פותחים שנה חדשה: ראש כרוב שלם במילוי לוביה ודלעת

ספטמבר 5, 2018 מאת:

כשמגיע ראש השנה ואיתו הברכות המסורתיות לחג, אצלנו בבית משאירים את בעלי החיים מחוץ לשולחן ומברכים "שנהיה לראש" על ירקות ססגוניים. הנה כך

לא כולם יודעים, אבל גם ראש השנה הוא סוג של ארוחת סדר וגם בארוחה הזו יש ברכות מיוחדות, שנועדו לשלוח מעלינו את הצרות ולזמן לעצמנו בשורות טובות. רוב הברכות מתבצעות על קעריות של חומרי גלם נהדרים מהצומח כמו כרישה, רימונים, דלעת, לוביה, סלק ועוד. אבל ברכה אחת – "שנהיה לראש ולא לזנב" – במקום להביא איתה שמחה, בהרבה מקרים גורמת לצער עבור אלה שאינם משתתפים בחגיגה, בעלי החיים. אצלנו בבית המנהג הזה קיבל רענון טעים במיוחד, כשאת הראש מייצגים סוגים שונים של ירקות: ראש סלרי, ראש חסה והמנצח של השולחן, הלא הוא ראש כרוב. המתכון הבא יראה לכם איך אפשר ליהנות מכל העולמות – לברך על השנה החדשה כמו שצריך ולהגיש לכבוד הגעתה המשמחת מנה חגיגית, מרשימה ואפילו מפתיעה, שכולם ישמחו לאכול. שנה טובה וטעימה ומלאת חמלה לכולם!

עוד המון מתכונים לראש השנה ממש כאן

המתנה הכי טעימה לחג ב 49.90 ש"ח בלבד!

כרוב ממולא לראש השנה

שנהיה לראש כרוב – ממולא בכל טוב!


ראש כרוב שלם במילוי לוביה ודלעת

לא רק את העלים אפשר למלא – גם את הראש כולו! התוצאה המרשימה היא קערת כרוב מבושלת ברוטב, במילוי של ירקות משולחן ברכות החג: לוביה ודלעת. מי שרוצה יכול להעשיר את המגוון בכרישה וגזר, גם הם משתתפים במסורת הברכות.

חומרים ל 6-8 מנות

1 כרוב לבן בלאדי (פחוס) או עגול, בינוני (קוטר כ-16 ס"מ)

למילוי:
כ-3 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
1 כוס דחוסה דלעת או דלורית מגורדת גס
1 כוס דחוסה עשבי תיבול (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, שמיר)
1/2 1 כוסות לוביה מבושלת (אפשר להחליף בשעועית)
חופן נדיב צנוברים קלויים על מחבת יבשה
1 כפית גדושה נענע יבשה
1 כפית שטוחה בהרט
מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב:
כ-3 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
800 מ"ל עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים

+ מרוקנים את הכרוב: מניחים את הכרוב על קרש חיתוך כך שהגזע פונה כלפי מעלה. חותכים סביב חרוט בסכין גדולה ומחלצים החוצה. בעזרת כף וסכין מגרדים ומרוקנים את הכרוב כך שיישארו 3 ס"מ של דפנות מסביב וחלל גדול למילוי במרכז, כמו קערה (שומרים כוס מהכרוב שהוצאתם ומהיתר מכינים סלט). אם הכרוב עגול ולא פחוס, חותכים מעט מהבסיס לרוחב כדי שיוכל לעמוד יציב.
+ מכינים את המילוי: יוצקים לסיר בינוני (קצת יותר גדול מהכרוב) שמן זית ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל והשום במשך כ-5 דקות, עד שהם רכים וזהובים. מוסיפים דלעת מגורדת ואת הכרוב ששמרנו בצד וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים.
+ מעבירים את הלוביה המבושלת למעבד מזון וטוחנים בכמה פולסים (רק לא להפוך אותה למשחה!), לחילופין אפשר למעוך אותה קצת במזלג או במועך פירה. מוסיפים לסיר יחד עם הצנוברים והתבלינים ומערבבים. מטגנים עוד 2 דקות, טועמים וומתקנים תיבול במידת הצורך. מסירים מהאש.
+ ממלאים את הכרוב בתערובת המילוי ודוחסים היטב.
+ מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לאותו סיר שהכנו בו את המילוי ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות, עד שהם רכים וזהובים. מוסיפים רוטב עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים.
+ מניחים את הכרוב הממולא בתוך הרוטב ומביאים לרתיחה. יוצקים על הכרוב מהרוטב בעזרת כף, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים שעה עד שעה וחצי, עד שהכרוב מתרכך לחלוטין וסופג טעם.
+ מוציאים בזהירות את הכרוב מהסיר ומניחים על צלחת הגשה. פורסים למנות, יוצקים עליהן רוטב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים ומגישים.

כרוב במילוי לוביה ודלעת

כרוב במילוי לוביה ודלעת. אם רוצים אפשר להחליף בשעועית

Print Friendly, PDF & Email

8 תגובות לפוסט

  1. Iris Mishly () הגיב:

    היי אורי, נראה נפלא! האם חייבים לטחון את הלוביה או שיש אפשרות לבשל אותה שלמה?

    • אורי הגיב:

      היי, תודה! הלוביה צריכה להיות מבושלת מראש. רק אחרי הבישול מועכים או טוחנים אותה. מקווה שעכשיו ברור 🙂

  2. סיגלית הגיב:

    שמים את הכרוב ברוטב כשהצד שמילאנו כלפי מטה?

    • אורי הגיב:

      היי סיגלית, לא! המילוי כלפי מעלה וזה בסדר שהוא לא מכוסה בנוזל. תקחי מעט מהנוזל עם כף ותצקי עליו מלמעלה ותכסי במכסה. בהצלחה!

  3. סיגלית הגיב:

    תודה! ינוסה בחג 🙂

השאר תגובה

המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש

זכויות יוצרים © 2018 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות