עוגת שוקולד מושלמת

82 תגובות לפוסט

  1. מירב הגיב:

    נראה מצוין!
    הטעם של הקוקוס דומיננטי?

  2. נעמה הגיב:

    אפשר להחליף את השמן קוקס בשמן רגיל ואת קרם הקוקוס בשמנת צמחית?

    • אורי הגיב:

      אם העניין הוא טעם הקוקוס, אפשר להשתמש בשמן קוקוס מזוכך שהוא נייטרלי לגמרי. לא ממליצה להחליף לשמן רגיל אך לא אתפלא אם זה יעבוד.. צריך לנסות 🙂 לגבי הקרם, בהחלט.

      • טליה הגיב:

        בנוגע להחלפת קרם הקוקוס בשמנת צמחית – האם הכוונה לשמנת סויה 5%, או לשמנת צמחית מתוקה?
        תודה מראש! 🙂

        • אורי הגיב:

          הכוונה לשמנת צמחית מתוקה.. אני לא מתה על זה אבל באין ברירה, לא נורא 🙂

          • טליה הגיב:

            תודה רבה על התשובה הזריזה, אני מעריכה את זה! 🙂

            את לא מתה על שמנת מתוקה מהבחינה הבריאותית – או מבחינת התוצאה של הטעם / המרקם?

          • אורי הגיב:

            מבחינתי זה כמו מרגרינה, מכל הבחינות לא עובר אצלי בגרון 😛

          • טליה הגיב:

            הבנתי אותך…
            הכנתי לחג את העוגה (עם שמנת מתוקה בציפוי כי אישי היקר מאד סולד מהטעם של קוקוס…) והעוגה קצרה תשבחות רבות מאת כל הסועדים 🙂
            אני בדיוק מכינה אותה שוב עכשיו כעוגת יומולדת…

            אגב, הספר שלך הפך להיות תנ"ך הבישול אצלנו בבית… שנינו מבשלים ממנו המוווון ותמיד תמיד מצליח לנו! שאפו ענק ותודות משנינו 🙂

          • אורי הגיב:

            יאאאא מרגש כל כך לשמוע!! גם על העוגה וגם על הספר 🙂 תהנו מאד!

          • שרה הגיב:

            נראה מעולה
            האם ניתן להחליף לכוסמין מלא?

          • אורי שביט הגיב:

            לא הייתי מחליפה את כל הכמות, זה ייצא כבד מדי.. אולי חצי מלא וחצי לבן

  3. איילת השחר הגיב:

    עשיתי ללא גלוטן וללא סוכר מעובד עם קמח מיוחד הצליח,
    ושוקולד שעשיתי לבד.
    עדיין מחפשת את הקמח המושלם לזה
    חושבת שיש מצב שקמח שקדים יילך עם זה?

    • אורי הגיב:

      היי איילת, קודם כל נהדר שהצליח! אם כרגיל לא עבד מדהים, נסי אולי את קמח תמי. שקדים לבד להערכתי יהיו מאד כבדים והמרקם ישתנה. אולי חצי חצי קמח ללא גלוטן ושקדים.

    • משה הגיב:

      עשיתי את העוגה. לטעמי לא מרגישים את המתיקות. וזו בעיה.
      לכן ניראה לי נכון להגדיל את הכמות של הסוכר ל2 כוסות.

  4. מכון כושר גוף ראשון הגיב:

    אפשר במקום הקוקוס משהו אחר אולי? מפחיד לקחת סיכון

    • אורי הגיב:

      אם השאלה היא לגבי השמן – אפשר להשתמש בשמן מזוכך שהוא נייטרלי לחלוטין. לחילופין אפשר להשתמש במחמאה, אבל אני לא ממליצה.

    • עדי הגיב:

      היי אורי, מה את חושבת שייראה אם אחליף את השמן קוקוס של הבלילה בשמן זית? לא בגלל שיש לי בעיה עם קוקוס, להיפך. סתם חוש אקספרמנטי.
      תודה (:

      • אורי שביט הגיב:

        המממ מעניין.. אם זה שמן זית עדין מבחינת טעם זה יכול להיות מוצלח. השאלה היא מבחינת מרקם האם העוגה תהיה 1. יציבה מספיק אחרי קירור 2. לא ספוגת שמן. כנראה שצריך לנסות!

      • חן הגיב:

        הי אורי,

        שמן הקוקוס צריך להיות נוזלי או מוצק כשמודדים?

  5. שימרית הגיב:

    איך יוצרים את הציפוי התלתלים של הציפוי המושקע? כלומר את הצורה. אנסה להכין את העוגה מחר. תודה!

  6. גילי הגיב:

    הי אורי ,
    אם עושים אותה יום קודם , מומלץ לשמור במקרר או בחוץ ?

  7. מאיה הגיב:

    נראה נהדר! האם לדעתך יציבה מספיק כדי להערים שתי עוגות אחת על השניה?

  8. יעל הגיב:

    המון שמן בעוגה, אפשרי להחליף חלק ממנו בעוד רסק תפוחים?

  9. גיל הגיב:

    אפשר להשתמש בשוקולד מריר איכותי יותר שמכיל יותר מ-60 אחוז מוצקי קקאו?

    • אורי הגיב:

      איכות תמיד מתקבלת בברכה 🙂 כל עוד זה לא אחוז גבוה מדי מבחינת מרירות. 70-75 אחוז יהיו נהדרים, אולי אפילו 80.

  10. ורדית הגיב:

    הכנתי למשפחה ויצא נפלא! גם אלה שאינם טבעונים מאוד התלהבו.
    הוספתי לרשימת המתכונים הקבועים 🙂

  11. תהילה הגיב:

    באמת עוגה מושלמת (:

  12. לילך הגיב:

    אין לי תבנית עגולה, רוצה להכין במרובעת. מה המידות שצריך?

  13. צילי הגיב:

    הכנתי את העוגה עם קמח תמי תופח יצאה עוגה מושלמת❤️❤️❤️❤️❤️

  14. מיכאל הגיב:

    עוגה מעולה!! כל החברים הלא טבעוניים גם עפים עליה.
    יש אפשרות להוריד בכמויות של השמן? ממש מרגישים שהעוגה שומנית.

    • אורי הגיב:

      היי מיכאל, איזה כיף לשמוע! אני חושבת שהפחתה של רבע מהכמות לא תפגע במרקם (3/4 כוס), אפשר לחזק בכף או שתיים נוספות של רסק תפוחי עץ במקום. ספר איך יצא!

    • עדי הגיב:

      היי אורי, מה את חושבת שייראה אם אחליף את השמן קוקוס של הבלילה בשמן זית? לא בגלל שיש לי בעיה עם קוקוס, להיפך. סתם חוש אקספרמנטי.
      תודה (:

  15. עינת הגיב:

    היי, האם יש אפשרות במקום קמח תופח להשתמש בקמח אחר כמו כוסמין/מלא או לשלב אותם עם קמח לבן ואבקת אפייה? אם כן, באיזה יחס?

    • אורי הגיב:

      היי עינת, אכן אפשרי – היחס הרגיל הוא להחליף כוס קמח תופח בכוס קמח לבן + כפית אבקת אפייה. לא הייתי מחליפה בקמח מלא את כל הכמות, אבל אפשר לחלק אותה או להשתמש בקמח כוסמין לא מלא, שהוא קל יותר ופחות יכביד על הטעם והמרקם של העוגה. ספרי מה עשית ואיך יצא!

  16. צילי הגיב:

    היי
    אפשר במקום המייפל משהו אחר?

    • אורי הגיב:

      היי, לא ניסיתי אבל אני מניחה שכל ממתיק עדין יעבוד – סוכר יהיה גס מדי אז אבקת סוכר, סירופ אגבה.. לסילאן יש טעם דומיננטי מדי לדעתי.

  17. טל הגיב:

    אפשר בלי רסק תפוחים?

    • אורי שביט הגיב:

      לצערי לא, הוא זה שמחליף את הביצים, מעניק עסיסיות ואווריריות. אפשר לנסות להחליף בתחליפי ביצה אחרים, אבל לא ניסיתי.

      • חוה הגיב:

        היי, העוגה יצאה מדהים ורציתי לעדכן שלא השתמשתי ברסק תפוחים כי לא היה לי אז החלפתי חלק משמן הקוקוס בטחינה כדי שיחזיק. מדובר בשינויים רציניים אבל יצא ממש ממש טוב. תודה !

  18. שנינה הגיב:

    העוגה מושלמת!!!מושחתת??
    כל כך טעימה ככה! כמו שהיא!
    פשוט להיצמד למתכון להנות ממנה?

  19. אלה הגיב:

    היי נראה מעולה! ממש רוצה לנסות! אין לי מעבד מזון, יש לי דרך להכין את הקרם הזה? או שעדיף פשוט גנאש שוקולד או משהו כזה?

    • אורי שביט הגיב:

      כן אפשר להכין אותו כמו גנאש או כל ציפוי שוקולד אחר שאת מעדיפה.. העיקר שיהיה עוד שוקולד 🙂

      • אלה הגיב:

        תודה רבה, הכנתי עם גנאש שוקולד פשוט ויצא מהמם!! הבעיה היחידה היא שהעוגה ממש מתפרקת, לא הצלחתי לחתוך לחתיכות יפות. אולי אפיתי יותר מדיי? בכל מקרה בוודאות עוגת השוקולד החדשה הקבועה שלי!

        • אורי שביט הגיב:

          היי, איזה כיף שאהבת!! לגבי המרקם לדעתי את צודקת ומדובר באפיית יתר, נסי להנמיך קצת טמפרטורה בפעם הבאה ולא לייבש אותה – עדכני אם הצלחת!

  20. אלה הגיב:

    היי אורי, הכנתי כבר פעם ואני מתה על העוגה הזאת! אני רוצה להכין אותה הפעם מראש, את חושבת שהיא תישמר בסדר במקרר יומיים? או שממש לא מומלץ?

    • אורי שביט הגיב:

      היי, לדעתי אפשרי אבל תני לה לחזור לטמפ החדר לפני ההגשה, המקרר מייבש.. מאמינה שהיא תהיה סבבה. אולי גם תאפי טיפטיפה פחות ליתר ביטחון, שתשמור על עסיסיות. לכסות היטב במקרר שלא תתפוס טעמים (שוקולד הכי רגיש לזה). עדכני איך יצא!

  21. שרה הגיב:

    עוגה מעולה. כולם אהבו ממש ממש . היה טעים במיוחד כשהייתה חמה. יצאה פאדגית. טעים עם הרבה סירופ מעללל. לדעתי כדאי להוציא אותה מהתנור כשקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים:)

  22. מורן הגיב:

    היי אורי, את חושבת שאפשר להכין את העוגה עם קמח מלא? על איזה היית ממליצה? כוסמין יכול לעבוד? עם אבקת אפייה? והאם 1:1?

    תודה רבה,

    • אורי שביט הגיב:

      היי מורן, אני חוששת שקמח מלא לבד יהיה כבד מדי.. הייתי מנסה כוסמין לבן וכוסמין מלא חצי חצי עם אבקת אפייה כמובן. תוכלי למצוא בחיפוש בגוגל איך להמיר קמח תופח לקמח רגיל. כמו כן זה אומר שתצטרכי יותר נוזלים כי קמח מלא סופח יותר ותיזהרי לא לייבש באפייה. עדכני אם הכנת!

  23. תמרה הגיב:

    הי אורי,

    העוגה נורא טעימה תודה!
    הבעיה היחידה היא שהיא מתפרקת לי בהגשה… ניסיתי לאפות יותר אבל זה כנראה משהו במרקם שלה שיוצא לי ככה.
    מה היית מציעה לעשות?

    תמר

    • אורי שביט הגיב:

      היי תמר, איזה כיף שאהבת אותה! הבעיה היא הפוכה.. צריך לאפות פחות 🙂 יש הבדלים בין תנורים ויכול להיות שהיא התייבשה מדי ולכן מתפוררת. צריך לאפות קצת פחות שתהיה טיפה לחה וזה יהיה מושלם.

  24. מיה פיתה הגיב:

    קמח מלא יבאס?

  25. רויטל הגיב:

    היי אורי, נהנת מהמתכונים שלך ..
    שאלה כללית- את אופה בדכ בטורבו או רגיל?
    אני בדכ אופה בטורבו כי מקצר את זמן האפיה.. מה דעתך?

    • אורי שביט הגיב:

      תודה רויטל! לגבי טורבו – העניין הוא שהאיוורור גם נוטה לייבש את מה שאת אופה ולא תמיד זו התוצאה שאנחנו שואפים אליה. כשאני אופה משהו אחד בתנור, והתנור שלי חזק אני מודה, אז בדרכ אני לא אופה על טורבו. בזמנו קונדיטורית הסבירה לי מתי כן ומתי לא – אנסה לשאול אותה שוב כי אני לא זוכרת 🙂

  26. אורי הגיב:

    הכנתי הערב את העוגה, פעם ראשונה ליום ה' יום ההולדת של בתי. ללא גלוטן! עם קמח שיבולת שועל , יותר רסק תפוחים ואולי הגזמתי אבל הוספתי 1 כפית אבקת אפייה וגם 1 כפית סודה לשתיה.
    גודל תבנית 20. יצאה עוגה גבוהה למדי ( לדעתי הייתה יוצאת לי כמו פיתה בתבנית גדולה יותר של 24 ס"מ קוטר.
    העוגה נסדקה מאד והושארה בתנור להתקרר.
    טעמתי משאריות הבלילה שהוכנסו לתבנית סיליקון והפכו למאפיין.
    טעים נורא!!!
    הכנסתי העוגה תריסר לקרר. לא רציתי לקרוא את הקרם ועשיתי משוקולד לבן וורוד כי לא היה לי 100 גרם מהסוג הלבן. הוספתי טיפות מיץ אירוניה מרוכז וקרם קוקוס, יצא קרם בכמות מזערית , טעים ובצבע סגול די כהה.
    שפכתי עם כף רק מסביב לשולי העוגה.
    מחר אקציף קרם קוקוס עם טיפות ארוניה מרוכזת ליצירת קרם ורוד וקצת חמצמץ+ אבקת אריתריטול ( תחליף סוכר כוהלי.
    ואמרתי על גבי העוגה הסדוקה מלמעלה אך הטעימה ונסה לזלף פרחים בחיבור בין שני הגרמנים.
    יום הולדת עד הסוף!!!
    פחם ראשונה עוגה וקישוט ליום הולדת.
    מה לא עושים לבתי?!
    תודה אורי

    ממני
    אורי….😀

    • אורי שביט הגיב:

      היי אורי, שמחה שהכנת ואהבת!! אם היו בה הרבה חומרי התפחה הגיוני שתתבקע אבל בשביל זה יש קרם 🙂 מקווה שנהניתם מהתוצאה הסופית!

  27. אילת הגיב:

    באיזה שלב מכבים את האש?
    יצא נלי ממש דחוס.
    אני צריכה למחר עוד אחת. מתלבטת מה לא עשיתי נכון..

  28. ליאורה הגיב:

    הי,
    אני צריכה להכין עוגת יומולדת לגן של הקטן בלי סוכר בכלל..
    יש לך המלצה במה להחליף את הסוכר פה? המרה מדויקת לתחליף סוכר כלשהו?
    תודה!

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |