לזניה חצילים ותרד של דודה מרים
סוד העסיסיות – את המאפה מרכיבים יום או יומיים תמימים לפני האפייה (כן!) ושומרים במקרר. הזמן שחולף מאפשר לדפי הלזניה לספוג לאט את מיצי הרוטב והירקות, ולטעמים להתחבר ולהתאחד.
חומרים לתבנית בגודל 35X22 ס"מ
1 חבילה דפי לזניה יבשים
לרוטב:
12 עגבניות בשלות
3 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
קמצוץ סוכר
מלח, פלפל שחור גרוס
לחצילים:
3 חצילים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס
לתרד:
צרור תרד טורקי או עלים מ-1/2 חבילה תרד רגיל
2 שיני שום קצוצות
מלח ים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מתחילים בהכנה יומיים או לפחות יום לפני ההגשה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מניחים את פרוסות החצילים על בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים בתנור החם 20-25 דקות, עד שהחצילים רכים לחלוטין (בודקים בנעיצת מזלג).
+ מכינים רסק עגבניות ביתי: מרתיחים שפע מים בסיר גדול. חורצים את קליפת העגבניות בסכין וחולטים אותן במים הרותחים במשך כמה שניות. מוציאים לקערה עם מי קרח ושומרים על המים הרותחים בסיר. מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות.
+ מחממים את שמן הזית בסיר נוסף ומטגנים מעט את השום הקצוץ. מוסיפים את העגבניות, מעט סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעגבניות מתמוססות והנוזלים מצטמצמים מעט. טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק.
+ חולטים את התרד: מרתיחים שוב את המים שבסיר וחולטים את העלים במשך 1-2 דקות. מוציאים, מסננים וסוחטים היטב. מוסיפים שום קצוץ וממליחים.
+ מרכיבים את הלזניה: מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות על תחתית של תבנית חסינת חום. מניחים שכבה של דפי לזניה (לא מבושלים) ועליהם שכבת חצילים ושכבת רוטב. שוב מניחים שכבה של דפי לזניה, רוטב עגבניות, תרד מאודה ושכבה נוספת של דפים. מעליהם מורחים שוב רוטב עגבניות ומניחים שכבת חצילים ושכבת דפי לזניה. מסיימים בשכבת רוטב עגבניות ומפזרים מלמעלה פטרוזיליה קצוצה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך יום או יומיים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלזניה במשך כ-40 דקות, עד שהמאפה מוכן וזהוב.
תגיות: לזניה, אורי שביט, לזניה טבעונית, לזניה צמחונית, מתכון לזניה, מאפה פסטה, לזניה חצילים
יצא מעולה וכולם התלהבו. לפעם אלרת-במה ניתן להחליף את החצילים לילדים הקטנים שלא אוהבם? תודה
החצילים הם מרכיבים די מרכזי.. אני מניחה שאפשר להחליף אותם בירקות אחרים – קישואים, כרובית.. או פשוט להגדיל כמויות של התרד והעגבניות.
היי, באילו עלי לזניה מדובר? יבשים? או אחרים?
אכן יבשים
הי אורי,
אפשר להשתמש בפאסאטה של Mutti במקום רסק עגבניות ביתי?
מהי הכמות להערכתך?
תודה רבה!
היי, אני השתמשתי כקיצור דרך בעגבניות מרוסקות, סה"כ הייתי צריכה 3 קופסאות של 400 גרם כל אחת.
הי.
נראה מצוין. האם אופים ללא פתוח? ללא נייר אלומיניום ר"ל?
הכוונה היא ללא כיסוי?
היי מיכל, כן – האפייה ללא כיסוי. 🙂
היי
אפשר לדעת מה המשקל של התרד בבקשה
כל חבילה שוקלת אחרת
תודה
היי רונית, אני מחליפה את אורי בזמן שהיא בחופשה.
אני מניחה שהכוונה היא לחבילה כמו שקונים בסופר, משהו כמו 100 גרם, אבל כיוון שתרד מאוד מצטמצם בבישול, המשקל המדויק לא כל כך קריטי.
הי, האם צריך לקלף את החצילים?
לא, אין צורך
היי אורי,
דפי לזניה – אריזה של 500 גרם?
יש כאלה לא יבשים?
כן, כל אריזה רגילה שנמכרת בחנויות. לא מכירה סוג טרי שהוא גם טבעוני.
מהו מלח ים?
מלח טבעי שנשמרים בו יותר מינרלים והוא לא עובר תהליך כימי כלשהו. אפשר להשתמש גם במלח רגיל.
היי אורי,
חבילה דפי לזניה – של 500 גרם?
מלח ים?
כן. מלח ים זה סוג של מלח לח ולא מעובד שמגיע מהים. הוא עדין יותר ומכיל יותר מינרלים – אפשר להשתמש גם במלח רגיל.
האם בסדר הזה?
רוטב עגבניות
דפי לזניה
חצילים
רוטב
דפים
רוטב
תרד
דפים
רוטב
חצילים
דפים
רוטב…
4 שכבות של דפי לזניה?
כן, ארבע שכבות.
למה צריך לשים במקרר יום או יומיים ורק אז להכניס לתנור?
כי בזמן הזה דפי הלזניה סופגים את הנוזלים ומתרככים והלזניה יוצאת הרבה יותר עסיסית. לא חובה אבל משפר מאד.
אחלה מתכון
רק שאני מכין בצק פסטה פשוט ומרדד אותו לדפים דקים.
בגלל שהם טריים גם נכנס מיד לתנור