קציצות קינואה עם ספגטי זוקיני של יואב שוורד
והפעם אתגר השפים "מבשלים מסלול מחדש" חוצה את האוקיינוס ומגיע עד קליפורניה הרחוקה. מתכון של שף יואב שוורד מלוס אנג'לס לארוחת צהריים ביתית טעימה, משביעה ומזינה
קל לזהות אנשים שאוהבים אוכל. הם תמיד פתוחים לרעיונות ולחוויות קולינאריות חדשות, אוהבים להתנסות בטעמים ובחומרי גלם מעניינים ומעריכים יצירתיות וטעם טוב, בלי דעות קדומות, מחסומים ומעצורים מיותרים. כשקבעתי ארוחת ערב במסעדה בלוס אנג'לס עם טל נברו, אשת המדיה המובילה שרק עברה אז לבברלי הילס ובן זוגה, השף המבטיח יואב שוורד, היה לי ברור שהם אוהבי אוכל גדולים. דווקא בגלל זה היה לי חשוב עוד יותר שייהנו מארוחה טבעונית לגמרי, אפילו ששניהם לא טבעונים והזמנתי לנו במקומות באחת המסעדות הטבעוניות הנחשבות באזור. היה ערב מקסים אבל דווקא האוכל היה די בינוני ולא עמד בציפיות של כולנו מהמקום, מה שהשאיר אותי בתחושה קלה של החמצה. בכל זאת, שניהם אנשי העולם הגדול והוא עוד שף, והנה דווקא הערב נגמר בתחושה שהקולינאריה הטבעונית נכשלה.
אבל זו כמובן לא היתה הקולינאריה הטבעונית שנכשלה, זה היה אולי שף בינוני או ערב לא מוצלח או ביצוע כושל של טבח, זה לא מעיד שום דבר על מה שאוכל מהצומח יכול וראוי שיהיה – מרהיב, מלהיב, טעים וגם מזין, כזה שאפשר ליהנות ממנו גם כשהוא מדוייק ומלא רבדים עדינים וגם כשהוא ביתי, פשוט ומורכב מחומרי הגלם הכי בסיסיים. או כמו שאני אומרת, "אוכל טעים זה אוכל טעים" וזה ממש לא משנה אם במקרה הוא מכיל רק צמחים. היפה הוא, שכבר בסוף אותו הערב, הקשבתי למה שיואב אמר על האוכל וידעתי שגם הוא מבין את זה, דווקא בגלל שהוא אוהב ומבין אוכל ויודע שאוכל טבעוני בהחלט יכול להיות מצוין. שאולי זו היתה ארוחה פחות מרגשת ממה שקיווינו, אבל זה לא אומר שום דבר על הטבעונות עצמה.
והנה, ארבע שנים מאוחר יותר, הוא מספר לי על העסק שהקים בלוס אנג'לס לארוחות שף מוכנות עד הבית (Chef2Door), שמככבות בו בכל שבוע לפחות שתי אופציות טבעוניות מתחלפות (מתוך 6 מנות, כן?), על הניסיונות שהוא עושה, על המתכונים שהוא שואב מהם השראה ועל זה שבקרוב תתווסף למנות הקיימות עוד מנה. וזה אומר כבר חצי תפריט טבעוני, בנוי כהלכה, עם מיטב המרכיבים שמספקים את כל מה שאנחנו רוצים, צריכים ואוהבים. בלי שיפוטיות, דעות קדומות ומחסומים – פשוט אוכל בריא, טרי וטעים. מיד ניצלתי את ההזדמנות להציע ליואב להצטרף לאתגר השפים "מבשלים מסלול מחדש", שנועד לסייע לאנשים שמעוניינים במיוחד בתקופה הזו לשפר את הרגלי התזונה שלהם, לאכול בריא יותר ולפגוע כמה שפחות בעולם שסביבם. לפניכם המתכון שנשלח אלי מעבר לים לאחת המנות הטבעוניות הכי אהובות בתפריט שלו, שיש לי תחושה שיככבו גם במטבחים בישראל.
View this post on Instagram
אוהבים קציצות? קבלו עוד אפשרויות טעימות:
כדורי טופו בקארי בוטנים
קציצות ירק אפויות
נגיסי קינואה וברוקולי מ-5 רכיבים
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
קציצות קינואה עם ספגטי זוקיני ברוטב עגבניות
אני כבר ממליצה לכם להכין כמות כפולה, כי קציצות הן בדרך כלל לא משהו שמסתפקים במנה אחת ממנו. יואב ממליץ להכין את רוטב העגבניות מראש, כי טעמו משתבח אחרי לילה במקרר.
חומרים ל-2 מנות
לקציצות:
1 כוס קינואה
1 תפוח אדמה קטן
1 בטטה קטנה
1 בצל קטן, חצוי ופרוס דק
1/2 כפית קמח תפוחי אדמה
חופן עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
1/2 כפית כמון
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן זית או שמן זית להברשה
לספגטי זוקיני:
4 זוקיני כהים טריים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
2 עגבניות בשלות קצוצות
1/2 שן שום מעוכה
1/4 כוס רסק עגבניות
1/2 כוס מים או ציר ירקות
להגשה:
חופן עשבי תיבול טריים לפי הטעם (כוסברה, בזיליקום, פטרוזיליה)
+ מתחילים בבישול רוטב העגבניות (מומלץ יום לפני, הוא יהיה טעים יותר): יוצקים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצלים מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך כ-15 דקות. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות.
+ מוסיפים לבצלים עגבנייה, מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות וציר ירקות או מים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה מעל להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך ומעמיק טעמים.
+ מבשלים את הירקות לקציצות: מקלפים את תפוח האדמה והבטטה, מעבירים לסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהירקות רכים.
+ מבשלים את הקינואה: שוטפים את הקינואה ומעבירים לסיר. ממליחים, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות עד שהקינואה רכה והנוזלים נספגים.
+ יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-10 דקות להזהבה קלה.
+ מעבירים את הקינואה, הירקות המבושלים, הבצל המטוגן ויתר חומרי הקציצות לקערה. מתבלים במלח ובפלפל ולשים בידיים לתערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מאחסנים במקרר למשך 30 דקות.
+ מכינים ספגטי זוקיני: שוטפים ומייבשים את הזוקיני ויוצרים מהם רצועות ארוכות בעזרת מכשיר ספירלה או קולפן מתאים.
+ יוצקים למחבת 2 כפות שמן זית ומקפיצים את הזודלס במשך כ-3 דקות מעל להבה בינונית. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים למסננת מעל קערה, להגרת נוזלים.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ אופים את הקציצות: מוציאים את תערובת הקינואה מהמקרר ויוצרים קציצות. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים או מברישים בשמן זית ואופים בתנור החם כ-10 דקות, עד שהקציצות מתייצבות.
+ מרכיבים את המנה: מערבבים את הזוקיני המוקפצים עם רוטב העגבניות ומסדרים בצלחת לצד הקציצות האפויות. מפזרים עשבי תיבול קצוצים שאוהבים ומגישים
חדש! סדנת בישול ביתי טעים מהצומח ב-149 ש"ח במקום 199 ש"ח עם קוד קופון foody50
תגיות: מתכון לרוטב עגבניות, קציצות, רוטב עגבניות, קינואה, זוקיני, קציצות טבעוניות, קציצות קינואה, איך מכינים קציצות טבעוניות, יואב שוורד, איך מכינים ספגטי זוקיני
קטגוריות: מבשלים מסלול מחדש, פוסט נבחר
יעבוד עם קמח קטניות במקום קמח תפו"א, ועם 2 בטטות במקום בטטה ותפו"א?
לגבי הקמח בטוח שכן, לגבי הבטטות אני חוששת שתצטרכי להוסיף יותר קמח כי הן הרבה יותר "מושיות" מתפוחי אדמה שהם יותר יציבים.
תודה רבה! (:
היי! יש לי טונות קינואה מוכנה שהכנתי בתחילת השבוע ואשמח להשתמש בה.
כמה כוסות קינואה מוכנה מתקבלות מכוס קינואה לבישול?
היי, בסביבות שלוש כוסות, אפילו שלוש וחצי. הייתי משתמשת בשלוש.
יצא מוצלח ממש תודה רבה 🙂
נהדר!! כיף לשמוע
את קמח התפו"א אפשר להמיר בכל קמח אחר?
אפשר להמיר בכל קמח אחר?
עקרונית לא רואה סיבה שלא, הכמות גם קטנה, זה כדי להעלות את רמת העמילניות לייצב את הקציצה. הייתי מחליפה למשל בקמח עדשים.