סטייק כרוב בסגנון מקסיקני של אודי ברקן
שף אודי ברקן מצטרף לאתגר "מבשלים מסלול מחדש" ממקום מושבו הזמני במקסיקו ושולח משם מתכון בניחוחות מעושנים, שהוא בעצם ארוחה מלאה. מושלם ליום עצמאות שחוגגים בבית
לא יודעת איך קרה הפשע, אבל למרות שאני מאוהבת בקונספט – מתכון לכרוב צלוי עדיין לא התפרסם אצלי באתר. יש מרק כרוב שאני חולמת עליו בלילות, עלי כרוב ממולאים בסגנון טורקי ואפילו כרוב שלם ממולא, אבל כרוב צרוב כזה כמו שאני כל כך אוהבת, עוד לא היה. לכן כל כך שמחתי כשאחת העוקבות שלי באינסטגרם (מה זאת אומרת אתם לא שם?? בואו בואו) הציעה בפשוט את חומר הגלם "כרוב" כשהתלבטתי עם איזה חומר גלם לאתגר את חברי השף אודי ברקן. אחרי שהכנתי שקשוקה סלק מהאתר שלו בגרסה טבעונית, הגיע יום תשלום החוב וביקשתי מאודי להכין מתכון טבעוני לכרוב ושיהיה בסגנון מקסיקני. אחרי הכל הבן אדם "תקוע" במקסיקו כבר איזה חודש (ממש מסכן.. מי שעוקב אחריו באינסטגרם יודע שהוא עושה שם חיים משוגעים) אז לפחות שאנחנו נוכל ליהנות מהטעמים, לא ככה?
מפה לשם עלינו יחד לשידור חי חוצה ימים ויבשות ואודי לימד אותי איך מכינים בקלות כרוב צלוי שהוא בעצם ארוחה שלמה – לכרוב הוא שידך תבשיל של עדשים ירוקות ברוטב מולה, הרוטב המקסיקני המפורסם (שיש לו איזה מיליון גרסאות – הנה זו שאני הכנתי פעם) ואני כל כך אוהבת, שלא לדבר על איזה חתיך הוא יצא (הכרוב, כן??). עכשיו אני מעלה אותו גם על הכתב, כדי שגם אתם תוכלו ליהנות ממנו.
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
לחצו כאן לאוסף המתכונים ליום העצמאות
סטייק כרוב צלוי ברוטב מולה-עדשים מקסיקני
לדעתי המתכון הזה מושלם לכל יום בשנה, אבל אני מתכוונת להכין אותו ביום העצמאות הקרוב – יש לו טעמים וריחות מעושנים בלי להדליק שום מנגל ופשוט כי הוא צבעוני וטעים טעים.
שימו לב להערות לגבי מרכיבים מקסקניים מיוחדים – את רובם אפשר להשיג בארץ במעדניות אך לכולם יש תחליפים פשוטים וזמינים.
חומרים ל 4-6 מנות
1 כרוב לבן
1 כפית מלח
1 כף אורגנו מיובש
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
לרוטב:
2 יחידות פלפל אנצ'ו מיובש או 2 כפות שימורי צ'יפוטלה או 1 כפית פפריקה מעושנת
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית מלח
150 גרם רסק עגבניות
1/4 כוס טקילה/מזקל (לא חובה)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 פלפל פובלנו או פלפל ירוק רגיל, חתוך לקוביות
1 פלפל חלפיניו טרי או 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
1 ליים או לימון – מיץ וקליפה מגוררת
2 כפות סירופ אגבה או 1 כף סוכר חום
3 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
1 כף רוטב מולה מקסיקני או 1 קוביית שוקולד מריר, מגוררת
1/2 כוס כוסברה קצוצה
להגשה:
עלי כוסברה
גרגירי תירס מיובשים או בוטנים קצוצים
+ אם יש לכם פלפלי אנצ'ו מיובשים, משרים אותם למשך 10 דקות בכוס מים רותחים. טוחנים בבלנדר עם המים ושומרים בצד.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
+ חוצים את הכרוב, נפטרים מהליבה, חותכים לפלחים ברוחב כ-2 ס"מ ומעבירים לתבנית תנור.
+ מפזרים מלח, מזלפים שמן זית ומים ומכניסים לתנור לצלייה של 40-50 דקות, עד שפרוסות הכרוב מתרככות ומשחימות.
+ בינתיים מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר, מוסיפים שום ותבלינים ומחממים במשך 2-3 דקות מעל להבה בינונית.
+ מגביהים את הלהבה ומוסיפים רסק עגבניות, טקילה, עגבניות טריות, פלפלים, מיץ וקליפה של ליים ולימון ואגבה או סוכר. מערבבים ומבשלים כ-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים את רסק האנצ'ו ששמרנו בצד. אם משתמשים בצ'יפוטלה או פפריקה מעושנת, מוסיפים אותם לסיר יחד עם כוס מים רותחים.
+ מוסיפים לרוטב את העדשים, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ללא מכסה כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מעמיקים.
+ מוסיפים לסיר את רוטב המולה או השוקולד המגורר ואת הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומסירים מהאש.
+ כשהכרוב מוכן, מחלקים לצלחות הגשה ויוצקים על הפלחים הצלויים את הרוטב. מפזרים כוסברה טרייה וגרגירי תירס מיובשים או בוטנים.
תגיות: יום העצמאות, עדשים ירוקות, כרוב, מנגל טבעוני, אודי ברקן, איך מכינים סטייק כרוב, עגבניות, איך מכינים כרוב צלוי, מקסיקני, רוטב מולה, עדשים
קטגוריות: מבשלים מסלול מחדש, פוסט נבחר
בוקר טוב,
איפה משיגים פלפל פובלנו?
היי מדי, נסי במעדניות או לבדוק עם טרז פזוס (יבואני אוכל מקסיקני)