כן, אני קוראת לזה המבורגר טבעוני

19 תגובות לפוסט

  1. שי הגיב:

    אני מסכים בכללי אבל לגבי קרפציו, הוא היה צייר שצייר הרבה באדום. לקרוא למשהוא שהוא לא אדום קרפציו קצת מפקשש את הנקודה…

    • יעל הגיב:

      תודה על המידע המעניין.
      גם מסעדות דגים שמגישות קרפצ'יו דגים לבנבן לא יודעות זאת.

  2. רעות הגיב:

    וואו! מעורר תיאבון 🙂

  3. יעל הגיב:

    אפשר להשתמש במשהו אחר מלבד הפריקי?

    • אורי הגיב:

      היי, התחליף הכי קרוב זה בורגול גס (חיטה שבורה) אבל אפשר להשתמש גם בדגנים אחרים כמו למשל אורז עגול או ארוך מלא או חיטה רגילה.

      • יעל הגיב:

        מה אפשר במקום שעועית שחורה? לא יודעת איפה אתם מצליחים להשיג אותה…

        • אורי הגיב:

          היי יעל, שעועית שחורה יש במשקל ברשתות הטבע או בשווקים, לפעמים גם במרכולים. אפשר להחליף בשעועית אדומה אם את לא מוצאת.

  4. אורית הגיב:

    שלום,
    כיצד ניתן לעשות שימוש בעדשים טחונות כתחליף לביצים?
    האם מדובר בעדשים ירוקות או כתומות? (או שאפשר גם וגם)
    מה המינון הנכון עבור תחליף לביצה אחת?
    עם אילו מאכלים זה עובד טוב? קציצות? פשטידות?
    האם די באבקת העדשים" או שיש צורך בעוד תוספת?

    תודה

    • אורי הגיב:

      היי אורית, בעקרון קמח עדשים אינו "תחליף ביצה" אלא משמש כחומר קושר – בדומה לביצה. זה לא שאני מחליפה אחד לאחד, אלא פשוט עובדת איתו באופן שונה ולא לפי מתכון עם ביצים, זה בעצם סוג של קמח.
      תוכלי לראות דוגמא של פשטידה שיש בה קמח חומוס או קמח עדשים – https://vegansontop.co.il/vegan-veg-pie/
      אפשר באותו אופן ל'קשור תערובת של קציצות.

  5. רוני הגיב:

    היי, הכוונה לכוס שעועית לפני ההשריה והבי שול או לכוס של שעועית מבושלת?

  6. Orna הגיב:

    סליחה על הבורות … מה זה פריקי?

    • אורי הגיב:

      חיטה ירוקה – חיטה שנקצרה לפני שהבשילה ויובשה בעישון, כך שיש לה טעם מעושן עדין. היא נמכרת בעיקר במשקל בחנויות הטבע והתבלינים.

  7. נעה הגיב:

    עשיתי אחד לאחד את מתכון ההמבורגר עדשים, פתיתים ופטריות. הטעם נפלא וגם הצבע אבל הקציצות לא התמצקו. מה הפתרון לפעם הבאה? יותר פירורי לחם?

  8. רינה הגיב:

    במקום פתיתים-שזה קמח לבן ולא בריא-אפשר קמח כוסמת או שבלת שועל
    יוצא מצויין

  9. סימה הגיב:

    הכנתי את ההמבורגר עדשים, לצערי בגלל שלא היה במכולת את הפטריות שהיה צריך השתמשתי ב2 קופסאות שימורים, אבל 2 הילדות שלי (שאחת מהן מאוד בררנית) אהבו את ההמבורג וזה מה שחשוב!

  10. נעמה הגיב:

    מה אפשר לשים במקום רכז רימונים?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות