הצבע של הטבע: חומוס ירקות צבעוני
אם גם לכם מתחשק לרענן את צלחת החומוס שלכם, פשוט הוסיפו לממרח האהוב ירקות צלויים או מבושלים ותקבלו צלחות חומוס צבעוניות, טעימות וסופר מזינות. על זה נאמר – חומוס מטמטם!
צילום ועריכה: חגי לפלר.
זה לא סוד שאני משתפת פעולה עם חברת סוגת כבר הרבה שנים, אני פשוט כל כך אוהבת את המוצרים האיכותיים שלהם שזה תענוג לעבוד איתם במטבח ועוד יותר – לאכול אותם. אבל למרות שאני יודעת שהקטניות של סוגת הן באמת סופר איכותיות, לא ציפיתי למפגש שלי עם גרגירי החומוס הקטנטנים החדשים שלהם או כמו שהם נקראים: חומוס מיני. תקשיבו, מדובר בליגה אחרת מכל מה שהכרתי עד היום – הגרגרים החמודים האלה פשוט טעימים ברמה לא סבירה, עד כדי כך שנשנשתי אותם אחרי ההשרייה עוד לפני שנכנסו לסיר. מעבר לטעם הם מושלמים להכנת ממרחי חומוס, מכיוון שהטעם שלהם מרוכז יותר והקליפה שלהם עדינה ממש ובקושי נפרדת, כך שלא צריך להתעסק עם הפרדת הקליפות לפני שטוחנים.
מכיוון שהתאהבתי, החלטתי להכין מהגרגירים האלה חומוס מלהיב במיוחד – חומוס ירקות. מי שמכיר את הספר הראשון שלי "המטבח הטבעוני שלי" כבר פגש שם חומוס כרובית וחומוס חציל, אבל הפעם רציתי לא רק טעם ובריאות אלא גם צבע, אז בחרתי בתוספות כמו בטטה צלויה, סלק מבושל, תרד מאודה ופלפל קלוי. כל אחד והטאץ' והצבע הייחודי שלו, שפשוט הופכים את החומוס למטמטם באמת (מישהו כאן לא מכיר את השיר הזה??). שווה ממש לנסות!
** המתכון בשיתוף סוגת **
מתכונים מעולים עם חומוס:
חומוס ביתי טעים של אסף
חומוס ממכר עם אבוקדו בסגנון מקסיקני
חצילים במילוי קינואה וגרגירי חומוס
חומוס ירקות צבעוני
חומוס זה עניין של טעם – כמה תיבול וכמה מים מוסיפים? הכל תלוי בכם. תטעמו, תנסו ותחליטו איך אתם מעדיפים את החומוס שלכם. העיקר זה לבחור את הגרגירים הכי טעימים וטחינה איכותית שאתם אוהבים.
חומרים ל-4 צלחות אישיות
1 חבילה (500 גרם) חומוס מיני "סוגת"
1/2 כפית סודה לשתייה
לירקות:
1 בטטה בגודל בינוני, עם הקליפה
1 סלק מבושל (אפשר בואקום)
200 גרם עלי תרד או בייבי תרד שטופים
2 פלפלים קלויים (אפשר לקנות)
מעט שמן זית
לכל סוג חומוס מוסיפים:
3-4 כפות טחינה גולמית איכותית
1 שן שום
1/2 כפית כמון
מיץ מ-1/2 לימון (או יותר)
מלח לפי הטעם
להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
מעט עלי תימין טריים
+ מתחילים בהשריית החומוס: משרים את החומוס בהרבה מים למשך לילה (אם חם בחוץ, תכניסו למקרר שלא יחמיץ. מומלץ להחליף את המים פעמיים שלוש). מסננים ומעבירים לסיר. ממלאים במים, מוסיפים סודה לשתיה (זה מזרז מאד את הריכוך) ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהגרגירים רכים ממש, מסננים ושומרים את הנוזלים שנשארו. שומרים בצד גרגירים מבושלים להגשה.
+ בינתיים מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הבטטה 20-30 דקות, עד שהיא מתרככת לגמרי. מעבירים את התוכן של הבטטה לצלחת ומניחים להצטנן.
+ מאדים את התרד: מעבירים את התרד למחבת עם מעט שמן זית (אפשר גם לקצוץ שן שום ולהוסיף, במקום להוסיף אותה לטחינה). מערבבים ומאדים מעל להבה בינונית 1-2 דקות, עד שהעלים מתרככים. מסירים מהאש.
+ טוחנים את החומוס: מחלקים את גרגירי החומוס לארבע וטוחנים כל רבע עם אחד הירקות (מומלץ לשמור קצת בצד להגשה) וטחינה, שום, כמון, לימון ומלח, עד לקבל ממרח חלק. אם צריך מוסיפים מעט ממי בישול החומוס וטוחנים למרקם הרצוי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
+ מעבירים לצלחת הגשה ומשטחים בעזרת כף. מפזרים על כל צלחת גרגירי חומוס ותוספות – לבטטה מוסיפים עלי תימין, לסלק קוביות סלק ופטרוזיליה קצוצה, לתרד מעט עלי תרד מאודים ולפלפל רצועות פלפל קלוי. מזלפים שמן זית ומגישים עם פיתות טריות.
תגיות: חומוס סלק, חומוס תרד, חומוס פלפלים, בטטה, פלפל קלוי, תרד, חומוס, סלק, חומוס בטטה, איך מכינים חומוס, חומוס ירקות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, קטניות
ואו
מושלם
מושלם
כמה זמן צריך לבשל את הסלק?
קשה לומר, אני מציעה לחתוך לקוביות קטנות ופשוט לדקור בסכין כדי לבדוק מתי הוא רך. זה תלוי בגודל הקוביות, בקושי של הסלק.. זה לא מדוייק.