1-2 כוסות בורגול עבה (במקור דק, אני מעדיפה את העבה)
1-2 כוסות גרגירי רימון טריים
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (אני אוהבת את התערובת פטרוזיליה, כוסברה ונענע. אפשר גם סלרי ובצל ירוק)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
לרוטב:
מיץ מלימון או ליים אחד
שמן זית
1-2 כפיות רכז רימונים
1/2 כפית סוכר חום
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
+ מניחים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים. משהים למשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך. מסננים משאריות נוזלים אם יש ומניחים להצטנן.
+ מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.
+ מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט שבקערה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
תגיות: טאבולה, חגי תשרי, אורי שביט, בורגול, עשבי תיבול, סלטים, ראש השנה, ראש השנה טבעוני, מתכונים לראש השנה, רימון, סלט רימונים
קטגוריות: מהיר וטבעוני, פוסט נבחר
לא צריך להשרות את הבורגול?
ברור שכן! תודה, הוספתי. שנה טובה 🙂