פיצה טבעונית בקלי קלות עם גבינה נמתחת
תמיד התבוננתי בעיניים מעריצות במי שתמיד יש להם בשלוף בצק של פיצה במקרר, כאלה שמתפיחים בצקים בשרשרת ומזמינים את החברים או הילדים לערב פיצות מסחרר ונטול מאמץ. לא עוד!! מעכשיו גם אני יכולה לעשות להטוטים בבצק של פיצה במינימום זמן ומאמץ
צילום: חגי לפלר
שמעו, אני מחבבת בצקי שמרים. אוהבת את ההתעסקות, את הפליאה בכל פעם שהבצק עולה ותופח, את הריח הנפלא וכמובן את הטעם. אבל ביום יום, גם מישהי כמוני שאוהבת להיות במטבח, משתדלת לבלות שם את המינימום ההכרחי ולא בדיוק מתפיחה לי בצקים להנאתי. מעולם לא הייתי מאלה שאומרות "רק זרקתי על עצמי איזה בצק ובאתי", אני צריכה להתארגן ולתכנן ובדרך כלל גם יהיה איזה מתכון לבלוג בדרך, שיצדיק את הזמן והטירחה.
ואז, ביום אחד, הכל השתנה. חזרנו מהפגנה על הגשר שממש קרוב אלינו הביתה כשלפתע אורן הבחין במשולש פיצה מיותם שנזרק על הכביש. "איך בא לי פיצה", הוא מלמל חצי אלי וחצי לעצמו, מתוך תקווה שאולי משהו טוב ייצא לו מזה. מה שהוא לא ידע, זה שבדיוק באותו שבוע נחתה אצלי אריזה ראשונה של קמח השמרים החדש של סוגת לפיצה – תערובת תמימה לכאורה, שמייצרת בקלי קלות ובמינימום זמן בצק משובח ל-6 פיצות בבת אחת. אפשר להכין את כולן לחגיגת פיצות מפוארת או להסתפק באחת כמו זו שהכנתי לאורן ואת כדורי הבצק הנותרים לאחסן במקפיא. וכך הפכתי לאישה הזו, ששולפת בקלילות כדור בצק פיצה מהמקפיא ומכינה פיצה טבעונית טעימה תוך דקות. לדעתי זה הדבר המתבקש לעשות בימים של סגר, שלא לומר חגיגות שנה אזרחית ביתיות.
אי אפשר להתעלם מהטאבון המהמם שהכנתי בו את הפיצה הזו – כמה קטן, חמוד וירוק, ככה חייתי! המגניב שהוא גם נייד, מתאים למרפסת, לגינה או לחוף הים ועובד גם על עץ וגם על גז. קיצר, יצאו פיצות מושלמות בזכותו והיה לנו קצת קשה להיפרד ממנו בסוף הצילומים (לו רק היתה לי מרפסת ברור שהייתי מיד מאמצת!). תודה ל 450c שהשאילו לנו אותו.
סדנאות חדשות!! בואו לבשל איתי אוכל טעים – כדי שהסגר יהיה הרבה יותר נעים 🙂
פיצה טבעונית עם גבינת שקדים נמתחת
הכל בפיצה הזו הכי קל ומהיר שאפשר – הבצק, שרק מוסיפים מים ומעט שמן והוא כבר מוכן; הרוטב, שפשוט מערבבים בקערה אחת; ואפילו הגבינה, שמכינים תוך דקות בלי הכנות מיוחדות.
חומרים ל-6 פיצות
לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים פיצה "סוגת"
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית
לרוטב:
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו מיובש
למוצרלה שקדים:
1 כוס שקדים מולבנים (אין צורך להשרות!)
1/2 כוס קמח טפיוקה
2 כפות שמרי בירה
1 כף מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת שום
2 כוסות מים
תוספות (בוחרים או מוסיפים מה שאוהבים):
פטריות פורטובלו פרוסות
בצל סגול פרוס
זיתי קלמטה מגולענים
עלי בזיליקום טריים
+ מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים כ-5 דקות, מוסיפים שמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
+ מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
+ בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.
+ מכינים את הגבינה: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לבלילה חלקה. מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה 3-4 דקות, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לצמיגית ונמתחת. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
+ מכניסים לתנור אבן אפייה או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
+ מרכיבים את הפיצה: משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך – אפשר לעשות את זה ישר על נייר האפייה אם רוצים.
+ מורחים את הבצק בשכבה דקה של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים. מניחים בכפית תלוליות של גבינת שקדים ומוסיפים תוספות שאוהבים.
+ מעבירים את הפיצה לנייר אפייה ומניחים על האבן או התבנית החמים. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד שהשוליים זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם שאראה איך יצא לכם או להשוויץ בקהילה של טבעוניות נהנות יותר בפייסבוק
** המתכון בשיתוף סוגת
תגיות: פיצה, פיצה טבעונית, גבינה טבעונית, גבינת שקדים, מתכון לפיצה, מתכון לפיצה טבעונית, גבינה לפיצה, קמח שמרים פיצה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני
היי אורי, האם צריך להשרות את השקדים מראש?
לא, אין צורך, חידדתי במתכון 🙂
היי, איך להקפיא את הבצק? פשוט בכדורים אחרי ההתפחה השנייה?
כן, נשמע לי הגיוני למרות ששוב – לא ניסיתי. בשקית ניילון לא מאד הדוקה, לא ניילון נצמד
האם יש אפשרות לגרר את הגבינה? אני פחות אוהבת תלוליות.
היי איילת, את יכולה לנסות להקפיא את הגבינה ואז לגרר אותה. כשהיא לא קפואה היא רכה מדי.
היי, האם יש אפשרות להכין את הבצק יום מראש ולשמור במקפיא או במקרר או משהו כזה?
לא ניסיתי, אבל זה הסבר שמצאתי של חן שוקרון:
איך מקפיאים? מאפשרים לבצק לתפוח תפיחה מלאה בטמפרטורת החדר, מחלקים למנות שוות ועוטפים היטב בשכבה כפולה של ניילון נצמד. מעבירים למקפיא. בבוקר יום ההכנה מעבירים את הבצק למקרר (או לילה קודם, אם מתכננים לאכול את הפיצה בבוקר/צהריים), וחצי שעה לפני ההכנה מוציאים את הבצק מהמקרר לטמפרטורת החדר.
תודה רבה!