קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

15 תגובות לפוסט

  1. graciela הגיב:

    היי אורי,
    גם בלי הלימון הכבוש יצא מעדן!!!! תודה על המתכון!!

  2. שרה אנגל הגיב:

    שאלה: למה לא מבשלים גם את העדשים קודם לשימוש? הרי הן לא בריאות בלתי מבושלות! וחוץ מזה יש גם קמח עדשים לא יותר טוב להשתמש בו במקום כל העבודה עם העדשים?

    • אורי הגיב:

      היי שרה – שאלה מעולה. ראשית אנחנו טוחנים את העדשים דק והן בהחלט מתבשלות במהלך הטיגון או האפייה. לגבי קמח עדשים – זה ייצא מרקם שונה לחלוטין, יותר כמו פנקייק או לביבה רכה מאשר קציצות. כאן הטחינה היא הרבה יותר גסה.

  3. ענת הגיב:

    האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה?

  4. הדר הגיב:

    הי אורי, אם אני מורידה את הבורגול מהמתכון – האם צריך להחליף אותו במשהו אחר שימלא את אותה הפונקציה?

    • אורי הגיב:

      היי, האמת שאפשר להוריד את הבורגול אבל לדעתי זה ממש מוסיף – אפשר להוסיף במקום קינואה מבושלת או אפילו אורז עגול מלא, לאפקט דומה.

  5. איילת הגיב:

    יצא לי מעולה.סוף סוף מתכון לקציצות טוב!

  6. איריס הגיב:

    גם לי הצליח סוף סוף, אחרי כמה ניסיונות שהקציצות התפרקו בטיגון. אין סוף לגיוון התבלינים. הוספתי ממרח לימון כבוש וגם קצת קארי אדום( משחה). פטרוזיליה, כוסברה, נענע. תודה אורי!

  7. כרמית הגיב:

    מתכון מעולה תודה!

  8. סילבי הגיב:

    היי אורי, אני מניחה של-לימון הכבוש יש תפקיד בכוח…
    אין לי, מה במקום?

    • אורי שביט הגיב:

      היי סילבי, הוא נותן טעם מאד ספציפי של לימון כבוש וגם עסיסיות.. צריך לחשוב על משהו דומה שאת אוהבת כמו פלפלים קלויים קצוצים או עריסה מתוקה, משהו בסגנון 🙂

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות