קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

22 תגובות לפוסט

  1. graciela הגיב:

    היי אורי,
    גם בלי הלימון הכבוש יצא מעדן!!!! תודה על המתכון!!

      • רינה הגיב:

        היי הכנתי את הקציצות לפי המתכון אך זה לא נתפס ולא התחבר לקציצה העיסה יצאה רטובה קצת והוספת קצת טחינה כדי להסמיך את זה אבל איך אוכל לעשות זאת בלי להוסיף דבר ושהעיסה תוכל להתחבר לקציצה? תודה!

        • אורי שביט הגיב:

          היי רינה, ההמלצה שלי היא לא להוסיף טחינה אלא פשוט לטחון עוד את תערובת העדשים. זה בסדר שהיא יוצאת רטובה אבל היא כן צריכה "להיתפס", אין סיבה שלא – אלא אם היא נשארה גרגירית מדי.

  2. שרה אנגל הגיב:

    שאלה: למה לא מבשלים גם את העדשים קודם לשימוש? הרי הן לא בריאות בלתי מבושלות! וחוץ מזה יש גם קמח עדשים לא יותר טוב להשתמש בו במקום כל העבודה עם העדשים?

    • אורי הגיב:

      היי שרה – שאלה מעולה. ראשית אנחנו טוחנים את העדשים דק והן בהחלט מתבשלות במהלך הטיגון או האפייה. לגבי קמח עדשים – זה ייצא מרקם שונה לחלוטין, יותר כמו פנקייק או לביבה רכה מאשר קציצות. כאן הטחינה היא הרבה יותר גסה.

  3. ענת הגיב:

    האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?

  4. הדר הגיב:

    הי אורי, אם אני מורידה את הבורגול מהמתכון – האם צריך להחליף אותו במשהו אחר שימלא את אותה הפונקציה?

    • אורי הגיב:

      היי, האמת שאפשר להוריד את הבורגול אבל לדעתי זה ממש מוסיף – אפשר להוסיף במקום קינואה מבושלת או אפילו אורז עגול מלא, לאפקט דומה.

  5. איילת הגיב:

    יצא לי מעולה.סוף סוף מתכון לקציצות טוב!

  6. איריס הגיב:

    גם לי הצליח סוף סוף, אחרי כמה ניסיונות שהקציצות התפרקו בטיגון. אין סוף לגיוון התבלינים. הוספתי ממרח לימון כבוש וגם קצת קארי אדום( משחה). פטרוזיליה, כוסברה, נענע. תודה אורי!

  7. כרמית הגיב:

    מתכון מעולה תודה!

  8. סילבי הגיב:

    היי אורי, אני מניחה של-לימון הכבוש יש תפקיד בכוח…
    אין לי, מה במקום?

  9. רינה הגיב:

    היי הכנתי את המתכון לפי מה שרשום אבל העדשים לא נתפסו לקציצה והייתי צרכה להוסיף טחינה קצת מה אוכל לעשות בכדי שהקציצות יתפסו ללא הוספה של דבר תודה רבה

    • אורי שביט הגיב:

      היי רינה, ההמלצה שלי היא לא להוסיף טחינה אלא פשוט לטחון עוד את תערובת העדשים. זה בסדר שהיא יוצאת רטובה אבל היא כן צריכה "להיתפס", אין סיבה שלא – אלא אם היא נשארה גרגירית מדי.

השאר תגובה

    סדנת בישול טבעונית
    סדנת בישול דיגיטלית עם אורי שביט
    המטבח הטבעוני שלי
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2020 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט