שושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות

שושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות

מאי 16, 2019 מאת:

עוגת שושנים, מכירים? עכשיו דמיינו אותה בגרסה מלוחה מטריפה ופיקנטית, רכה ועסיסית, שאין אחד ליד שולחן החג שיצליח להתאפק ולא לשלוח אליה יד. ויש כמובן אופציה מעודנת לחוששים מחריף

את המתכון הזה אני מפרסמת בהתרגשות שיא, אבל ממש. זה המתכון הראשון שאני חושפת מתוך הפרוייקט הכי מושקע בעולם שהשתתפתי בו לראשונה השנה – חוברת השבועות השנתית של תנובה. אני מודה, עד לפני כמה שנים גם אני הייתי אוספת באדיקות את חוברות המתכונים האלה, שתמיד היו סופר מושקעות, עם מתכונים מצויינים וצילומים מרהיבים. מאז שהפכתי לטבעונית מן הסתם הן פחות התאימו לי ובטח שלא הייתי מנחשת בחיים שיום יבוא ואמצא את עצמי מככבת עם המתכונים שלי בחוברת הזו! אבל הנה, המהפכה הטבעונית בישראל הגיעה גם לכאן וזו השנה השניה שבקמפיין המרכזי של תנובה מככבים גם מתכונים טבעוניים, שמביאים את מגוון המוצרים מהצומח לכל בית בישראל ומוכיחים (שוב) שאפשר לחגוג את שבועות גם בלי טיפת חלב.

השנה האחרונה היתה סופר משמעותית מבחינת ההיצע שתנובה מנגישה לכל סופר ומכולת בישראל, וזה ניכר גם במקום שהיא נותנת להם בפרסומים ובמתכונים טבעוניים שמתפרסמים לאורך כל השנה. אחד המוצרים החדשים והמוצלחים שבמגוון הוא טופו מתובל – טופו רך במיוחד ועשיר בטעמים, כזה שישכנע גם את אלה שעדיין בטוחים שהם וטופו זה לא יילך בחיים.

נכון, זה אחלה מתכון שבעולם לשבועות, אבל מהניסיון שלי הוא מתאים לכל חג, אירוח, אירוע או סתם כשאתם רוצים להתפנק על מאפה אוורירי, עסיסי וכל כך טעים שחייבים לאכול ממנו עוד ועוד. נסו ולא תצטערו 🙂

בואו לאפות איתי בסדנת מאפים מיוחדת לשבועות – ההרשמה בעיצומה!

 

עוגת שושנים מלוחה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות

טופו פיקנטי יקפיץ את המאפה, אבל גם עם בזיליקום ייצא יפה יפה

שושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות

במתכון הזה מככב טופו פיקנטי, שפשוט מעיף את המאפה לגבהים אחרים. מי שחושש מהחריפות יכול להחליף את אחת מקוביות הטופו בטופו בטעם טבעי, שיעדן את החריפות. עוד אופציה היא למלא את השושנים בטופו עם בזיליקום, שגם הוא סופר טעים. עוד הערות וגיוונים בסוף המתכון.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

לבצק:

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
260 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
4 כפות שמן זית
עוד קמח לקימוח

למילוי:

2 חבילות (600 גרם) טופו פיקנטי של תנובה
1 צנצנת (190 גרם) ממרח עגבניות מיובשות (אני השתמשתי ב"אוליביה") ו/או עגבניות שרי מיובשות
חופן גדול עלי אורגנו טריים (או עשב תיבול אחר שאתם אוהבים)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן זית

+ מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ושמן זית ולשים בעזרת וו לישה במשך 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, רך ודביק. מכסים במגבת נקייה או בניילון ומניחים לתפוח במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל נפח.
+ בינתיים מכינים את המילוי: מניחים את הטופו במיכל של מעבד מזון, מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים לקרם חלק.
+ מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח ומרדדים במערוך לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ. משטחים על הבצק את קרם הטופו בשכבה אחידה (תשתמשו בידיים נקיות ללא בושה!). מורחים עליו את ממרח העגבניות ו/או מפזרים שפע עגבניות שרי מיובשות. מפזרים מעל את עלי האורגנו, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור (זכרו שהמילוי כבר מתובל).
+ מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וחותכים בסכין חדה לשושנים בעובי 6-7 ס"מ. משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את השושנים זו לצד זו (לא צריך לצופף). מניחים לתפוח  במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל נפח.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מברישים את השושנים בעדינות בשמן זית ואופים כ-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ותפוח והבצק אפוי. מוציאים, מניחים להצטנן מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

הערות וגיוונים:

אפשר להכין יום מראש, לשמור במקרר מכוסה היטב ולחמם לפני ההגשה.
אפשר לעטוף היטב ולהקפיא עד חודשיים.
אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת עסיסית אחרת כמו פסטו למשל.
כאמור, אפשר להחליף את הטופו בטופו עם בזיליקום או בטופו טבעי שתוסיפו לו טעמים בעצמכם (למשל צ'ילי, שום, מלח, מיץ לימון ושמן זית).

עוד מתכונים נפלאים לשבועות מחכים לכם כאן

מאחורי הקלעים של הכנת המתכונים ועוד תופינים – בעמוד האינסטגרם שלי

עוגת שושנים מלוחה במילוי טופו פיקנטי

העוגה הפיקנטית שלי מדגמנת לחוברת של תנובה. צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב.

 

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

2 תגובות לפוסט

  1. טלי הגיב:

    וואוו! תודה על המתכון 🙏
    אם אין לי קערת מיקסר… אני מניחה שאפשר ללוש את הבצק ביד ? איך להתייחס אם כך לשמרים והמלח/סוכר? זכור לי משהו על זה שעדיף שלא ייגעו אחד בשני…
    תודה וחג שמח! 🙂

    • אורי שביט הגיב:

      היי היי, בוודאי – אני תמיד אומרת, הרי פעם לא היו מיקסרים! פשוט זה ייאלץ אותך לעבוד על שרירי הידיים, כי צריך לישה טובה בשביל לשחרר את הגלוטן. והבצק קצת דביק, אבל תעמדי בזה! לגבי השמרים את צודקת – עדיף שלא יבואו במגע ישיר עם מלח ועם שומן, אז תערבבי קודם עם הסוכר והקמח ואז תוסיפי את השמן והמלח. בהצלחה!

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות